• دوشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۵:۵۲
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402121309397
  • خبرنگار : 71078

افزایش بارش‌های کشور در اسفندماه/ کمبود بارندگی نسبت به شرایط نرمال

افزایش بارش‌های کشور در اسفندماه/ کمبود بارندگی نسبت به شرایط نرمال

داده‌های سازمان هواشناسی نشان می‌دهد با وجود افزایش قابل توجه بارش‌ها طی اسفندماه اما کشور نسبت به شرایط نرمال با کمبود بارش روبروست.

به گزارش ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۱۲ اسفندماه، کشور به‌طور میانگین ۱۶.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده که این میزان در بلندمدت ۷.۶ میلیمتر است بنابراین ۱۲۱ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۱۲ اسفندماه به‌طور میانگین  ۲۰.۹ میلیمتر بارش ثبت شده در حالی که میزان آن در بلندمدت ۱۱.۶ میلیمتر است. در نتیجه ۷۹.۸ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای زمستان تا ۱۲ اسفندماه به‌طور میانگین ۶۶.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۸۱.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۷.۶ درصدی بارش روبرو هستیم.

از ابتدای سال جاری تا ۱۲ اسفندماه به‌طور میانگین ۱۰۰.۱ میلیمتر بارش ثبت شده این در حالیست که میانگین بارش در بلندمدت ۱۴۰.۱ میلیمتر است که کاهش بارش ۲۸.۶ درصدی را نشان می‌دهد.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) نشان می‌دهد تنها استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، گلستان و مازندران نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای سیستان و بلوچستان ۱۵.۵ درصد، گلستان ۹.۶ درصد و مازندران ۵.۹ درصد و کردستان ۰.۵ درصد است.

بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه هرمزگان بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۶۶.۱ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۱۴۸.۴ میلیمتر است ولی تنها به‌طور میانگین ۹۸.۴ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۳.۷ درصدی بارش در این استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۴ ۰۹:۵۶

سامانه ورودی از مدیترانه توسط ارتفاعات ترکیه با بارش بخش اعظم رطوبت خودرا ازدست میدهد وزمانی وارد ایران می‌شود که نیاز به بازسازی وتقویت دارد. مهمترین وبزرگ ترین چشمه رطوبتی دریاچه ارومیه است. دیدید که با تقویت ارومیه طی چند هفته قبل از اسفند چگونه بارش‌ها به شکل معنی داری افزایش یافت. دریاچه ارومیه کلید بارش‌های نرمال است اگر او خوب باشد بارش‌ها درنیمه شمالی نیز خوب ونرمال خواهند شد.

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۴ ۱۳:۲۷

اگر مسئولان کشور باری به هر جهت با این بارش‌ها برخورد نکنند و از علم استفاده کنند وضعیت خیلی بهتر از حد نرمال خواهد شد حالا هم بهتر است برای سال بعد اقدام کنند.دلیل من کشورهای جنوب خلیج همیشه فارس است.