• یکشنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403011909355
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

وزیر بهداشت تاکید کرد

«سلامتی»؛ حق و مسئولیتی همگانی / تحقق «سلامت‌ خانواده» با مردمی‌سازی

«سلامتی»؛ حق و مسئولیتی همگانی / تحقق «سلامت‌ خانواده» با مردمی‌سازی

وزیر بهداشت گفت: سلامت به عنوان یک حق فردی و همگانی در مقام بیان ساده و در مقام عمل موضوعی پیچیده و چندوجهی است که نیازمند مشارکت دغدغه‌مند و آگاهانه آحاد جامعه و تمام دستگاه‌ها و ذینفعان است.

به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیام خود به مناسبت روز جهانی بهداشت، سلامتی را یک حق و مسئولیت همگانی برشمرد و گفت: در جهان ۱۴۰ کشور سلامتی را به عنوان حق در قانون اساسی و قوانین بالادستی خود مورد اشاره قرار داده‌اند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در متن پیام دکتر بهرام عین اللهی آمده است:« 19 فروردین ماه امسال مصادف با روز جهانی بهداشت، تمام کشور های جهان به بزرگداشت و تبیین مفهوم سلامت به عنوان یک حق می‌پردازند و با شعار «سلامتی من، حق من» به محروم ماندن برخی افراد و جمعیت‌ها در گوشه و کنار دنیا  از این حق طبیعی انسان اشاره می‌کنند. این شعار امسال در حالی انتخاب شده است که دنیا در شش ماهه گذشته شاهد قتل عام هزاران زن و کودک بی‌گناه فلسطینی و بی‌سرپرست شدن و رنج ده‌ها هزار شهروند در غزه بود و این حجم از آسیب‌های روانی، جسمانی و ظلم و محرومیت از سلامت تا کنون در جهان سابقه نداشته است. بر این باوریم که سلامتی، یک حق و یک مسؤولیت همگانی است و خانواده به عنوان اولین سرپناه کودکان و واحد اجتماعی حق همگانی بر سلامت است و وقتی از همگان سخن می‌گوییم، بدین معناست که این حق به هیچ گروه سنی، فرهنگ و ملیت محدود نمی‌شود.

در جهان ۱۴۰ کشور سلامتی را به عنوان حق در قانون اساسی و قوانین بالادستی خود مورد اشاره قرار داده‌اند و شعار امسال بطور خاص آن دسته از کشورها را خطاب قرار می‌دهد که هنوز سلامتی را به عنوان یکی از حقوق فردی و جمعی انسان در قوانین و مقررات خود به رسمیت نشناخته‌اند.

در جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در تمام قوانین و اسناد بالادستی به ویژه در سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری مدظله العالی، بر موضوع سلامتی و ابعاد گوناگون جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آن و ضرورت برقراری عدالت و دسترسی همگان به خدمات و تسهیلات سلامت تاکید شده است.

تمام آحاد جامعه از کودکی تا کهنسالی حق دارند به خدمات باکیفیت سلامت مورد نیاز خود بدون دغدغه مالی دسترسی داشته باشند و تأمین سلامت آب، خاک و هوای سالم و بهره‌مندی از غذای سالم کافی، یک حق و مسوولیت همگانی است. از این رو  تمام تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور وظیفه دارند با فراهم آوردن شرایط مناسب برای مشارکت مردم در ایجاد و حفظ سلامتی، از خانه تا اجتماع و محیط زیست تلاش کنند و برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در جمهوری اسلامی ایران به یکی از پیشرفته‌ترین برنامه‌های سلامت در جهان با هدف برقراری عدالت در دسترسی به خدمات و ارتقای سلامت و دستیابی به اهداف عالی رفاه، از سال گذشته در کشور اجرا شد تا بتوان با عزمی ملی و مشارکتی همگانی با شتاب هرچه بیشتر به سمت جامعه‌ای سالم،  پویا و سرزنده حرکت کرد و مردمی سازی سلامت را از خانه تا تمام سطوح اجتماعی تحقق بخشید.

سلامت به عنوان یک حق فردی و همگانی در مقام بیان ساده و در مقام عمل موضوعی پیچیده و چندوجهی است که نیازمند مشارکت دغدغه‌مند و آگاهانه آحاد جامعه و تمام دستگاه‌ها و ذینفعان است و لذا شعار هفته ملی سلامت که امسال در هفته اول اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و اولویت‌های سلامت تا سال آینده را مشخص می‌کند، بر اساس برنامه‌ها و اولویت‌های کشوری، «سلامت خانواده با مردمی‌سازی» تعیین شده است تا ضمن اشاره به حق و مسوولیت همگانی بر تبیین مفاهیم اساسی و وظایف جمعی، در دستیابی به پوشش همگانی سلامت تأکید ورزد.

امید است تا سال دیگر بتوانیم در هفته سلامت، اهداف دست یافته و گام های بلند برداشته شده در مسیر جهش تولید سلامت محور با مشارکت مردم را به محضر ملت شریف کشورمان اعلام نماییم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha