• پنجشنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402111209034
  • خبرنگار : 71623

معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد

برنامه‌ریزی برای تخصیص ترکیبی ارز کالاهای اساسی در سال آینده/ دلایل چالش‌های بازار گوشت

برنامه‌ریزی برای تخصیص ترکیبی ارز کالاهای اساسی در سال آینده/ دلایل چالش‌های بازار گوشت

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ضمن تشریح چالش‌های تامین گوشت قرمز، از برنامه‌ریزی برای تخصیص ترکیبی ارز کالاهای اساسی در سال آینده برای جلوگیری از تاثیر نوسانات نرخ‌های جهانی بر قیمت کالاهای اساسی در داخل کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، احمد خانی نوذری در همایش ملی بازرسی، نظارت و کنترل بازار اظهار کرد: دلیل اینکه دولت قبل و فعلی به فکر تشکیل وزارت بازرگانی افتادند، این بود که بسیاری از ابزارهای کنترل بازار در وزارت جهاد ایجاد نشد.

وی افزود: در ماه‌های پیش رو برای اجرای طرح عید تا عید، برنامه‌ریزی واردات و تولید بسیاری از کالاهای اساسی انجام شده و عمدتا در مورد حجم عرضه مشکلی نداریم. اما در نظام توزیع چالش‌هایی مثل انحراف کالا در مسیر رسیدن به دست مصرف کننده نهایی یا بالاتر بودن قیمت‌ها نسبت به قیمت‌های مصوب مواجه هستیم.

به گفته این مقام مسئول وقتی مجلس در دی ماه تصمیم گرفت که بررسی تشکیل وزارت بازرگانی به شش ماه آینده موکول شود، رئیس جمهور دستور داد اگر لازم است سازمان اداری استخدامی ساختارها را در وزارتخانه‌های مرتبط تغییر دهند و عملا یک تصمیم اجرایی گرفته شد که مسئله نظارت بر بازار یک متولی واحد داشته باشد. بنابراین بعد از جلسات متعدد مقرر شد که مسئولیت نظارت بر بازار در حوزه خرده فروشی در کف بازار بر عهده وزارت صمت باشد و وزارت جهاد کشاورزی تا مقطع تامین مسئولیت نظارت بر بازار کالاهای اساسی را بر عهده بگیرد. منظور از حوزه تامین هم تدارک و تامین کالاهای خارجی و هم تامین تولید داخلی کالای کشاورزی است.  

وی با اشاره به اجرای طرح عید تا عید، تاکید کرد که مشکلی به لحاظ موجود و تدارک کالا وجود ندارد، گفت: اما در حوزه نظام توزیع دچار چالش‌هایی هستیم.  عمده اقلام کالاهای اساسی کالاهای کشاورزی با ارز ترجیحی وارد کشور می شود. بنابراین باید این کالا قیمت گذاری شود و متناسب با قیمت گذاری، باید روی قیمت نظارت صورت گیرد.

همچنین به گفته این مقام مسئول در سال‌های اخیر اتفاقات عجیبی در دنیا افتاده و قیمت جهانی بسیاری از کالاهای وارداتی  نوسانات شدید داشته که سابقه نداشته است؛ به عنوان مثال قیمت جهانی شکر ۳۰۰ درصد افزایش داشته یا قیمت روغن طی دو سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش و بعد ۱۰۰ درصد کاهش داشته است و در مورد کنجاله سویا هم شاهد نوسانات قیمت بودیم. این موضوع از چالش‌های وزارت جهاد است و مشکلاتی در قیمت‌گذاری این کالاها در داخل ایجاد کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای سال ۱۴۰۳ تدابیری اندیشیده شده تا با همکاری بانک مرکزی و با استفاده از مدل تخصیص ارز ترکیبی، بتوانیم تاثیر بخشی از نوسانات قیمت در حوزه کالاهای اساسی در حوزه بین الملل را مهار کنیم و اجازه ندهیم که به قیمت داخلی تسری یابد تا بتوانیم قیمت با ثباتی را در بازار داخلی داشته باشیم.  

وی با بیان اینکه در حوزه تامین و تدارک در اکثر کالاها با توجه به نیاز بازار مشکلی وجود ندارد، اما در برخی از کالاها مانند تامین گوشت قرمز چالش‌هایی وجود دارد، تصریح کرد: البته به این معنی نیست که به اندازه کافی تدارک از محل واردات نداشته باشیم، اما در دو سال گذشته با حذف ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و همچنین خشکسالی، بخشی از زنجیره بالا دست آسیب دیده و خروجی این آسیب‌ها در ابتدای سال در حوزه تولید بازار مرغ دیده شد و درباره گوشت نیز در شش ماهه دوم دچار مشکل بودیم.  

خانی نوذری همچنین با بیان اینکه هدف گذاری شده جوجه ریزی به بالای ۱۴۰ میلیون قطعه برسد تا مشکلی در تامین نداشته باشیم، از کاهش تفاوت قیمت نهاده‌های تولید در بازار آزاد و سامانه خبر داد و گفت: برای عید نوروز و ماه رمضان امسال اقدامات لازم برای ذخیره سازی خرما هم در کنار سیب و پرتقال انجام شده تا در طرح عید تا عید مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha