• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402102719305
  • خبرنگار : 71402

مخالفت سنای آمریکا با بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

مخالفت سنای آمریکا با بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

سناتور برنی سندرز که تلاش داشت قانونگذاران آمریکایی را به صدور قطعنامه‌ای و ملزم کردن کشورش به تحقیق در مورد جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه وادار کند، شکست خورد و سیاستمداران آمریکایی از آن حمایت نکردند.

به گزارش ایسنا، برنی سندرز، از سناتورهای سرشناس آمریکایی روز سه‌شنبه در آزمایشی قابل‌توجه، همکاران خود را وادار کرد تا درباره اینکه آیا در مورد نقض حقوق بشر در جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس تحقیق شود یا خیر، تصمیم بگیرند و این فشار او، گامی به سوی محدود کردن احتمالی کمک‌های نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی، در شرایطی است که حملات ویرانگر این رژیم به غزه از ۱۰۰ روز فراتر رفته است.

در ادامه، سناتورهای آمریکا با اکثریت قاطع این اقدام را رد کردند. اقدام حقوقی سندرز با استناد به یک قانون قدیمی بود که چندین دهه است مورد استفاده قرار نگرفته و وزارت امور خارجه آمریکا را ملزم می‌کرد ظرف ۳۰ روز گزارشی در مورد اینکه آیا تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه نقض حقوق بشر و توافقات بین‌المللی است، ارائه کند. به دنبال آن، اگر دولت در انجام این کار شکست می‌خورد، کمک‌های نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی که مدت‌ها بدون هیچگونه سوالی تضمین شده بود، ممکن بود به سرعت متوقف شود.

به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، این رای‌گیری اما عمق نارضایتی قانون‌گذاران آمریکایی در مورد پیگرد رژیم صهیونیستی در مورد جنگ علیه ملت فلسطین و حماس را آشکار می‌کند. هیچ چشم‌اندازی برای پایان حملات کورکورانه این رژیم که هیچ تناسبی با حملات هفتم اکتبر حماس ندارد، دیده نمی‌شود.   

در مجموع، ۱۱ سناتور در رای‌گیری سنای آمریکا به سندرز پیوستند که اکثرا دموکرات‌ها بودند، در حالی که ۷۲ سناتور مخالفت کردند.

پیش از رای‌گیری، سندرز در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس بار دیگر از آنچه «حق» رژیم صهیونیستی در «دفاع از خود» خواند، صحبت کرد اما گفت: «آنچه اسرائیل حق انجامش را ندارد، این است که حق ندارد با استفاده از کمک نظامی ایالات متحده علیه کل جمعیت فلسطین جنگ به راه بیندازد. و به اعتقاد من، این اتفاقی است که در حال وقوع است.»

در واکنش به این تحولات، کاخ سفید اقدامات سندرز را «ناکارآمد» توصیف کرد.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: «ما معتقد نیستیم که این قطعنامه وسیله مناسبی برای رسیدگی به این مسائل باشد. و فکر نمی‌کنیم الان زمان مناسبی باشد. کاملا صادقانه بگوییم که این غیر قابل اجراست. اسرائیلی‌ها اعلام کرده‌اند که در حال آماده شدن برای تغییر فاز عملیاتی به سمت عملیات‌های کمتر تهاجمی هستند. و ما معتقدیم که این حرکت هم از نظر کاهش تلفات غیرنظامیان و هم از نظر افزایش کمک‌های بشردوستانه مفید خواهد بود.»

این اقدام سنای آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که درخواست بایدن برای کمک ۱۰۶ میلیارد دلاری تکمیلی برای رژیم صهیونیستی و همچنین اوکراین و سایر نیازهای نظامی در بن‌بست است. جمهوری‌خواهان در کنگره، بر اعمال تغییرات گسترده در سیاست‌های آمریکا برای متوقف کردن جریان مهاجرت در مرز ایالات متحده و مکزیک اصرار دارند. از این بسته کمکی تکمیلی، بیش از ۱۴ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی اختصاص خواهد یافت که شامل ۱۰ میلیارد دلار کمک نظامی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha