• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402082820205
  • خبرنگار : 71560

اظهارات مخالفان و موافقان افزایش سن بازنشستگی

اظهارات مخالفان و موافقان افزایش سن بازنشستگی

مخالف افزایش سن بازنشستگی این مصوبه را برخلاف قانون اساسی دانست که تبعات اجتماعی به همراه دارد و موافق این بند از لایحه برنامه با طرح موضوع افزایش امید به زندگی در مردان و زنان این مصوبه را عادلانه قلمداد کرد.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه را بررسی کردند که سن بازنشستگی را برای گروه‌های مختلف افزایش می‌داد.

علی بابایی کارنامی در مخالفت با این بند بیان کرد: در این بند سن بازنشستگی افزایش می‌یابد که مغایر با اصل سه قانون اساسی می‌باشد. در این بند سن بازنشستگی برای گروه‌های مختلف شاغلان افزایش پیدا کرده است. قطعا تصویب این بند تبعات اجتماعی به همراه خواهد داشت و باعث ایجاد نگرانی در شاغلان می‌شود. از طرف دیگر شیوه پرداخت حقوق و دستمزد را برهم می‌زند. در این بند فرمول پیچیده‌ای برای تعدادی از شاغلان در نظر گرفته شده و سن بازنشستگی را افزایش دهد.

حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی در موافقت با این بند از لایحه بیان کرد: این حکم یکی از بهترین حکم‌هایی است که کمیسیون تلفیق در لایحه برنامه آورده است و دولت نیز با آن موافق است. اکنون در دنیا میانگین سن بازنشستگی بالای ۶۳ سال است و در کشورهای پیشرفته نیز این سن بالا است اما در کشور ما بسیار پایین‌تر است.

وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر در کشور ما امید به زندگی خیلی بالا رفته است چرا که حوزه سلامت و بهداشت تقویت شده است. اکنون نیز که سن بازنشستگی ۵۰ سال است فرد بازنشسته نمی‌رود در خانه بنشیند بلکه جای دیگر مشغول کار می‌شود و این امر برای جذب جوانان در عرصه اشتغال مفید نیست.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق در دفاع از این بند از لایحه برنامه بیان کرد: اکنون سن امید به زندگی به ۷۶ سال و در زنان به ۷۸ سال رسیده است و در یک سازمانی مانند آموزش و پرورش میانگین سن بازنشستگی ۴۸ تا ۵۰ سال می‌باشد، یعنی فرد بازنشسته از ۵۰ سالگی تا ۷۸ سالگی شغلی ندارد. از آنجا که ما در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان با دولت به توافق رسیده‌ایم باید منابعی در اختیار صندوق قرار گیرد. ما با پیشنهاد دولت برای افزایش سن بازنشستگی با تغییراتی موافقت کردیم. دولت به ازای هر سال خدمت چهارماه در نظر گرفته بود اما ما آن را بین گروه‌های مختلف تقسیم کردیم.

در نهایت نمایندگان با این بند از لایحه که به افزایش سن بازنشستگی برمی‌گشت موافقت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

در کشور ما امید به زندگی خیلی بالا رفته است!!! اره رفاه کامل، ازدواج درسنین پایین و پیدا کردن کار بدون پارتی و مسکن و ماشین ارزان و غیره همه از دلایل امید بالاست. خدایا شکرت که منو ...

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۷:۳۹

الان با افزایش سن بازنشستگی امید به زندگی پایین میاد :))

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۸ ۱۸:۰۷

چقدر جالب.هرقانونی که دلشون بخواد بدون سرو صدا تصویب میکنن اونوقت براتبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به اندازه 4 تا دولت داغ به دل مردم گذاشتن .خداقوت خسته نباشد خدمتگزارن به مردم احسنت گل کاشتین

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۸ ۲۱:۰۱

فقط متاسفم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۸ ۲۲:۰۷

مدیران دوست دارن تا 50سال خدمت کنند چون حقوقشون بالاست. اما مردم متوسط با حقوق ناچیز و کار سخت نمیتوانند بیشتر از 30سال کارکنند. تصویب این قانون ظالمانه ترین طرح است. از نظر شرعی هم ایراد دارد.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۸ ۲۲:۱۸

مخالف این طرح هستیم .چرا که کسانی که بیمه اختیاری میدهند چه گناهی دارند این همه سال بیمه بپردازند وتا بخاهد بازنشسته شود عزراعیل جانشان را میگیرد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۸ ۲۲:۲۱

این طرح برای کسانی که خود بیمه خود را میپردازند اشتباهه محضه بیمه شدگان اختیاری نباید شامل این طرح شوند

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۹:۵۵

این طرح کاملا ناکارآمد و بسیار ناعادلانه و ظلمی آشکار در حق کارگران و کارمندان است. دست از ظلم کردن به مردم بی پناه بردارید و از خدا بترسید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۰:۱۰

همینجوریش کارگر پیدا نمیشه با تصویب این لایحه باهمین هایی که مشغول به کار هستند ناامید میشن و به شغل آزاد روی میارن تبعاتش به چشم سرمایه دارو کارخانه دارو و از آخر هم مردم عادی که مصرف کننده هستند میرود.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۴:۴۳

متاسفم برای کشوری که کمترین عدالت در آن نیست کارگر چطور می تواند بیشتر از 30 سال کار کند