• پنجشنبه / ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1402121006783
  • خبرنگار : 71443

بازتاب پرتاب ماهواره «پارس۱» در رسانه‌های بین‌المللی

بازتاب پرتاب ماهواره «پارس۱» در رسانه‌های بین‌المللی

رسانه‌های خارجی با انتشار خبر پرتاب ماهواره ایرانی پارس۱ که از طریق پرتاب‌گر روسی سایوز انجام گرفت، ضمن اشاره به همکاری‌های تهران-مسکو، تلاش کردند آن را با برنامه موشکی ایران مرتبط بدانند.

به گزارش ایسنا، «حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی ایران روز پنجشنبه ضمن اعلام پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره پارس۱ از روسیه خاطر نشان کرد: ماهواره سنجش از دور ساخت پژوهشگاه فضایی ایران است که دارای ۳ محموله تصویر برداری است که یکی از آنها با دقت ۱۵ متر برای اپتیک طیفی، و دیگری ۱۵۰ متر برای تصویربرداری حرارتی و دقت ۱ ۳۰۰ متر برای تصویربرداری مادون قرمز موج کوتاه است.

او ادامه داد: این ماهواره مجهز به محموله های مخابراتی است، همچنین به ایستگاه هایی نیاز است تا فرامینی از سطح زمین برای ماهواره ارسال می شوند. از این رو محموله دارای باند های S، x و UH است.

سالاریه همچنین گفت که برای ردیابی پارس ۱ علاوه بر جی‌پی‌اس فناوری‌های دیگری را نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره این پرتاب گزارش داد: یک موشک روسی صبح امروز (پنج‌شنبه) با موفقیت یک ماهواره ایرانی را در مدار قرار داد، پرتابی که همکاری نزدیک فزاینده بین تهران و مسکو را برجسته می‌کند.

آسوشیتدپرس در ادامه به بیانیه شرکت دولتی روس‌کاسموس روسیه در این باره اشاره کرد که ساعاتی پیش اعلام کرد: یک موشک سایوز از تاسیسات پرتاب وستوچنی در شرق این کشور پرتاب شد تا ماهواره ایرانی و ۱۸ ماهواره روسی را به مدار منتقل کند.

این خبرگزاری افزود: بنابر گزارش تلویزیون دولتی ایران، این ماهواره ۱۱۰ کیلوگرمی دارای سه دوربین برای گرفتن عکس برای مقاصد زیست محیطی، کشاورزی و غیره است و در مدار قطب شمال و جنوب قرار می‌گیرد.

پرتاب روز پنج‌شنبه پس از آن انجام شد که روسیه ماهواره خیام ایرانی را در سال ۲۰۲۲ در مدار زمین قرار داد.

بازتاب پرتاب ماهواره «پارس۱» در رسانه‌های بین‌المللی

خبرگزاری رویترز نیز با اعلام پرتاب این ماهواره گزارش داد: روسیه صبح روز پنج‌شنبه یک ماهواره تحقیقاتی ایرانی را به فضا پرتاب کرد که توپوگرافی ایران را از مداری ۵۰۰ کیلومتری اسکن می‌کند.

رویترز همچنین به انتشار جزئیاتی درباره قابلیت‌های این ماهواره پرداخت و نوشت: ماهواره سنجش از راه دور پارس۱ توسط موشک سایوز روسی از پایگاه فضایی وستوچنی پرتاب شد. این پایگاه فضایی که در سال ۲۰۱۶ به بهره‌برداری رسید در منطقه آمور در شرق دور روسیه، نه چندان دور از مرز روسیه با چین و حدود ۱۵۰۰ کیلومتر از بندر ولادی وستوک قرار دارد.

این رسانه در ادامه پرتاب ماهواره ایرانی توسط روسیه را نشان دهنده گسترش همکاری‌های روز افزون میان تهران و مسکو در زمینه‌های علمی در شرایطی توصیف کرد که هر ۲ کشور تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود در این باره به اخبار رسانه‌های داخلی ایران استناد کرد و گزارش داد: تلویزیون ایران روز پنج‌شنبه (امروز) از پرتاب یک ماهواره سنجش از دور و تصویربرداری از روسیه به مدار زمین خبر داد.

این رسانه انگلیسی زبان همچنین تلاش کرد فعالیت‌های علمی ایران در زمینه پرتاب ماهواره را به برنامه موشکی کشور مرتبط کند و ادامه داد: دولت‌های غربی، از جمله ایالات متحده بارها به ایران در مورد چنین پرتاب‌هایی هشدار داده‌ و گفته‌اند که می‌توان از فناوری آن برای موشک‌های بالستیک، شامل موشک‌هایی که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، استفاده کرد.

مسکو پیش از این نیز در اوت ۲۰۲۲ ماهواره خیام ایران را از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان پرتاب کرده بود.

علاوه‌براین، شبکه دویچه وله گزارش داد که ماهواره پارس۱ ایران پس از پرتاب توسط روسیه وارد فضا شد.

خبرگزاری آناتولی هم در گزارشی نوشت: ماهواره تحقیقاتی- سنجشی پارس۱ روز پنج‌شنبه (امروز) ۲۹ فوریه توسط موشک ماهواره بر سایوز روسیه در مدار زمین قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۰ ۱۶:۱۷

تاکورشو د هرانکس نتواند دید چشم دشمنان بخصوص امریکا کور بشه نمیتونه ببینه

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۰:۰۱

درود به پرچمه سه رنگ کشور ایران ای جان ببین از کجا ماهواره پرتاب میشود ای جانم ایران

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۰:۱۵

جایگاه ایران عزیز و اسلامی بالاتر از این ها است و انشاالله به برکت خون شهدای عزیز و تلاش خستگی‌ناپذیر نخبگان این مرز و بوم به جایگاه لایق خود خواهد رسید

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۱:۱۷

انشالاه در آیند ه ای نزدیک ایستگاه فضای

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۲:۰۸

با سلام و حداقوت خدمت مهندسان ایرانی، این موفقیت رو تبریک میگم و این قبیل پروژه ها رو خاری میدونم در چشم دشمنان ایران ، بقول معروف " تا کور شود هرآنکه نتواند دید."

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۶:۰۶

درود بر مهندسان کشور و کسانی که کمک کردن تا این ماهواره و ماهواره های دیگر ساخته شود. خدا قوّت پهلوانان. ((((اسلام پیروز است)))) ((لبیک یا رهبر عزیزم(سید علی) ))

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۶:۵۵

نابود باد آمریکایی جنایتکار

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۷:۳۰

خداوند پشتیبانتان وخدا قوت به اندیشمندان ایرانی که ایران را سرافراز نگه داشته اند

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۷:۳۱

تاکورشود هرآنکه نتوان دید

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۰۹:۳۵

سلام به امید روزی که در جهان اسلام با اتحاد و همبستگی کشور های اسلامی فن آوری های بالا را بین خود ترویج و پشتیبانی نمایند. ان شاءالله

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۱۰:۰۰

یادمان نرفته که در زمان جنگ رژیم بعت بعثی با ما از ورود سیم خاردار هم به کشور جلوگیری می‌کردند. اما تحریم باعث شد خودمان دنبال علم و فن‌آوری را بگیریم.

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۱۰:۵۸

خداروشکر هرروز بهتر از دیروز برای ایران سرافراز وقدرتمند باماهواره بومی. ایول

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۱۰:۵۹

ماهواره های بیشتری باید پرتاب بشه خیلی کمه هر ۲ماه یک ماهواره حداقل پرتاب بشه

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۱۴:۰۲

یاشاسین ایران بزرگ اسلامی به لطف خدا موفق میشیم

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۱۷:۱۹

این موفقیت را به همه مردم عزیز ایران تبریک می گوییم

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۱ ۱۷:۲۹

تا کور شود آمریکای لاشخور

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۲ ۰۲:۴۴

خیلی ها هنوز بر این خاک پایبندن درود خدا بر تمام میهن پرستان ایران واقعا این خبر خوشحالم کرد زنده باد ایران