• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402090805714
  • خبرنگار : 71628

قدردانی مذاکره‌کننده آزادی اسرای تایلندی از حمایت‌های ایران

قدردانی مذاکره‌کننده آزادی اسرای تایلندی از حمایت‌های ایران

یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده تایلند برای آزادی اسرای این کشور در نزد جنبش حماس، از نقش حامیانه ایران در این روند دیپلماتیک قدردانی کرد.

به گزارش ایسنا، «لرپانگ سید» مذاکره‌کننده آزادی اسرای تایلندی در گفت‌وگویی از ایران برای حمایت‌های آن از روند آزادسازی اسرای این کشور در نزد جنبش مقاومت فلسطین قدردانی کرد.

اسکای نیوز در این باره گزارش داد که سید به این شبکه گفت جنبش حماس تیم مذاکره‌کننده او را به جای در نظر گرفتن به عنوان گروهی سیاستمدار، «مسلمانان تایلندی» می‌دانست. شهروندان تایلندی بزرگترین گروه شهروندان خارجی را تشکیل می‌دهند که در اراضی اشغالی کار می‌کنند و بسیاری از آن‌ها طی عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر توسط حماس به اسارت درآمدند.

شهروندان تایلندی بزرگ‌ترین گروه شهروندان خارجی بودند که توسط حماس در غزه در اسارت به سر می‌بردند، همچنین بیشترین شمار شهروندان خارجی کشته‌شده در اراضی اشغالی به حساب می‌آیند. آزادی سریع ۱۷ تن از آن‌ها یک دستاورد دیپلماتیک است.

مقامات تایلندی در پشت پرده این روند، بی‌سروصدا در تلاش بودند تا شهروندانشان را از اسارت آزاد کنند و به این منظور، در قطر و ایران دیدارهایی انجام دادند.

لرپانگ سید که یک مسلمان تایلندی است و نقش اصلی را در تیم مذاکره‌کننده این کشور در روند آزادی اسرا داشته است، در گفت‌وگو با اسکای نیوز حماس را برای اسیر گرفتن در حمله ۷ اکتبر ذی‌حق دانست.

قدردانی مذاکره‌کننده آزادی اسرای تایلندی از حمایت‌های ایران
آزادی اسرای تایلندی

سید در هفته‌های اخیر، میان کشور خود و ایران که در آن‌جا پنج بار با حماس در این باره گفت‌وگو کرد، در رفت‌وآمد بوده است.

او می‌گوید «ما به عنوان افرادی عادی و نه به عنوان سیاست‌مداران برای مذاکره به آن‌جا رفتیم. حماس ما را مسلمانان تایلندی می‌دید. آن‌ها گفتند که اگر آتش‌بس شود، شهروندان تایلندی به عنوان اولین گروه آزاد خواهند شد. حالا ما به وضوح شاهدیم که تایلندی‌ها در مقایسه با ۲۰ ملیت دیگر، از اولین شهروندانی هستند که آزاد شدند.»

اکثریت جامعه ۷۰ میلیونی تایلند بودایی است و در کنار اقلیت پرشمار مسلمان آن هم‌زیستی مسالمت‌آمیزی داشته است.

روز سه‌شنبه، وزیر امور خارجه تایلند به اراضی اشغالی رفت تا با اسرایی که هفته پیش آزاد شده بودند، دیدار کند. اولین گروه اسرا به عنوان بخشی از آتش‌بس رژیم صهیونیستی با رژیم صهیونیستی آزاد شده است. این اسرای آزدا شده قرار است روز پنج‌شنبه به تایلند بازگردند.

مذاکره‌کننده تیم تایلند می‌گوید مذاکرات دولت تایلند با قطری‌ها، تا حدی به آزادسازی شهروندان تایلندی کمک کرد اما او معتقداست این روابط دیرینه تایلند با ایران بود که از اهمیتی حیاتی برای به سرانجام رسیدن این روند برخوردار بود.

قدردانی مذاکره‌کننده آزادی اسرای تایلندی از حمایت‌های ایران
آزادی اسرای تایلندی توسط حماس

سید گفت: «مایلم از ایران، هم از دولت و هم از ملت آن که در مذاکرات با حماس حمایت کردن، تشکر کنم.»

او درباره شرایط نگهداری اسرای تایلندی گفت که با آن‌ها به خوبی رفتار شده است.

این مذاکره تایلندی افزود که اسرا به خانواده‌هایشان گفته‌اند «از تمامی‌ آن‌ها به خوبی مراقبت می‌شده و به آن‌ها پناه، لباس، آب و غذا داده‌اند و از حمایت روحی هم برخورار بوده‌اند.»

او در این گفت‌وگو با اشاره به وجود هزاران اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی که آن را بخشی از اشغالگری این رژیم می‌داند، گفت که اسیر گرفتن حماس «برای کمک به فلسطینی‌ها» بود.

سید بر اساس اظهارات حماس معتقداست که بقیه شهروندان تایلندی که در غزه در اسارت به سر می‌برند نیز آزاد خواهند شد. به گفته دولت تایلند، حداقل ۱۵ شهروند تایلندی دیگر، هنوز در اسارت هستند.

چهارشنبه گذشته، حماس و رژیم صهیونیستی با آتش‌بس چهار روزه و تبادل اسرا موافقت کردند.

بر اساس این آتش‌بس، ۵۰ اسیر صهیونیست زن و کودک زیر ۱۹ سال آزاد خواهند شد و در مقابل نیز ۱۵۰ زن و کودک زیر ۱۹سال فلسطینی موجود در زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند.

طبق توافق تبادل اسرا، در مقابل آزادی هر اسیر اسرائیلی، سه اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند. این توافق در حالی انجام شد که رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش شروط مقاومت شد.

این آتش‌بس که از روز جمعه به مدت چهار روز  آغاز و اولین مرحله تبادل اسرا نیز عصر همان روز انجام گرفت، دو روز دیگر برای تبادل تعداد بیشتری از اسرا تمدید شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha