• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402110302188
  • خبرنگار : 71415

هاآرتص: اتکای نظامی اسرائیل به آمریکا خطرناک است

هاآرتص: اتکای نظامی اسرائیل به آمریکا خطرناک است

روزنامه عبری هاآرتص با اشاره به اینکه جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه موجب تشدید بی‌سابقه وابستگی این رژیم به کمک‌های واشنگتن از زمان جنگ ۱۹۷۳ با اعراب شده است، نوشت که اولویت‌های سیاست داخلی آمریکا ادامه روند کمک‌ها به این رژیم را با اما و اگر مواجه کرده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه هاآرتص در این مطلب تحت عنوان «اسرائیل بیش از هر زمان نیازمند کمک آمریکاست؛ آیا آن را دریافت می‌کند؟» نوشت: «رای روز سه‌شنبه گذشته مجلس سنای آمریکا در رد لایحه برنی سندرز که کمک سالانه ۳.۸ میلیارد دلاری واشنگتن به اسرائیل را مشروط به ارائه تاییدیه در زمینه نقض نکردن حقوق بشر کرد، تا حدی باعث دلگرمی همه کسانی شد که نگران آینده کمک آمریکا به اسرائیل بودند.»

در ادامه این مطلب آمده است: «اما این رای‌ را نمی‌توان یک آزمون واقعی برای سنجش میزان گستردگی حمایت از کمک به تل‌آویو در عرصه سیاسی آمریکا دانست. در یک تصویر کلی‌تر کمک ۱۴.۵ میلیارد دلاری که دولت جو بایدن کمی بعد از شروع جنگ علیه غزه در اکتبر گذشته برای اسرائیل پیشنهاد داد، هنوز در هیچ کدام از دو مجلس اصلی کنگره تصویب نشده است. به لحاظ نظری، اکثریت قانونگذاران هر دو حزب اصلی دموکرات و جمهوری‌خواه از این طرح حمایت می‌کنند، اما واقعیت از این پیچیده‌تر است.»

هاآرتص در ادامه با اشاره به اینکه هر دو حزب اصلی آمریکا دیگر همچون گذشته دوستان مطمئنی برای رژیم صهیونیستی نیستند، نوشته است: «طبق یک خرد متعارف، حزب دموکرات دارد دوستی‌اش با اسرائیل را هر چه ضعیف‌تر می‌کند، اما جمهوری‌خواهان متحدانی قابل اعتماد هستند. در حقیقت در رای‌گیری اخیر در مجلس سنا از مجموع ۴۸ سناتور دموکرات ۱۰ نفر از آنها از لایحه سندرز حمایت کردند، در حالی که تنها یک جمهوری‌خواه از آن حمایت کرد.»

در این گزارش آمده است: «اما در مساله کمک ۱۴.۵ میلیارد دلاری که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل وعده داده، می‌بینیم که جمهوری‌خواهان متحدان ضعیف‌تری نشان دادند. مجلس نمایندگان آمریکا این بودجه درخواستی جو بایدن را در تاریخ دوم نوامبر در حالی تصویب کرد که جمهوری‌خواهان رای دادن به نفع آن را مشروط به اعمال کاهشی به همین میزان در بودجه سرویس درآمد داخلی آمریکا کردند. از سوی دیگر جمهوری‌خواهان درخواست کردند یک لایحه امتیازدهی دیگر به اسرائیل نیز وابسته به تغییراتی در سیاست‌های مهاجرتی شود تا از آن حمایت کنند. سرویس درآمد داخلی آمریکا و مرز مکزیک چه ربطی با جنگ علیه حماس دارد؟»

این روزنامه عبری‌زبان تحلیل کرد: «به حزب جمهوری‌خواه ترامپی خوش آمدید. این حزب نه فقط دیدگاه‌های افراطی را می‌پذیرد، بلکه مایل است برای تحقق این دیدگاه‌هایش با کاخ سفید تحت کنترل دموکرات‌ها مبارزه کند. راستگراهای جمهوری‌خواه با خوشحالی بر سر تعطیل کردن دولت و به خطر انداختن رده‌بندی اعتباری آمریکا برای باج‌گیری از کاخ سفید و مابقی کنگره به منظور کاستن از بودجه ریسک می‌کنند. در این میان آنها برای کمک‌ها به اسرائیل در ضمن یک جنگ پرهزینه نیز استثنایی در این سیاست یا همه چیز یا هیچ چیز، قائل نمی‌شوند. از طرفی برای بروز چنین تعارضی بین نیازهای اسرائیل و سیاست‌های جدید واشنگتن، هیچ زمانی بدتر از زمان فعلی وجود ندارد.»

هاآرتص با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از زمان جنگ ۱۹۷۳ مشهور به جنگ «یوم کیپور» همچنان متکی به کمک‌های نظامی آمریکا باقی مانده است، نوشت که این رژیم برای جنگ اخیرش علیه حماس نیاز بالایی به استفاده از سرباز و بمب پیدا کرده و هشدار داده در صورتی که تل‌آویو وارد جنگ با حزب‌الله لبنان شود، مهمات مورد نیازش خیلی بیشتر و چند برابر خواهد شد.

این روزنامه عبری مدعی شد که جنگ فعلی رژیم صهیونیستی علیه غزه تکرار وضعیت جنگ ۱۹۷۳ «یوم کیپور» است که تا مدتی طولانی با مصرف میزان هنگفتی از مهمات و پول ادامه پیدا کرد و حمایت‌های آمریکا از این رژیم در جریان جنگ فعلی نیز تکرار همان حمایت‌هایی است که در زمان جنگ یوم کیپور ارائه کرد.

هاآرتص با اشاره به اینکه دولت بایدن در مواجهه با تاخیرهای کنگره آمریکا از طریق فروش‌های اضطراری برای رژیم صهیونیستی مهمات تامین کرده، ارزیابی کرد که اتکای رژیم به دریافت مهمات از آمریکا بعد از جنگ غزه نیز از بین نخواهد رفت و یک شکاف جدی را در بخش تولید تسلیحات صهیونیست‌ها آشکار کرده و چشم‌انداز خطرناکی را برای آنها به وجود آورده است.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص نتیجه‌گیری کرد: «آمریکا در جریان جنگ اخیر علیه غزه خیلی از کمبودهای مهمات اسرائیل را جبران کرد، اما اتکا به آمریکا یک اتکای خطرناک است. این اتکا نه فقط به واشنگتن اهرمی برای تعیین چگونگی اجرای جنگ می‌دهد، بلکه حالا اسرائیل وارد رقابت با اوکراینی شده که جنگش با روسیه یک اولویت سیاسی دیگر برای کاخ سفید بایدن است تا حجم یکسانی از مهمات را به دست بیاورد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha