• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402111813926
  • خبرنگار : 71049

کارشکنی تل‌آویو و واشنگتن مانع فلسطین برای عضویت در کنفرانس خلع سلاح شد

کارشکنی تل‌آویو و واشنگتن مانع فلسطین برای عضویت در کنفرانس خلع سلاح شد

چهارمین نشست کنفرانس خلع سلاح به صحنه‌ حمایت بالغ بر ۲۰ کشور عضو کنفرانس از مردم فلسطین تبدیل شد و رژیم صهیونیستی و مهمترین حامی آن یعنی آمریکا با جلوگیری از عضویت ناظر فلسطین در کنفرانس خلع سلاح، مانع از بهره‌مندی مردم فلسطین از حق تعیین سرنوشت و حضور فعالانه در جامعه بین‌المللی شدند.

به گزارش ایسنا، «مهدی علی‌آبادی» معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو، در چهارمین نشست کنفرانس خلع سلاح که به منظور تصمیم‌گیری در خصوص مشارکت دولت‌های غیرعضو در فعالیت‌های سال ۲۰۲۴  کنفرانس خلع سلاح به عنوان ناظر برگزار شد، ضمن رد ادعاهای نماینده آمریکا مبنی بر عدم صلاحیت فلسطین برای حضور در کار کنفرانس خلع سلاح، تأکید کرد «جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی برای چندجانبه‌گرایی در کار کنفرانس خلع سلاح قائل است و از مشارکت کشورهای غیرعضو در جلسات کنفرانس برای انجام وظایف خود استقبال می‌کند».

علی‌آبادی افزود: «دولت فلسطین نیز به عنوان یک دولت ناظر نزد سازمان ملل متحد و یک دولت عضو اسناد بین‌المللی مختلف در حوزه خلع سلاح، از حق درخواست برای مشارکت در نشست‌های کنفرانس خلع سلاح برخوردار است. با این وجود یک بار دیگر شاهد هستیم که اِعمال استانداردهای دوگانه توسط دولت‌هایی که ریاکارانه طرفدار جامعیت و چندجانبه‌گرایی هستند، مانع از مشارکت دولت فلسطین می‌شوند».

کنفرانس خلع سلاح با ۶۵ عضو تنها نهاد مذاکراتی چندجانبه برای انعقاد معاهدات بین‌المللی در حوزه خلع سلاح است. طبق آیین‌کار این نهاد بین‌المللی، دولت‌های غیرعضو حق دارند درخواست خود را برای مشارکت در فعالیت‌های این نهاد مهم بین‌المللی اعلام کنند. با توجه به ضرورت حصول اجماع در تصمیمات کنفرانس سلاح، با مخالفت آمریکا و رژیم صهیونیستی، فلسطین از مشارکت در فعالیت‌های کنفرانس خلع سلاح در سال ۲۰۲۴ محروم ماند.

نماینده ایران استدلال غلط ایالات متحده مبنی بر اینکه چون فلسطین یک کشور دارای حاکمیت نیست، حق مشارکت در نشست‌های کنفرانس خلع سلاح را ندارد را قویا مردود شمرد و گفت: «اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل کشور فلسطین را به رسمیت شناخته و بر حق این کشور برای حضور در مجامع بین المللی صحه می‌گذارند. دولت فلسطین در بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی، به ویژه در معاهدات خلع سلاحی مهم همچون کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیک و کنوانسیون منع برخی از تسلیحات متعارف عضو است. رد درخواست مشارکت فلسطین در کنفرانس خلع سلاح توسط رژیم اسرائیل و آمریکا، اقدام دیگری در راستای محروم‌سازی مردم فلسطین برای حق تعیین سرنوشت و حضور در جامعه بین‌المللی است».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha