• سه‌شنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403030100382
  • خبرنگار : 71505

در صحن شورای شهر تهران به تصویب رسید

پیش‌بینی بودجه سنواتی برای حمایت از مجمع شهرداران آسیایی

پیش‌بینی بودجه سنواتی برای حمایت از مجمع شهرداران آسیایی

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با هدف حمایت از مجمع شهرداران آسیایی پیش‌بینی بودجه سنواتی را به تصویب رساندند.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دویست‌وسی‌وهشتمین جلسه علنی این شورا بررسی لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی توسط شهرداری تهران را در دستور کار داشتند که در همین راستا محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه یک فوریت این لایحه در دوره پنجم به تصویب رسیده، اظهار کرد: شهرداری تهران و مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل می‌تواند در صورت عدم ایجاد ساختار جدید و عدم وجود رابطه استخدامی بر اساس اساسنامه از این مجمع حمایت کند.

وی ادامه داد: شهرداری در کمیسیون‌های مشترک بحثی روی این لایحه ارائه داد. می‌توان این موارد را در متن لایحه قرار داد که به منظور برگزاری رویدادهای بین‌المللی همه ساله ردیف بودجه‌ای برای کمک به مجمع شهرداران آسیایی اضافه شود.

آخوندی ادامه داد: به شهرداری اجازه داده می‌شود از ظرفیت نیروی انسانی موجود به عنوان مأمور در این مجمع استفاده شود و مجمع هیچ گونه رابطه استخدامی با شهرداری نداشته باشد و تنها شهرداری از این مجمع حمایت کند.

میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه پیش فرض مجمع استقلال از شهرداری‌هاست، یادآور شد: این نهاد مستقل از شهرداری است و تنها می توانیم بگوییم که شهرداری در چارچوب بودجه سالیانه به مجمع کمک کند.

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز با بیان اینکه هر کارمند شهرداری و مأمور آن که می خواهد سفر خارجی داشته باشد باید از کمیته سفرهای خارجی مجوز بگیرد، گفت: مجمع شهرداران آسیایی با کمیته متفاوت است و شأن مستقلی دارد و طبیعتاً اگر قرار باشد کارمندی از شهرداری به مأموریت برود می‌تواند از کمیته مجوز بگیرد.

حمیدرضا غلامزاده معاون امور بین الملل مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران نیز گفت: مجمع شهرداران آسیایی به عنوان یکی از دستاوردها و فعالیت های شهرداری در حوزه بین الملل ۱۶ سال فعال بوده است. بر اساس بیانات مقام معظم رهبری تک تک کرسی های بین المللی برای ما اهمیت دارد و باید برای یکایک آنها تلاش کنیم.

وی افزود: تفاهم نامه‌ای در زمان آقای قالیباف منعقد شد و شورا نیز تفاهم نامه ای با مجمع داشت و آنچه اهمیت دارد این است که جایگاه و شأن مجمع شهرداران آسیایی حفظ شود. اختلالی وجود داشت و با تغییرات مدیریتی نسبت شهرداری و مجمع مشخص نبود؛ لذا لایحه ای در این زمینه شکل گرفت.

غلامزاده با بیان اینکه بودجه مجمع از حق عضویت شهرهای ایرانی تأمین می شود، تصریح کرد: شهرداری تهران به دلیل اینکه ساختمان تحویل داده حق عضویت نمی پردازد. تلاش می کنیم حق عضویت شهرهای خارجی نیز اضافه شود. پیش از تحریم ها این حق عضویت توسط شهرهای خارجی نیز پرداخت می شد.

وی ادامه داد: بودجه ای در مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری و در معاونت امور بین الملل برای مجمع پیش بینی شده بود؛ اما به دلیل اینکه بودجه برای مرکز است باید پرداخت آن حتما نسبت اداری داشته باشد. تأمین بودجه کمکی و تأمین نیروی آن می تواند به مجمع کمک کند. نیروها با شهرداری قرارداد نمی بندند و تنها چند نیروی حامیان و معاونت امور بین الملل در مجمع فعالیت می کنند.

غلامزاده با بیان اینکه ما از ردیف بودجه استقبال می کنیم، یادآور شد: ما گزارشات رویدادهای مجمع را به شورا ارسال کردیم؛ لذا فرآیند گزارش دهی مورد استقبال ما نیز هست.

وی با بیان اینکه طبق آیین نامه سفر خارجی اعضای مجمع نیاز به مجوز شهرداری و کمیته سفرهای خارجی ندارد، خاطرنشان کرد: تا امروز هیچ سفری در مجمع از بودجه شهرداری انجام نشده و یا میزبان تقبل کرده و یا از حق عضویت بوده است.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز با بیان اینکه مجمع شهرداران آسیایی یکی از مجموعه های مهم است، اظهار کرد: پیشنهاد بنده این است که به لحاظ ساختاری به این مجمع انضباط دهیم و شهرداری را ملزم کنیم که شرایط و ضوابط و ساختار اداری مجمع را در شورا بررسی کند و مصوبه بگیرد و بر مبنای بودجه ای که تخصیص داده می شود، اختیار عمل نیز داده شود.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا هم با بیان اینکه مجمع یک نهاد مستقل است و آیین نامه اجرایی شهرداری تهران اجازه ایجاد ساختار این مجمع را به ما نمی دهد، تصریح کرد: اگر مجمع وابسته به شهرداری تهران باشد نمی تواند از دیگر شهرها پول بگیرد؛ لذا باید استقلال آن حفظ شود و شهرداری در حد مشخصی کمک سالانه ای به این مجمع داشته باشد.

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا همچنین با بیان اینکه اگر مجمع نهادی غیردولتی باشد و امکان مأموریت پرسنل شهرداری را نداشته باشد کار سخت تر می شود، اظهار کرد: ما صرفا می توانیم کمک کنیم و به هیچ عنوان نمی توانیم نیرویی از شهرداری مأمور کنیم اما ساختار فعلی چنین نیست. لذا پیشنهاد من این است که لایحه برگردد و یکبار دیگر مورد بحث قرار بگیرد تا تکلیف حقوقی آن روشن شود.

آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه این مجموعه به عنوان یک مؤسسه غیرتجاری ثبت شده و ارتباطی به شهرداری ندارد، تصریح کرد: با این وجود مدیریت شهری از این مجموعه همواره حمایت کرده است.  شهرداری با کمک های خود مجمع را جلو می برد. ما شهرداری را ملزم کردیم که لایحه ای در خصوص مجمع ارائه دهد و یکی از پیشنهادات من این بود که لایحه رد شود؛ چراکه شهرداری ۱۶ سال با حمایت ها کار خود را پیش می برد.

وی ادامه داد: این نهاد مجوز گرفته و فعالیت می کند و حتی اگر ما هم کمک نکنیم فعالیت می کند. یک راه این است که لایحه را تصویب نکنیم و مجمع کار خود را همچون گذشته ادامه دهد. لایحه شورا لایحه نحوه حمایت و مشارکت بوده است. این ساختار در شهرداری نیست که بخواهیم آن را تغییر دهیم اما با توجه به اینکه شهرداری در این سالها حمایت داشته، قابل کنترل است.

به گزارش ایسنا، با تصویب این لایحه با ۲۰ رأی موافق اعضای شورای شهر تهران مقرر شد که بودجه سنواتی برای مجمع شهرداران آسیایی پیش بینی و گزارشات دوره‌ای از عملکرد مجمع به شورا ارائه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha