• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1402082719719
  • خبرنگار : 71443

واحد چهارم نیروگاه براکه مجوز بهره‌برداری گرفت

واحد چهارم نیروگاه براکه مجوز بهره‌برداری گرفت

واحد چهارم نیروگاه هسته‌ای براکه در امارات متحده عربی مجوز بهره‌برداری خود را دریافت کرد.

به گزارش ایسنا، سازمان تنظیم مقررات هسته‌ای امارات متحده عربی به شرکت انرژی نواة اجازه آغاز فعالیت و بهره‌برداری ‌از واحد چهارم نیروگاه براکه که ساخت آن در سال ۲۰۱۵ آغاز شد، صادر کرد.

بنابر گزارش وب سایت تخصصی ورلد نیوکلیر نیوز، بهره‌برداری از چهارمین راکتور هسته‌ای نیروگاه براکه، واقع در منطقه الظفره در ابوظبی لحظه‌ای تاریخی را برای تحقق چشم‌انداز انرژی هسته‌ای امارات نشان می‌دهد.  

سازمان فدرال تنظیم مقررات هسته‌ای امارات (FANR) اعلام کرد که پس از ارزیابی کامل اسناد درخواست، انجام اقدامات نظارتی قوی و بازرسی در زمینه‌های ایمنی، امنیت و پادمانی، تصمیم خود را برای صدور مجوز گرفته است. همچنین آمادگی سازمانی و نیروی انسانی نواة را ارزیابی و اطمینان حاصل کرده است که واحد چهارم این نیروگاه با تمام الزامات نظارتی مطابقت دارد.

ساخت چهارمین واحد نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین واحد براکه آغاز شد. سه واحد اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

امارات متحده عربی در سال ۲۰۰۸ برنامه خود را برای اجرای برنامه انرژی هسته ای پس از آن آغاز کرد که دولت این کشور تصمیم به ساخت و راه‌اندازی یک نیروگاه هسته‌ای برای تامین ۲۵ درصد برق مورد نیاز کشور، تنوع بخشیدن به منابع انرژی و حمایت از چشم‌انداز انرژی بلندمدت خود گرفت. ساخت اولین واحد نیروگاه در سال ۲۰۱۲ آغاز شد و براکه سرانجام در سال ۲۰۲۰ به شبکه برق‌رسانی متصل شد.

حمد الکعبی، نماینده دائم امارات در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نایب رئیس هیات مدیره  تنظیم مقررات هسته‌ای امارات بهره‌برداری از چهارمین راکتور نیروگاه براکه را یک لحظه تاریخی برای امارات دانست و گفت: این، جایی است که امارات چشم‌انداز خود را که ۱۵ سال پیش در توسعه برنامه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیزش در منطقه آغاز شد، تحقق بخشید.

وی ادامه داد: بررسی درخواست مجوز بهره‌برداری برای واحد چهار توسط تیمی متشکل از ۹۰ درصد کارشناسان هسته‌ای اماراتی انجام شد. این نشان دهنده موفقیت استراتژی FANR در ایجاد توانایی و مهارت اماراتی‌ها برای تنظیم بخش هسته‌ای و تضمین عملکرد ایمن آن است.

به گزارش ورلد نیوکلیر نیوز، نواة اکنون می‌دواند مرحله راه‌اندازی را برای آماده شدن به منظور رسیدن به عملیات تجاری آغاز کند که طی آن FANR بازرسی شبانه روزی را در نیروگاه انجام خواهد داد تا اطمینان یابد که بارگذاری سوخت هسته‌ای و فرآیندهای آزمایشی مطابق با الزامات نظارتی تکمیل شده است. هنگامی که راکتور وارد عملیات تجاری می‌شود، این سازمان نقش نظارتی را بر عهده می‌گیرد.

نیروگاه براکه متعلق به نواة، شرکت انرژی هسته‌ای امارات (ENEC) است. مدت  زمان پروانه بهره‌برداری از واحد چهارم براکه ۶۰ سال است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha