• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402110805565
  • خبرنگار : 90057

وال استریت ژورنال: ۸۰ درصد از تونل‌های حماس دست نخورده باقی مانده است

وال استریت ژورنال: ۸۰ درصد از تونل‌های حماس دست نخورده باقی مانده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی و صهیونیست نوشت، ۸۰ درصد از شبکه تونل‌های حماس پس از گذشت تقریباً چهار ماه از جنگ و حملات گسترده ارتش صهیونیستی دست نخورده باقی مانده است.

به گزارش ایسنا، مقامات صهیونیست مدعی هستند که خنثی کردن توانایی حماس برای استفاده از تونل‌ها، دلیل اصلی تلاش این رژیم برای دستگیری رهبران ارشد حماس و نجات اسیران اسرائیلی است.

تمامی بهانه‌های ارتش صهیونیستی برای حمله به بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های مدنی و تخریب نوار غزه، این تونل‌ها بوده است. غیرفعال کردن تونل‌ها که بیش از ۳۰۰ مایل زیر نوار غزه جریان دارد - تقریباً به اندازه نیمی از سیستم متروی شهر نیویورک - حماس را برای ذخیره‌سازی نسبتاً ایمن سلاح و مهمات، مخفی کردن مبارزان و مراکز فرماندهی و کنترل تامین می‌کند.

ارتش صهیونیستی در تلاش برای کشف و تخریب تونل‌ها از تاکتیک‌های متعددی استفاده کرده است، از جمله نصب پمپ‌هایی برای پر کردن آب از دریای مدیترانه، انهدام آنها با حملات هوایی و مواد منفجره مایع، جستجوی آنها با سگ‌ها و روبات‌ها، تخریب ورودی‌های آنها و یورش شدید به آنها با سربازان آموزش دیده.

مقامات ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در ارزیابی دقیق میزان تخریب تونل‌ها مشکل داشته‌اند، تا حدی که نمی‌توانند به طور قطعی بگویند چند مایل تونل وجود دارد.

مقامات آمریکایی گفتند که مقامات هر دو طرف تخمین می‌زنند که ۲۰ تا ۴۰ درصد تونل‌ها آسیب دیده یا غیرفعال شده‌اند که بیشتر آن در شمال غزه است.

در اواخر سال گذشته، علی‌رغم نگرانی‌ها در مورد تأثیر بالقوه پمپاژ آب دریا بر منابع آب شیرین و زیرساخت‌های بالای زمینی این منطقه، رژیم صهیونیستی در عملیاتی به نام «دریای آتلانتیس»، یک سری پمپ در شمال غزه نصب کرد تا شبکه تونل‌ها را در آنجا مختل کند. مقامات آمریکایی گفتند که در برخی نقاط، دیوارها و سایر موانع غیرمنتظره و دفاعی جریان آب را کند یا متوقف کردند. مقامات آمریکایی گفتند که آب دریا برخی از تونل‌ها را خورده است، اما تلاش کلی آنطور که مقامات اسرائیلی انتظار داشتند موثر نبود.

میک مولروی، معاون سابق دستیار وزیر دفاع و افسر در تفنگداران دریایی و آژانس اطلاعات مرکزی به وال استریت ژورنال گفت: استراتژی حماس حول تونل‌ها می‌چرخد - مرکز ثقل آنها است. آنها به تونل‌ها نیاز داشتند تا میدان نبرد با ارتش اسرائیل را هموار کنند.

مقامات آمریکایی گفتند که اسرائیل واحدهایی دارد که در پاکسازی تونل‌ها تخصص دارند، اما بسیاری از این نیروها مهندسین آموزش دیده برای از بین بردن آنها هستند، نه جستجوی اسیران و رهبران ارشد حماس.

مقامات گفتند به ویژه برای پاکسازی تونل‌ها به نیروهای بیشتری نیاز است. به گفته مقامات، علاوه بر این، اهداف اولیه جنگ - کشتن یا دستگیری رهبران ارشد حماس و نجات تقریباً ۱۰۰ اسیر باقیمانده - در برخی مواقع در تضاد هستند. یک مقام ارشد نظامی این رژیم می‌گوید سوال اینجاست: آیا راهی واقعی برای زنده بیرون آوردن اسیران وجود دارد؟ در غیر این صورت ما در رویکرد خود بسیار قوی‌تر عمل می‌کردیم.

 مقامات صهیونیست مدعی هستند که برخی از اسیران در یک مرکز فرماندهی در تونل زیر خان یونس نگهداری می‌شوند. به گفته یک مقام ارشد نظامی، یحیی سنوار، رهبر ارشد حماس در غزه در همان مکان مخفی شده است. به گفته مقامات و تحلیلگران نظامی سابق، حمله به آن مرکز فرماندهی می‌تواند جان اسیران را به خطر بیندازد، معضلی که به معنای انتخاب بین کشتن سنوار و مذاکره برای آزادی برخی یا همه اسیران باقی مانده است. این مقام گفت که رویکرد ارتش بر پاکسازی «گره‌های» درون تونل‌هایی که رهبران و مبارزان حماس در آن مخفی شده‌اند، به جای بررسی یا تخریب کل سیستم متمرکز است.

این یک ماموریت بسیار سخت است. به آرامی انجام می‌شود، بسیار با دقت. این یک جنگ شهری است که در سطح جهانی دیده نشده است. حتی پیدا کردن سنوار و اسیران باقی مانده نیز می‌تواند کار دشواری باشد.

گرشون باسکین، مذاکره‌کننده اسیران که معامله سال ۲۰۱۱ با حماس را که منجر به آزادسازی سرباز اسرائیلی «گلعاد شلیط» از غزه شد،  گفت که اسرائیل سال‌ها نمی‌دانست که او در کجا نگهداری می‌شود. او گفت: «باورنکردنی است که اینجا حیاط خلوت اسرائیل است و اطلاعات آنها از آن کم است!»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha