• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402121611529
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

معاون حقوقی وزارت بهداشت:

مردمی‌سازی واقعی با تفویض اختیار و سپردن کار به مردم روی خواهد داد

مردمی‌سازی واقعی با تفویض اختیار و سپردن کار به مردم روی خواهد داد

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت با بیان این که مردمی‌سازی واقعی در تفویض اختیار و کار را به مردم سپردن اتفاق می‌افتد، بر تقویت مشارکت‌های اجتماعی در نظام سلامت تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، سید حمید جمال‌الدینی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در نشست هم‌اندیشی با خیرین، تشکل‌های مردم‌نهاد و بنگاه‌های اقتصادی مسئولیت‌پذیر اجتماعی با بیان این‌که سرمایه واقعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مردم هستند، اظهار کرد: خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد، نمایندگان حقیقی مردم در جامعه هستند.

وی با بیان این‌که تشکل‌های مردم‌نهاد و غیردولتی، حلقه‌های واسط بین مردم و حاکمیت هستند، بر ضرورت تقویت مشارکت‌های اجتماعی در نظام سلامت تاکید و تصریح کرد: هر جا به مشارکت‌های اجتماعی در امر سلامت توجه کم‌تری صورت گرفت، با آسیب‌های بیش‌تری روبه‌رو بوده‌ایم.

جمال‌الدینی با پرداختن به ضرورت مردمی‌سازی و در راستای سیاست‌های دولت خاطرنشان کرد: یکی از شعارهای دولت در حکمرانی جدید، مردمی‌سازی به معنای واقعی آن است. مردمی‌سازی با خودمانی‌سازی متفاوت است. فرآیندها در مردمی‌سازی باید به درستی طی شود. به عبارتی مردمی‌سازی مستلزم ناظر بیرونی، دیده‌بانی، رصد و پایش است و در این نقطه شما باید بررسی کرده و اعلام کنید که نقاط ضعف کجاست.

معاون حقوقی و امور مجلس با تاکید بر دیده‌بانی از سوی سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: در جوامع مترقی سازمان‌های مردم‌نهاد، نقش دیده‌بان را دارند چرا که با حضور در بطن اجتماع و متن مردم، شاخص‌های سلامت را بهتر و جامع‌تر می‌توانند رصد کنند.

جمال‌الدینی، اطلاع‌رسانی، همکاری، مشورت، تعامل و تفویض اختیار را پنج گام مهم در مردمی‌سازی برشمرد و اظهار کرد: مردمی‌سازی واقعی در تفویض اختیار و سپردن کار به مردم روی خواهد داد. در راستای شعار و رویکرد دولت، تلاش کردیم مردمی‌سازی در فصل اقتصاد و بخش مدیریت و اجرای پروژه‌های بهداشت و درمان برنامه هفتم توسعه گنجانده شود.

وی با تاکید بر این که امور کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید به سمت حکمت‌محور و خردمحور شدن برود، افزود: حکمت و خردمحوری در ادبیات اندیشمندان بزرگ ما چون ملاصدرا و ابوعلی سینا به وفور دیده می‌شود. امروز غربی‌ها به اهمیت حکمت پی برده‌اند و کارها و دانشگاه‌های خود را به سمت آن سوق می‌دهند. ما نباید از این میراث و اندیشه گران‌سنگ پیشینیان خود غافل باشیم و آن را کوچک بشمریم؛ در واقع امور خود را می‌بایست مبتنی بر حکمت تنظیم کنیم و پیش ببریم.

معاون حقوقی و امور مجلس با بیان این‌که در سیستم حکمت‌محور، چرایی مهمتر از چگونگی است، گفت: برای دست‌یابی به حد مطلوب و مطابق با جهان‌بینی خود، پیش از هر چیز نیازمند دانستن چرایی و پس از آن چگونگی انجام کارها هستیم؛ این که ما چرا در یک مجموعه فعالیت می‌کنیم و جایگاه ما در راستای پیش‌برد برنامه‌ها و رسیدن به اهداف چیست. در این سیستم، چرایی مهم‌تر از چگونگی است و پرداختن به این‌ها مقدمه کار صحیح برای رسیدن به قرب الهی است. در همین راستا همه اقدامات پیوست اجتماعی به خود می‌گیرد، چرا که هدف آن کمال و ارتقای انسان‌ها است و باید اقدامات ما دردی از مردم را دوا و کام ایشان را شیرین کند.

جمال‌الدینی با تاکید بر اینکه بدون برنامه و کسب نظر ذی‌نفعان و بخش‌های مرتبط، محکوم به شکست خواهیم بود، گفت: هر سیستمی که بتواند، گفتمان خود را تبیین و ترویج کند و پارادایم ذهنی را تغییر دهد، موفق خواهد بود؛ چرا که وقتی هم‌گرایی و هم‌خوانی ایجاد شود، انگیزه نیز به وجود خواهد آمد. باید در نظر داشت حتی اگر امروز نتوانیم، به اهداف خود دست یابیم، اما در نهایت به دلیل تغییر پارادایم، انگیزه ایجاد و کارها انجام خواهد شد و ما به هدف خود می‌رسیم و پیروز خواهیم بود. لذا داشتن برنامه بر اساس آینده‌پژوهی و آینده‌نگاری با توجه دو مولفه امید و انگیزه بسیار مهم و درخور پرداختن است.

وی با بیان این‌که باید سازمان‌های مردم‌نهاد را در نظام سلامت ادغام کنیم، گفت: ما خانه بهداشت را به روستاها رساندیم اما آیا شورای سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین را تا روستاها رسانده‌ایم؟ شفافیت و اعتماد، دو مولفه بزرگ در ایجاد سرمایه اجتماعی است. داشتن نقشه راه، برنامه و اولویت واقعی، هم ما را نسبت به جامعه پاسخ‌گو می‌کند و هم این‌که دیده‌بانی دقیق از سوی شما صورت خواهد گرفت. نیاز است که از تجارب موفق بهره‌گیری کنیم و در همایش‌ها و رویدادهای بین‌المللی در این ارتباط نیز حضور فعال داشته باشیم.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت هم‌چنین با اشاره به الحاق اداره کل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین سلامت به معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، اظهار داشت: الحاق اداره کل به معاونت حقوقی و امور مجلس برای هم‌افزایی بیش‌تر، تعامل و اثربخشی با دیگر نهادهای بیرون از وزارت بهداشت صورت گرفت. کار ما تسهیل‌گری و ایجاد ارتباط است تا بتوانیم هر چه بیش‌تر به سوی اهداف مورد نظر در راستای بهبود خدمات سلامت و عدالت در سلامت گام برداریم.

جمال‌الدینی در پایان افزود: از دیگر ضرورت‌هایی که به آن باید پرداخته شود، توجه به تکریم و کرامت خیرین و فعالان اجتماعی، فرهنگ‌سازی و توجه به توسعه و تنوع فعالیت‌های خیر از قبیل وقف زمان است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت در این نشست که به مناسبت روز ملی احسان و نیکوکاری در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، خیرین، نمایندگان تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد و بنگاه‌های اقتصادی مسوولیت‌پذیر اجتماعی حاضر، به بیان دیدگاه‌ها، انتقادات، گلایه‌ها و خواسته‌های خود پرداختند.

اهم مباحث مطروحه شامل توجه به خروج نیروی کار، مهاجرت نخبگان و کمبود نیروی انسانی در راه‌اندازی پروژه‌ها، تجهیز و راه‌اندازی پروژه‌های خیرساز، توجه واقعی مردمی‌سازی و تغییر نگاه به خیرین و سمن‌ها از پیمانکار به شریک راهبردی و استراتژیک، شفافیت و صداقت، فعال‌سازی بخش بانوان، اولویت مناطق کم‌برخوردار، نگاه ویژه به بیماری‌های خاص، توجه به مساله سالمندی و عواقب و مشکلات و سیر صعودی آن در جامعه، تقویت موسسات و مجامع خیریه حامی بیمارستان‌ها، مطالبه‌گری درون‌نهادی، شبکه‌سازی، اقتصاد خیر توجه و بهره‌گیری از ظرفیت و توان سازمان‌های مردم‌نهاد و غیردولتی و بخش خصوصی و امضای تفاهم‌نامه با آن‌ها و ایجاد کارگروه‌های مشترک و تخصصی، حفظ تولیت و توجه به سرمایه اجتماعی بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha