به گزارش ایسنا، براساس گزارش پالتیکو، در جریان تور اروپایی «لی هوی» نماینده چین در اوراسیا در اوایل ماه جاری میلادی روی این پیام تاکید و «پافشاری» شده است که مذاکرات صلح اوکراین بدون روسیه، بیمعناست. لی در سفر هفتم مارس خود به کییف، با «آندری یرماک» رئیس دفتر «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین دیدار کرد.
وبسایت پالتیکو دوشنبه همچنین نوشت، مساله اوکراین احتمالا در سفر ماه آینده «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان به چین مورد بحث قرار خواهد گرفت. «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین سپس در اوایل ماه مه به پاریس سفر خواهد کرد و با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود دیدار خواهد داشت.
همچنین روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» در این ماه گزارش داد، لی هوی به مقامات اتحادیه اروپا گفته است که نشست صلح بالقوه نمیتواند به کنفرانسی تبدیل شود که صرفا طرحی را تولید کند و بعد تلاش کرد تا آن را به زور به روسیه تحمیل کرد.
برخلاف بسیاری از کشورهای غربی، چین از مقصر دانستن روسیه برای درگیریهای جاری خودداری کرده و تاکید کرده است که درگیریها تنها از طریق روشهای دیپلماتیک متوقف میشود. در سال ۲۰۲۳، پکن از یک نقشه راه ۱۲ مادهای برای حل و فصل جنگ رونمایی کرد و از هر دو طرف خواست تا تنشها را کاهش دهند. کییف اما این پیشنهاد چین را رد کرده است.
اوکراین تاکید دارد که صلح ملموس تنها براساس شرایط زلنسکی قابل مذاکره است که شامل خروج نیروهای روسی از سرزمین «اشغال شده به شکل غیرقانونی» اوکراین است. مسکو این درخواست را رد کرده و تاکید کرده است که شبهجزیره کریمه و چهار منطقه اوکراین را که پس از برگزاری همهپرسی در این مورد به روسیه ملحق شدهاند، تسلیم نخواهد کرد.
به گزارش راشا تودی، مذاکرات معنادار میان مسکو و کییف عملا در بهار ۲۰۲۲ شکست خورد و هر دو طرف یکدیگر را به طرح خواستههای غیرواقعی متهم کردند. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه متعاقبا گفت مذاکرهکنندگان اوکراینی ابتدا با برخی از شروط روسیه موافقت کردند، اما سپس بهطور ناگهانی از این توافق انصراف دادند.
دیوید آراخامیا، مذاکرهکننده اصلی کییف در نوامبر ۲۰۲۳ فاش کرد که هدف اصلی تیمش «خرید زمان» برای ارتش اوکراین بوده است. در همین حال سوئیس پیشنهاد داده است که در سال جاری میزبان یک نشست بزرگ صلح باشد. با این حال، هنوز تاریخ مشخصی تعیین نشده و هیچ لیستی از شرکتکنندگان بالقوه ارائه نشده است.
انتهای پیام
نظرات