• یکشنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۸۲ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8212-09207

هشدار يك فوق‌تخصص خون و آنكولوژي: مصرف بيش از حد آجيل و تنقلات مانع جذب آهن مي‌شود

هشدار يك فوق‌تخصص خون و آنكولوژي:
مصرف بيش از حد آجيل و تنقلات مانع جذب آهن مي‌شود
يك فوق تخصص خون و آنكولوژي اعلام كرد: مصرف بيش از اندازه آجيل و تنقلات مانع از جذب آهن در بدن افراد مي‌شود. دكتر سيدمحسن رضوي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، سه عنصر اسيد فوليك (موادگياهي، كاهو، كلم و گياهان برگ‌دار) ويتامين B12 (گوشت، جگر و آهن «ماده اصلي در خون‌سازي») را در سيستم خونسازي مؤثر دانست و اظهار كرد: آهن كه ماده اصلي در خونسازي محسوب مي‌شود در گوشت قرمز به وفور يافت مي‌شود اما ميزان اين آهن كه در اسفناج و عدس هم ديده مي‌شود براي نياز يك زن در سن بارداري نيست. دكتر رضوي در ادامه گفت: زماني كه فردي در سن باروري قرار دارد و نياز شديدي به مواد غذايي كافي دارد لازم است كه از تمام مواد غذايي به صورت متنوع استفاده كند كه شامل سبزيجات (تامين اسيدفوليك) مواد گوشتي (ويتامين B12) و آهن باشد. وي با اشاره به موادي كه مانع از جذب مواد غذايي مي‌شود، خاطرنشان كرد: تنقلات، آجيل، شكلات، چيپس و نوشابه كه بلافاصله بعد از غذا خورده مي‌شود مانع جذب آهن مي‌شود و اندك آهني كه در مواد غذايي وجود دارد به اين مواد چسبيده و جذب آن را به حداقل مي‌رساند. دكتر رضوي با اشاره به مصرف بيش از حد آجيل و تنقلات اذعان كرد: مصرف بيش از حد آجيل و تنقلات موجب چسبيدن اين مواد به آهن مواد غذايي شده و مانع از جذب آهن مي‌شود لذا اگر زني به علت قاعدگي‌هاي بيش از اندازه نياز شديدي به آهن داشته باشد با مصرف بيش از حد اين مواد مانع از جذب آهن مي‌شود. دكتر رضوي با اشاره به دوران رشد كودكان ادامه داد: اگر كودكان در سنين رشد مصرف بيش از اندازه آجيل تنقلات، چيپس و... داشته باشد از مواد غذايي اصلي دور مي‌شود و تمايلي به مصرف غذا كه مقدار كافي مواد اوليه براي خونسازي دارد باز مي‌مانند. اين فوق‌تخصص خون در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به در پيش بودن ايام نوروز و مصرف اين مواد گفت: اين مواد در هر زماني كه بيش از اندازه مصرف شوند مانع از جذب آهن مي‌شود لذا اندازه ثابتي براي مصرف اين مواد نمي‌توان توصيه كرد برخي مواقع بنا به موقعيت جغرافيايي كه افراد در آن هستند مصرف نوعي از اين مواد بيشتر مي‌شود كه هضم آن نيز وابسته به فرهنگ خانواده و شهر مربوطه است بنابراين رژيم غذايي خاص و مدوني وجود ندارد. انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha