• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402092719115
  • خبرنگار : 71496

هشدار کارشناس نظامی نسبت به ائتلاف کشورهای عربی با آمریکا علیه ارتش یمن

هشدار کارشناس نظامی نسبت به ائتلاف کشورهای عربی با آمریکا علیه ارتش یمن

یک کارشناس نظامی یمنی تاکید کرد، مشارکت هر کشور عربی در ائتلاف آمریکایی، تمام زیرساخت‌های اقتصادی و استراتژیک آن را به هدفی مشروع برای ما و جنگ منطقه‌ای بسیار بزرگی تبدیل خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، عزیز راشد، کارشناس مسایل نظامی و راهبردی یمن در صنعا در گفت‌وگویی با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد: ارتش یمن غافلگیری‌ها و سلاح‌های بازدارنده بسیاری برای مقابله با هر گونه حمله‌ آمریکایی-اسرائیلی و یا هم‌پیمانان آنها دارد.

راشد گفت: ما امکانات و توانمندی‌های نظامی در اختیار داریم و علاوه بر آن درستی این مساله نیروی دیگری برای حمایت از ما در کنترل استراتژیک دریای سرخ است، فناوری‌های نوین و تجهیزاتی را در اختیار داریم که قادر به رصد و رهگیری و جمع‌آوری اطلاعات از تمامی کشتی‌هایی هستند که وارد دریای سرخ می‌شوند و این علاوه بر تسلیحات دریایی مناسبی است که قادر به هدف قرار دادن تمام انواع کشتی‌های ائتلاف دشمن هستند.

این کارشناس مسایل نظامی و استراتژیک یمنی تصریح کرد: در حال  حاضر وجود هرگونه ائتلاف بین‌المللی در دریای سرخ به منزله انگیزه‌ای برای ما جهت متوقف کردن کامل عبور و مرور کشتی‌ها در دریای سرخ است و در نتیجه زیان دیدن کشورهای غربی بابت توقف و ممنوعیت انتقال نفت و کالاها از سه قاره به آنها از طریق دریای سرخ، این امر می‌تواند موجب آغاز اعتراضات گسترده‌ای در غرب علیه این ائتلاف شود.

او افزود: از آنجایی که اسرائیل در این جنگ ظالمانه با کشتار جمعی، ویرانی، قتل و کشتار کودکان و زنان و سالمندان در نوار غزه تمامی هنجارها و قوانین و منشورهای بین‌المللی را زیر پا گذاشت و در برابر تمامی فراخوان‌ها برای توقف جنگ لجبازی کرده و امتناع کرد، صنعا از مساله فلسطین به شکل جدی پشتیبانی می‌کند.

راشد در ادامه گفت: هرگونه همبستگی کشورهای عربی با فراخوان‌های آمریکا برای ایجاد ائتلافی جهت حمایت از دریانوردی در دریای سرخ، اعتراض‌ها در کشورهای عربی را به شکلی گسترده شعله‌ور خواهد کرد، بر این اساس ما تمامی کارت‌هایی که می‌تواند هرگونه تحرک‌های آمریکایی، اسرائیلی و هم‌پیمانان آنها را متوقف کند، در اختیار داریم چراکه باب المندب یک گذرگاه استراتژیک عربی است.

این کارشناس یمنی ادامه داد: ائتلاف‌ها در دریای سرخ وجود داشته و آنها پایگاه‌های نظامی ویژه‌ای برای این مساله در شاخ آفریقا دارند بر این اساس اظهارنظرهای مکرر درباره ائتلاف‌هایی در دریای سرخ تنها اظهاراتی رسانه‌ای بوده و هیچ اهمیتی برای نیروهای مسلح یمن ندارند.

او در این چارچوب تاکید کرد که نیروهای مسلح یمنی وابسته به انصارالله تسلیحات بازدارنده‌ای را در اختیار دارند که قادر به بیرون کردن کشتی‌ها و رزم‌ناوهای وارد شده هستند.

راشد با اشاره به اینکه توقف حملات علیه کشتی‌ها با توقف جنگ و لغو محاصره غزه و تمامی اراضی اشغالی در ارتباط است، توضیح داد: ارتش یمن بر اساس عملیات‌های رصد و بررسی، میان کشتی‌هایی که به سمت «اسرائیل» می‌روند و دیگر ناوگان‌های موجود در دریای سرخ همانند ناوگان مصر که آن را امنیت ملی عربی می‌دانیم، تفاوت قائل است و کاری که ما در حال انجامش هستیم، حفاظت از امنیت ملی کشورهای عربی و اسلامی و ممانعت از اهانت به مسجد الاقصی است و این اقدامات بر اساس توافق‌های عربی متعددی که در دهه‌های قبل امضا شدند، انجام می‌شوند.

این کارشناس مسایل نظامی یمنی در پایان تاکید کرد: ورود یا پیوستن هر کشور عربی به ائتلافی در دریای سرخ که واشنگتن و «اسرائیل» برای آن فراخوان می‌دهند، فاجعه‌ای است که هرگز در تاریخ کشورهای عربی رخ نداده و بر این اساس مشارکت هر کشور عربی در ائتلاف آمریکایی، تمام زیرساخت‌های اقتصادی و استراتژیک آن را به هدفی مشروع برای ما تبدیل خواهد کرد و جنگ را به یک جنگ منطقه‌ای بسیار بزرگ حتی در داخل عربستان تبدیل خواهد کرد.

قاهره قصد ندارد وارد ائتلاف نظامی برای مقابله با ارتش یمن شود

همچنین برخی منابع آگاه مصری در گفت‌وگو با وبگاه العربی الجدید فاش کردند که قاهره قصد ندارد در هیچ‌گونه ائتلاف امنیتی یا نظامی برای مقابله با ارتش یمن شرکت کند و دولت مصر به رویکرد خود برای مشارکت نکردن در هر گونه ائتلافی و اتخاذ رویکردی برای حل درگیری‌ها و بحران‌ها از طریق رایزنی با طرف‌های مختلف پایبند است.

این منبع مصری تاکید کرد: قاهره در این چارچوب به نقش خود در نیروهای مشترک ۱۵۳ مسؤول اجرای ماموریت‌های امنیتی در دریای سرخ بسنده می‌کند که دسامبر ۲۰۲۲ رهبری آن را به دست گرفت.

منبع یاد شده ضمن افشای رویکردهای اصلی مصر برای مقابله با نگرانی‌های مربوط به فعالیت کانال سوئز گفت: رایزنی‌های مستمری میان مصر و ایران از یک سو و میان مصر و گروه انصارالله از سوی دیگر وجود دارد.

او در ادامه گفت، این رایزنی‌ها که از چندی قبل از طریق کانال‌های امنیتی میان مصر و انصارالله در دست انجام هستند، اساسا با هدف تضمین امنیت دریانوردی در کل دریای سرخ ایجاد شد تا فعالیت‌های دریانوردی در کانال سوئز تحت تاثیر قرار نگیرند.

این منبع مصری افزود: رایزنی‌ها میان مسؤولان سرویس اطلاعات کل که پرونده رایزنی را در دست دارد و گروه انصارالله (ارتش یمن) انجام شده و در جریان آن بر تلاش‌های مصر برای کاهش شدت بحران انسانی در نوار غزه و انتقال هر چه بیشتر کمک‌ها به این منطقه از طریق مدیریت ارتباطات با طرف اسرائیلی که در واقع در راستای اهداف اعلام شده از سوی انصارالله برای هدف قرار دادن کشتی‌ها در منطقه است، تاکید شد.

او در ادامه با اشاره به اینکه مسیری که کانال سوئز بخش اصلی آن محسوب می‌شود، تقریبا هدف نیروهای ارتش یمن قرار نگرفته‌است، تاکید کرد: تا این لحظه دریانوردی در کانال (سوئز) به شکلی آسیب ندیده که موجب نگرانی مصر شود.

منبع یاد شده در ادامه گفت که قاهره از سوی برخی طرف‌های وابسته به محور مقاومت گزارش‌هایی را دریافت کرد که نشان می‌دهند اطلاعاتی که نیروهای ارتش یمن بر اساس آنها کشتی‌های عبوری از مقابل سواحل یمن را هدف قرار می‌دهد، درست بوده و آنها از اینکه کشتی‌های یاد شده در حال حرکت به سمت بندر ایلات در «اسرائیل» هستند، کاملا اطمینان دارند.

ماموریت نیروی مشترک ۱۵۳ مبارزه با قاچاق و فعالیت‌های غیرقانونی در مناطق دریای سرخ، باب المندب و خلیج عدن است، این نیرو بخشی از نیروی دریایی مشترکی است که سال ۲۰۰۲ برای مقابله با خطر تروریسم بین‌المللی با همکاری ۱۲ کشور ایجاد شد و در ادامه توسعه پیدا کرد و در ۱۷ آوریل ۲۰۲۲ یگان اقدام مشترک ۱۵۳ با ۳۹ عضو ویژه امنیت دریایی در دریای سرخ و خلیج عدن تشکیل شد و پایگاه آن در بحرین قرار گرفت.

عصام عبد الشافی، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در گفت‌وگویی با العربی الجدید تاثیر اتفاقات دریای سرخ بر روابط میان مصر و ارتش یمن را کم دانست و گفت: در مورد روابط میان مصر و ارتش یمن با توجه به تنش موجود در دریای سرخ فکر نمی‌کنم که چنین اتفاقاتی بر روابط دو طرف تاثیر بگذارد چراکه اساس ارتباط رسمی وجود نداشته‌است.

عبد الشافی در ادامه اظهار کرد: چنین اتفاقاتی می‌تواند کارتی باشد که مصر برای تقویت روابط منطقه‌ای و بین‌المللی خود روی آن حساب باز می‌کند، همینطور این عملیات از منظر دیگری می‌تواند فرصت‌ها و شانس حاکمیت مصر را در روابطش با کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه امارات و عربستان افزایش دهد چراکه با توجه به این حملات و تداوم آنها این نوعی تقویت قدرت نظامی برای ارتش یمن است و این همان چیزی است که کشورها را به تقویت روابط خود با حاکمیت مصر سوق می‌دهد چراکه تا این لحظه روی این مساله حساب باز می‌کنند که مصر می‌تواند یکی از کارت‌های صلح و امنیت در منطقه و تقویت قدرت این کشورها باشد.

محمد عبد السلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن درباره میانجیگری عمان در مورد عملیات‌های این گروه در دریای سرخ و دریای عرب گفت: با نظارت برادرانمان در عمان، رایزنی و مناقشه با تعدادی از طرف‌های بین‌المللی در خصوص عملیات‌ها در دریای سرخ و دریای عرب ادامه دارند، ما به همه تاکید کردیم که عملیات یمن در واقع برای پشتیبانی از ملت فلسطین در نوار غزه است و ما نمی‌توانیم در برابر حملات و محاصره‌ای که علیه این منطقه انجام می‌شود و نبود غذا، دارو و حتی آب قابل شرب که دشمن آن را قطع کرده، دست بسته بمانیم.

عبد السلام در ادامه اظهار کرد: در دیدارهای مختلف تاکید شد که موضعگیری یمن درباره غزه قابل چانه‌زنی نیست و کشتی‌های دشمن و یا آنهایی که به سمت بنادر آن در حال حرکت هستند، تا توقف جنگ و لغو محاصره علیه غزه و انتقال مستمر کمک‌های بشردوستانه به آنجا، هدف حملات ما خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha