• شنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403011808848
  • خبرنگار : 71983

یک کارشناس:

نوسان نرخ ارز متاثر از مسائل سیاسی است و پایدار نمی‌ماند

نوسان نرخ ارز متاثر از مسائل سیاسی است و پایدار نمی‌ماند

کارشناس پولی و بانکی تاکید کرد: با توجه به اینکه افزایش نرخ ارز در حال حاضر بیشتر هیجانی بوده و متاثر از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان مجاور کنسولگری ایران است، افزایش نرخ ارز به صورت پایدار باقی نمی‌ماند مگر مباحث و ریسک‌های دیگری به صورت اقتصادی حادث شود که بحث دیگری است.

حجت‌اله فرزانی در گفت و گو با ایسنا، درخصوص افزایش بی دلیل نرخ ارز که تاثیراتی از مسائل سیاست خارجی اخیر گرفته است، به مدیریت بانک مرکزی اشاره و اظهار کرد: مساله مهمی که باید مورد توجه فعالان اقتصادی و مردم برای دامن نزدن به انتظارات تورمی که برخی در اقتصاد ایران می‌آفرینند تا سودهای ویژه‌ای از این طریق کسب کنند، قررار گیرد؛ این است که خوشبختانه مدیریت‌ها درست و دور از تصمیم گیری‌هایی است که به صورت هیجانی دامنه نوسانات را منفی‌تر می‌کند.


ایران در سیاست خارجی هیجان زده عمل نمی‌کند

وی در این خصوص خاطر نشان کرد: در ماه‌های اخیر شاهد موضع گیری‌های درست و مدیریت‌هایی هستیم که در مسائل ارزی و اقتصادی صورت گرفته است، ضمن اینکه ایران در مسائل سیاست خارجی هیجان زده عمل نمی‌کند و موضع گیری‌های دقیق و منطقی دارد؛ بنابراین شاهد مدیریت بهینه بازار ارز خواهیم بود.

فرزانی در این باره توضیح داد و گفت: با توجه به اینکه سران جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از تصمیمات بخصوص مسائل سیاسی هیجان زده عمل نمی‌کنند به نظر می‌رسد شاهد فروکش کردن هیجاناتی باشیم که زمینه ساز افزایش نرخ ارز و طلا شده‌اند.

افزایش نرخ ارز در حال حاضر هیجانی است

این کارشناس پولی و بانکی تاکید کرد: با توجه به اینکه افزایش نرخ ارز در حال حاضر بیشتر هیجانی است و متاثر از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان مجاور کنسولگری ایران، لذا افزایش نرخ ارز به صورت پایدار باقی نمی‌ماند مگر مباحث و ریسک‌های دیگری به صورت اقتصادی حادث شود که بحث دیگری است.

در مدیریت بازار باید صبر کرد

وی ادامه داد: فعالان اقتصادی باید متوجه این موضوع باشند که کنترل قیمت ارز آن هم به صورت فوری و یکی دو روزه توسط بانک مرکزی مقدور نیست یعنی نباید انتظار داشته باشیم بانک مرکزی به سرعت وارد این بحث شود چرا که این ورود منجر به نگرانی‌های بیشتر اقتصادی و منابع ارزی می‌شود.

فرزانی اظهار کرد: بانک مرکزی با توجه به این موضوع که افزایش نرخ ارز به صورت روانی و هیجانی است و ناشی از تغییرات بنیادین اقتصادی نیست به سرعت نباید به این موضوع ورود کند، بلکه باید صبر بیشتری داشته باشد و بعد از آن بازار ارز را برای بازگشت به نرخ‌های قبلی و جلوگیری از نوساناتی که می‌تواند انتظارات تورمی را تشدید کند وارد عمل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۱-۱۸ ۱۵:۴۶

پایدار نمی ماند ولیکن نرخ ارز پایین همونمی رود و به نرخ اسفند ۱۴۰۲ بر نمی گردد