• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۳۹۱ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91090803823
  • خبرنگار : 71362

گزارش کامل نشست بررسی«جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت»در ایسنا

گزارش کامل نشست بررسی«جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت»در ایسنا

نشست بررسی "جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت" با حضور نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در تهران در خبرگزاری ایسنا برگزار شد.

نشست بررسی "جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت" با حضور نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در تهران در خبرگزاری ایسنا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این نشست که با حضور صلاح زواوی، سفیر فلسطین در تهران، خالد قدومی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین برگزار شد نمایندگان حماس و جهاد به سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند.

این نشست با حضور خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد.

وحدت ملی فلسطینی‌ها ستون خیمه ما خواهد بود

سفیر فلسطین گفت: در تشکیل دولت مستقل برای رژیم صهیونیستی نقش غرب پررنگ‌تر از اسرائیلی‌هاست.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی ایسنا، صلاح زواوی، سفیر فلسطین در تهران که در نشست خبری «جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت» در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حضور داشت، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام حسین (ع) و یاران‌شان، گفت: متاسفانه ملت فلسطین شاهد است که سرزمینش مورد تجاوز قرار گرفته است. از اوایل قرن بیستم تاکنون انقلاب‌های زیادی به وجود آمدند و راه ما و شما یکی است.

سفیر فلسطین تاکید کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که بخش نظامی جنبش حماس، عزالدین قسام، قهرمان جهان اسلام و عرب از سوریه است.

زواوی با بیان اینکه ما به عدالت فلسطین و پیش قراولان انقلاب اعتماد داریم، ادامه داد: دولت فلسطین جزء جهان اسلام بوده و مساله تشکیل دولت به اصطلاح اسرائیلی پروژه غربی‌ها است و در حقیقت می‌توان گفت نقش یهودیان یا اسرائیلی‌ها در پیشبرد این پروژه بسیار محدودتر از نقش غرب است.

وی افزود: سرزمین فلسطین شهدا و مجروحان زیادی را به خود دیده است و ما هرگز نمی‌پذیریم که این سرزمین از ملت‌مان گرفته شود.

سفیر فلسطین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش امام خمینی (ره) در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران، گفت: انقلاب اسلامی نقش بزرگی در جهان اسلام ایفا کرد و امام (ره) نیز از همان ابتدا اعلام کردند که پس از انقلاب اسلامی ایران شاهد پیروزی فلسطین خواهیم بود و به طور کلی امام خمینی (ره) از دیرباز از قدس صحبت می‌کرد.

وی تاکید کرد: قدس برای ما سرزمین مقدسی است. ما قدس را سرزمین انبیاء می‌دانیم که با خون شهدا آمیخته شده است.

زواوی بیان داشت: هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که عرب، فلسطینی و یا مسلمان است و حاضر شود ذره‌ای از خاک فلسطین را به دشمنان دهد چرا که بحث فلسطین برای ما جزئی از اصول دین به حساب می‌آید.

سفیر فلسطین تاکید کرد: غزه ملت بزرگی دارد که شهدا و مجاهدین زیادی را به این سرزمین تقدیم کرده‌ است. جنبش حماس و جهاد اسلامی قهرمانان عظیمی هستند که جان خود را در راه پیروزی فلسطین فدا می‌کنند.

زواوی اضافه کرد: ما با هر فلسطینی‌ای که اسلحه علیه اسرائیل برداشته است همراه هستیم و تنها علاج این دشمن ما از بین بردن آن است.

وی با بیان اینکه مذاکراتی در حال انجام است، گفت: ما کسی را از سعی و کوشش ممنوع نمی‌کنیم اما می‌گوییم این پروژه غربی باید از بین برود و فلسطین باید به ما بازگردد. مسلمانان باید پس از انجام اعمال‌شان در مکه به بیت‌المقدس بروند.

سفیر فلسطین اضافه کرد: موضوع غزه باعث افتخار ما است و ما زخمی‌ها، شهدا و معلولان‌مان را تکریم می‌کنیم و به آنها افتخار می‌کنیم. تنها راه رسیدن به آزادی فلسطین، وحدت ملی فلسطینی‌ها است. وحدت ملی فلسطینی‌ها ستون خیمه ما خواهد بود تا بتوانیم امت عرب و اسلام را به دور هم جمع کنیم. باید یک صدا داشته باشیم.

زواوی گفت:‌ ابومازن در سازمان ملل سعی می‌کند دولت غیرعضو را برای فلسطین داشته باشد. ما می‌گوییم هر گام که به نفع ملت فلسطین باشد مورد تایید ماست اما هدف نهایی ما بازگرداندن کل فلسطین است. نمی‌خواهیم آواره زندگی کنیم، حق بازگشت خاک ما به ما مقدس است. هر وجب خاک‌مان برایمان مقدس است.

وی با بیان اینکه ما اقلیت‌های فلسطینی را مراعات می‌کنیم و حقوق آنها را محترم می‌شماریم، گفت: قلب و نظر ما یکی است و فلسطینی‌ها در هر جا که باشند باید یک قلب داشته باشند.

سفیر فلسطین در تهران همچنین با بیان اینکه نقش جمهوری اسلامی ایران در کمک به فلسطین را ستایش می‌کنیم، تصریح کرد: البته نمی‌خواهیم کمک‌های کشورهای عربی و اسلامی را نادیده بگیریم. فلسطین به کمک کشورهای عربی و اسلامی زنده است اما می‌گوییم اگر ایران به ما یک موشک داد شما اعراب به ما 10 تا موشک بدهید. ایران پرچم نگذاشته است و غوغا نکرده که ما به فلسطین این همه کمک کردیم. ما در جنگ به وسیله اسلحه ایران پیروز شدیم ولی هدف از بیان این موضوعات کم کردن نقش کمک‌های کشورهای عربی و اسلامی نیست.

زواوی در پایان گفت: امیدواریم جهان عرب و اسلام در نشستی دو مساله را حل کنند؛ مساله کمک به فلسطین و دیگر اینکه سعی کنند کمیته‌ای برای حل مشکلات جهان عرب و اسلام تشکیل دهند. از خدا می‌خواهیم ما را حول دو محور کتاب خدا و سنت پیغمبرش متحد کند.

تا آزادی همه‌ سرزمین فلسطین مقاومت می‌کنیم

ابوشریف گفت: جنبش حماس و جهاد اسلامی مقاومت را به عنوان راه خود برای پیروزی در مقابل رژیم صهیونیستی انتخاب کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران، در نشست بررسی «جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت» که در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) برگزار شد، با بیان اینکه این مقاومت جدید از جهات شیوه و استراتژی کاملا با گذشته فرق کرده است، خاطرنشان کرد: مقاومت امروز ما با زمان معاهده اسلو متفاوت است. در زمان آن معاهده، عملیات استشهادی و مبارزاتی فلسطینی همچنان ادامه داشته است و ما چه در دوران اول انتفاضه و چه در دوران دوم آن توانستیم پیروزی‌های زیادی به دست آوریم و تعداد شهدای فلسطینی با کشته شده‌های رژیم صهیونیستی برابر شد اما از این پس تفاوت در روش ما حاصل شده است و با این روش جدید به مبارزات خود ادامه می‌دهیم.

ابوشریف اضافه کرد: سال 2010 که اسرائیل از غزه به صورت یکجانبه خارج شد، نوار غزه را به حال خود رها نکرد چون نوار غزه از سه جانب با اسرائیل محاصره شده است و فقط از طریق مصر است که از اسرائیل جدا هستیم. از سال 2007 که حماس با نخست‌وزیری اسماعیل هنیه غزه را اداره کرد جنبش فتح نیز قدرت را در کرانه باختری در دست دارد و مبارزات ما در همین راستا ادامه دارد.

ابوشریف با بیان این که در غزه مبارزه همچنان ادامه داشت و آنها از روشهای گوناگونی برای کسب پیروزی استفاده می‌کردند به همین منظور پس از گذشت مدتی با ساخت موشک در داخل کشور سعی کردند به موفقیتهای بیشتری دست یابند، افزود: در جنگهای بعدی و در بخشهای عمده‌ای از مبارزات ما با رژیم صهیونیستی از این موشک‌ها استفاده شد. همچنین در سال 2008 رژیم صهیونیستی حملات زیادی را به نوار غزه انجام داد که هدف آنها نابودی مقاومت و انهدام کامل زیربنای مقاومت و حماس بود. البته نباید فراموش کرد که این جنگ کاملا نابرابر و ناعادلانه بود چرا که آنها از 21 ماه قبل نوار غزه را تحت محاصره قرار داده بودند که متاسفانه این محاصره با همکاری برخی کشورهای عربی مانند عربستان و مصر صورت گرفت.

نماینده جهاد اسلامی با بیان اینکه با وجود ضربه‌های بزرگی که اسراییل به نوار غزه وارد کرد ولی این رژیم به هیچ یک از خواسته‌های خود دست نیافت گفت: آنها می‌خواستند با وارد کردن ضربه‌های سنگین به مقاومت و حماس زیربناها و زیرساختهای آنها را از بین برده و توانایی‌های آنها را نابود کنند ولی ما شاهد بودیم که در مقابل تمام حملات این رژیم صهیونیستی بود که تمام توان و مقاومت خود را از دست داد و نیروی این رژیم بسیار کاهش یافت.

ابوشریف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنگ لبنان و غزه تاکید کرد در این جنگ نیز ما شاهد بودیم که هر چه حملات بیشتر می‌شد در مقابل توانایی نظامی اسراییل در برابر مقاومت کمتر می‌شد. همچنین امروز هم اسراییل با جبهه‌های متحدی روبرو بوده و این رژیم همچنان از سوی ایران، حزب‌الله و مقاومت فلسطین احساس خطر می‌کند.

وی ادامه داد: با توجه به تحولات جهان عرب که برخی آن را بهار عربی می‌نامند باید گفت که وضعیت اسراییل بسیار متزلزل شده و آنها اعتماد به نفس خود را کاملا از دست داده‌اند.

نماینده‌ی جهاد اسلامی که در خبرگزاری ایسنا حضور داشت عنوان کرد: با توجه به اینکه نوار غزه از جهت مساحت بسیار کوچک است بنابراین اسراییل به راحتی توانست از نظر هوایی ، دریایی و خشکی این منطقه را تحت سلطه خود گیرد. البته این بحث را نباید فراموش کرد که بسیاری معتقدند رژیم صهیونیستی هر از گاهی برای آزمایش نیروهای خود دست به حملاتی به این منطقه می‌زند.

ابوشریف با بیان اینکه قبل از آغاز حملات از سوی رژیم صهیونیستی رسانه ها اعلام کردند که نتانیاهو و ایهود باراک به دنبال کسب آراء در انتخابات هستند، افزود: بنابراین می‌توان این طور نتیجه گرفت که حمله اسراییل به نوار غزه نیز به دنبال همین بحث انتخابات صورت گرفته است.

وی گفت: هدفی که نتانیاهو به دنبال آن بود، بازگرداندن اعتماد اسراییلی‌ها و از بین بردن زیربناهای مقاومت در نوار غزه بود و به همین منظور نیز او دست به نیرنگهای زیادی زد. از جمله ترور عزالدین قسام که برای آنها هدف مهمی محسوب می‌شد که در نتیجه آن می‌تواند آراء زیادی را برایشان به همراه داشته باشد.

نماینده جهاد اسلامی تاکید کرد: اسراییل فکر می‌کرد اگر این کار را بکند کشورهای دیگر به خاطر حفظ آرامش کاری نخواهند کرد. در حالی که آنها با اعتراض شدید مقاومت روبرو شدند و این جنبش مستقیما با موشک‌های خود تل‌آویو و قدس را هدف قرار داد که در حقیقت با این کار خود خطوط قرمز را کاملا زیر پا گذاشت.

ابوشریف در ادامه‌ نشست نمایندگان جنبش‌های فلسطینی اظهار کرد: اسراییل برای آن که بتواند به هدف شوم خود برسد تلاش داشت تا در این چند روز 1500 حمله هوایی به تاسیسات مهم غزه و به ویژه بخش غیر نظامی داشته باشد تا مقاومت را وادار به تسلیم کند. اما بر عکس شد و با عکس‌العمل خوب مقاومت، اسراییل مجبور به پذیرش آتش بس شد.

نماینده‌ جنبش جهاد اسلامی فلسطین با بیان این که مهمترین علت پیروزی مقاومت، پایداری مقاومت و اراده‌ خلل ناپذیر مقاومت بود، تصریح کرد: این پایداری باعث شد که اسراییل مجبور به پذیرش آ‌تش بس شود.

وی با اشاره به اینکه جنبش حماس و جهاد اسلامی در سالهای 2008 و 2009 توانستند زیر بنای خود را تحکیم بخشند، افزود: شهید احمد جبری در این رابطه نقش مهمی داشته است و البته جمهوری اسلامی ایران هم در رابطه با توسعه و گسترش مقاومت نقش به سزایی داشتند.

ابوشریف با بیان اینکه اسراییل در سالهای 2008 و 2009 اولین شعله شرارت خود را از مصر آغاز کرد خاطر نشان کرد : امروز مصر دیگر مثل گذشته نیست و اسراییل خواست آزمایش کند که آیا تحولات جهان عرب تاثیر مثبت بر مقاومت گذاشته است یا خیر؟ و خودش فهمید که دیگر جهان عرب مثل سالهای 2008 و 2009 نیست.

وی با اشاره به اینکه اسراییل تمام سوپاپ اطمینان خود را در منطقه عرب از دست داده است گفت: اسراییل نگران است برخوردی صورت گیرد که منجر به خونریزی آنها شود و باعث تحولات دیگری در جهان عرب و به خصوص اردن شود که تاثیر مستقیم بر اسراییل خواهد داشت.

نماینده‌ی جنبش جهاد اسلامی فلسطین با بیان اینکه شرایط فعلی جهان عرب و جهان اسلام هنوز در سطح مطلوب نیست تصریح کرد: برای این که بتوانیم آثار کمپ دیوید را پشت سر گذاریم نیازمند زمان بیشتری هستیم.

ابوشریف اظهار کرد: از نقطه نظر جنبش‌های مقاومت مساله‌ی آتش بس و آرامش در منطقه فلسطین هدف نیست و شاید به عنوان ایستگاه موقتی باشد تا نیازهای مردم را درک کنیم و خود را برای مقابله جدی با اسراییل و آزادی کل سرزمین فلسطین آماده کنیم و امیدواریم مقدمات لازم فراهم شود و از آ‌رامش فعلی نهایت استفاده را بکنیم و ملت فلسطین و امت عربی را برای مقابله نهایی با صهیونیست‌ها آماده کنیم.

نماینده جنبش جهاد اسلامی با تاکید بر این که تنها گزینه‌ی جنبش‌های مقاومت، مقاومت است، اظهار کرد: در برابر دشمن صهیونیست از یک ذره خاک خود کوتاه نمی‌آییم و تا آزادی همه‌ی سرزمین فلسطین مقاومت می‌کنیم تا روزی فرا رسد که مردم فلسطین و امت اسلام و عرب سرزمینهای اشغالی خود را از چنگال رژیم صهیونیستی درآورند.

مقاومت هرگز متوقف نخواهد شد

نماینده جنبش حماس در تهران تاکید کرد: مقاومت هرگز متوقف نخواهد شد تا زمانی که اشغال سرزمین ما به طور کامل پایان یابد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خالد قدومی در نشست بررسی «جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت» که در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برگزار شد با اشاره به پیروزی اخیر مقاومت بر رژیم صهیونیستی گفت: هر پیروزی که نصیبمان می‌شود متعلق به همه‌ مسلمانان است.

وی با اشاره به اینکه در ایام شهادت امام حسین (ع) قرار داریم افزود: باید همیشه توجه کنیم که پیروزی در این نبردها فقط پیروزی نظامی نیست بلکه پیروزی مظلوم بر ظالم است.

قدومی با بیان این که مقاومت با تمام توان و اراده توانست به ارتشی که در دنیا جایگاه دهم را دارد، پیروز شود تصریح کرد: این پیروزی شامل پیروزی عملیاتی نظامی، پیروی بر روحیات و روان سربازان اسراییلی و پیروز مقاومت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی بود.

به گزارش ایسنا، خالد قدومی اضافه کرد: مقاومت امروز با کار و اقدام بسیار عظیمی که انجام داد توانست به جایگاه و مکان اصلی رژیم صهیونیستی دست یابد و آنچنان این حملات بر روحیات ارتش اسراییل تاثیر داشت که مجبور شدند تاکتیک نظامی خود را تغییر دهند. در تجاوزات و جنگ‌های گذشته همواره شاهد بودیم اسراییل تلاش می‌کرد که به حضور عملی و نظامی در منطقه مقابل خود دست یابد و چه در مورد جهان عرب و چه در زمینه فلسطین همواره این گونه رفتار کرده است اما امروز شرایط آنچنان تغییر کرده بود که رهبران و مسوولان صهیونیستی هم مجبور شدند به پناهگاه‌های خود بروند.

وی ادامه داد: امروز مقاومت توانست به خوبی در فضای سایبری صهیونیست‌ها نفوذ کند و به کانال دوم اسراییل دست یابد و بتواند همان انفجاری که در سال 2008 در تانک‌های اسراییلی اتفاق افتاده بود را بر کانال دو این رژیم بفرستد این مساله باعث شد توازن وحشت میان ما و اسراییل به هم بخورد.

نماینده جنبش حماس در تهران با بیان اینکه پیروزی دیگر مقاومت علاوه بر صحنه‌های نظامی و روانی در صحنه سیاسی اتفاق افتاد توضیح داد: مقاومت توانست از منظومه غیر اخلاقی غربی‌ها پرده بردارد. تصور کنید در ساعت 2 سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل می‌خواست بیانیه‌ای را آماده کند که اعلام کند که اسراییل در این تجاوز حق دارد. اوباما در اولین دوره ریاست جمهوری‌اش در قاهره سخنانی متفاوت از آنچه در دور دوم پیروزی در انتخابات خود مطرح کرده بود گفت. وی به حمله به نوار غزه و حق دادن کامل به اسراییل تاکید کرد.

قدومی خاطرنشان کرد: مساله دیگری که باید در عرصه سیاسی مورد توجه قرار داد این است که دیدیم که به چه نیرویی برای اینکه همه طرف‌های درگیر را بتوانند به آتش‌بس پیش ببرند نیاز بود. باید گفت ما این نبرد را آغاز نکرده بودیم که بخواهیم آن را ادامه دهیم و پایان بخشیم و برای همین وقتی رژیم صهیونیستی با اراده و مقاومت مردم ما مواجه شد بعد از 48 ساعت از تجاوزاتش آغاز به اعزام فرستاده‌هایی کرد و اعلام کرد که ما آتش‌بس را قبول می‌کنیم به طوری که مقاومت توانست به تمام شروط و خواسته‌های خود در این رابطه دست یابد.

وی ادامه داد: ما نمی‌دانیم که آیا این آتش‌بس ادامه پیدا خواهد کرد یا نه و این بستگی به نگرش جهانیان دارد.

این فعال سیاسی فلسطینی با اشاره به نتایج نبرد هشت روزه غزه اظهار کرد:‌ این نبرد،‌نبردی طولانی است و راهی که آغاز کردیم بسیار طولانی است ما به دنبال آن هستیم. جرم اصلی در این معرکه اشغال است و ارتباطی به مقطع خاص ندارد و نباید فکر کنیم که همه مسائل ما به چند روز گذشته خلاصه می‌شود مقاومت هرگز متوقف نخواهد شد تا اینکه اشغال سرزمین ما به طور کامل پایان یابد.

وی یادآور شد: جنگ اخیر یکسری از معادلات جدیدی را در منطقه رقم زد. بازیگرانی در منطقه ایجاد شده‌اند که نمایندگان واقعی طرح مقاومت و خواست ملت‌ها را در دست گرفته‌اند و آنها جامعه بین‌الملل را مجبور کرده‌اند که شروط‌شان را به طور کامل بپذیرند.

وی بر نقش امت اسلامی و حمایت و پشتیبانی از فلسطین تاکید کرد و گفت: این مساله باعث شد که موضوع فلسطین که در حال کم‌رنگ شدن بود مجددا پررنگ شود. امت اسلامی و اعراب نشان دادند اگر رژیم صهیونیستی دوباره دست به تجاوز بزند فقط با مردم فلسطین روبرو نخواهد بود بلکه همه امت عرب، اسلامی، ترکیه ،‌ایران و مصر برای حمایت از مردم فلسطین بسیج می‌شوند.

قدومی تاکید کرد: ما در مقاومت پیروز شدیم و در نبردی که با صهیونیست‌ها داریم برای آزادی سرزمین‌های خود توانستیم نقطه روشن تاریخی را ثبت کنیم و احساس کنیم که قطار آزادی فلسطین و قدس در مسیر خود قرار گرفته و شاهد آزادی سرزمین‌مان خواهیم بود.

پرسش و پاسخ نمایندگان جنبش‌های حماس و جهاد با خبرنگاران رسانه‌ها در ایسنا

نمایندگان جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین که در نشست بررسی «جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و پیروزی مقاومت» در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حضور داشتند به سوالات خبرنگاران حاضر در این نشست پاسخ گفتند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی ایسنا قدومی، نماینده جنبش حماس در پاسخ به سوال خبرگزاری قدس مبنی بر اینکه پیش از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه موضوع حمله به ایران از سوی سران این رژیم مطرح بود و در صورتی که مجددا چنین تهدیدی از سوی اسراییل صورت گیرد واکنش گروه‌های مقاومت در فلسطین به آن چه خواهد بود، گفت: زمانی که رژیم صهیونیستی حملات خود را به غزه آغاز کرد فکر می‌کرد فقط با مردمی در منطقه کوچک روبرو است ولی آنها کاملا شوکه شدند.

وی افزود:‌ زیرا آنها با تمام مردم جهان عرب و اسلام روبرو بودند بنابراین رژیم صهیونیستی مجددا چنین اقدامی را انجام نخواهد داد چرا که این کار حماقت است.

قدومی تاکید کرد: اگر یک روز رژیم صهیونیستی مردم فلسطین را هدف حملات خود قرار دهد قطعا با برخورد جهان عرب روبرو خواهد شد.

همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری خبرنگار ایسنا این سوال را مطرح کرد که آیا مفاد آتش بس و شروط مقاومت کاملا از سوی رژیم صهیونیستی پذیرفته شده است یا خیر که ابوشریف، نماینده جهاد اسلامی در پاسخ به این پرسش عنوان کرد: تاکید می‌کنم که هدف ما آتش بس نیست بلکه ما قصد داریم که شرایطی را فراهم کنیم ملت‌مان به آرامش دست یابد.

وی افزود: مردم فلسطین ابر انسان نیستند که هر روز را زیر آتش و حملات سپری کنند بلکه آنها باید در امنیت و آرامش زندگی کنند و ما دیدیم که آخرین برخورد هم از سوی اسراییل صورت گرفت.

ابوشریف با بیان اینکه مقاومت به هیچ وجه نمی‌پذیرد که تسلیم شود، ادامه داد: اسراییلی‌ها آرامش در منطقه را از بین بردند و همان‌ها هم باید دوباره این آرامش را باز گردانند.

وی در بخش دیگری از پاسخ به این سوال گفت: دیدیم که در پی حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه بسیاری از کشورهای بزرگ و در راس آنها اوباما پیش قدم شدند تا آرامش را مجددا به غزه باز گردانند.

نماینده جنبش حماس تاکید کرد: کلیه شروط مقاومت همواره مورد نظر قرار گرفته بود و تا زمانی که کلیه شروط آنها محقق نشد یک روز این آتش بس صورت نگرفت.

قدومی با اشاره به میانجی‌گری‌های مصر در به ثمر نشستن آتش بس عنوان کرد: البته شرایط امروز مصر کاملا تغییر کرده چرا که اگر این جنگ در سال‌های گذشته صورت می گرفت مصر و در راس آن عمر سلیمان رییس اطلاعات این کشور فشارهای زیادی بر گروه‌های فلسطینی وارد می‌کردند که به شرایط تن دهند.

وی گفت: ولی امروز شاهد هستیم که مصر واسطه بود ولی هیچ نوع اعمال فشاری بر گروه‌های فلسطینی انجام نداد و همه شروطی که مقاومت برای آتش بس اعلام کرده بود همه تحقق یافت.

نماینده جنبش حماس در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا مصر همکاری‌های لازم را در جهت باز بودن گذرگاه رفح برای ارسال مواد غذایی و دارو به سمت غزه انجام می‌دهد یا خیر، گفت:‌ البته گذرگاه رفح باز است و مصر در این نبرد نقش مثبتی را ایفا کرده و برخی کشورهای عربی و اسلامی نیز با توجه به تحولات جهان عرب تا حدودی نگرش مثبتی در این زمینه داشتند.

قدومی ادامه داد:‌ اگر از من بپرسند که آیا از عملکرد کشورهای عربی و اسلامی راضی هستید یا نه باید بگویم که شاید کشورها بخواهند کمک‌های مادی یا تسلیحاتی به ما بکنند ولی برای ما مهم این است که هرگز کشورهای اسلامی و عربی نپذیرند که کوچکترین ارتباطی با رژیم صهیونیستی داشته باشند.

وی تاکید کرد: اسراییل باید احساس کند که کاملا در انزوا قرار گرفته و خود را در جهان به عنوان یک عنصر نامطلوب ببیند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ادامه نشست نمایندگان جنبش‌های فلسطینی که در خبرگزاری ایسنا برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ایران در رابطه با این ادعا که حرکت اسراییل در حمله به غزه دفاعی بوده است و در جواب راکت‌پراکنی‌های مقاومت بوده است و این ادعا که ماشین هدیه امیر قطر به غزه رادار داشته است گفت: این حرفها شایعات است و خیلی‌ها از ماشین و ساعت صحبت می‌کنند که شایعه است و نباید به حرف‌های پوچ توجه کرد.

ابوشریف با بیان اینکه مقاومت هرگز تسلیم القائات رسانه‌ای نمی‌شود اظهار کرد:‌ سالها است که آقای جعبری و عماد مغنیه تحت تعقیب بودند و این بار توانستند موفق شوند و ایشان را مورد هدف قراردهند و به شهادت برسانند.

وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که اسراییل همیشه دست به فریب و نیرنگ زده است و این بار نیز اعلام کرده بود که نسبت به آتش‌بس پایبند است اما سوءاستفاده کرد و آقای جعبری را مورد هدف قرار داد و به شهادت رساند.

ابوشریف با بیان اینکه گفته می‌شود اسراییل از خود دفاع کرده است، گفت: از نظر ما موجودیت اسراییل غیرقانونی و از طریق جنایت عظیم نسبت به مردم فلسطین شکل گرفته است و الان حدود صد سال است که با جنایت اسراییل مواجه هستیم که بنیانگذار آن انگلیس و فرانسه بودند و می‌خواستند با امت اسلام و عرب مقابله کنند.

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین خاطرنشان کرد: مسلما احساس صهیونیست‌ها این بود که با توجه به روابط خوب کشورهای منطقه از جمله قطر با مقاومت ، مقاومت جایگاه سیاسی در دنیا کسب کند و حتی سال 2008 و 2009 که شاهد حمایت کشور قطر در جریان اجلاس سران از مقاومت بودیم باعث شد که اسراییل از این قضیه رنج ببرد.

قدومی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در رابطه با ادعاهای اسراییل مبنی بر اینکه در جنگ هشت روزه موشک‌های مقاومت را از بین برده است و آیا مقاومت در جنگ‌های دیگر سورپرایزی مثل موشک فجر 5 برای اسراییل دارد گفت: ساعتی از حمله اسراییل نگذشته بود که خودشان اعلام کردند 70 درصد از تاسیسات مقاومت را مورد هدف قرار دادند و ناگهان مواجه با حملات موشکی مقاومت به سرزمین‌های اشغالی شدند و نتیجه آن این شد که دو روز گذشته ایهود باراک ، وزیر جنگ اسراییل استعفا داد.

نماینده جنش حماس در تهران با بیان اینکه صهیونیست‌ها به دنبال جنگ‌های روانی هستند تصریح کرد: مقاومت در صحنه عملیاتی و در میدان مقاومت خود را نشان می‌دهد و مقاومت همیشه آموخته است که روحیه ابتکار داشته باشد و ایده‌های جدید را عملیاتی کند.

قدومی با اشاره به اینکه مقاومت با سنگ‌پراکنی شروع شد توضیح داد: مقاومت با پرتاب سنگ به صحنه آمد و سپس شاهد اسلوب مقاومت بودیم و الان به جرات می‌گویم موشک‌های با برد 75 کیلومتر در غزه ساخته می‌شود.

قدومی تاکید کرد: تا زمانی که اشغال است در مقابل اشغال ، مقاومت وجود خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، نماینده جنبش حماس در تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه اطلاعات در مورد بسته شدن دفاتر حماس در سوریه به دلیل ادعای حمایت از مخالفین سوریه، گفت: موضوع حمایت از مخالفین سوریه درست نیست. ما از مخالفین سوریه حمایت نمی‌کنیم اما اینکه چرا دفاتر حماس در سوریه بسته شده است را باید از مسوولان دولت سوریه پرسید، حتی تا قبل از 25 روز پیش دفاتر ما در سوریه مشغول فعالیت بود. صحیح است که با توجه به شرایط نابسامان سوریه، مسوولان ما همواره در نقل و انتقال بوده‌اند اما اینکه به دفاتر ما هجوم و حمله برده شده است مسوولیتش بر عهده دولت سوریه است.

وی تاکید کرد: ما هرگز در امور داخلی دیگران و کشورهای عرب دخالت نمی‌کنیم و هرگز درصدد نیستیم که بخواهیم از هیچ کدام از طرف‌های درگیر در سوریه حمایت کنیم در عین حال که معتقدیم خواسته‌های مردم در هر جامعه باید مورد احترام قرار گیرد.

خالد قدومی اضافه کرد: مخالف دخالت بیگانگان در سوریه هستیم، معتقدیم که راه‌حل سوریه باید در خود سوریه و توسط سوری‌ها دنبال شود.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری که چرا حماس درباره طرح محمود عباس در سازمان ملل مواضع دوگانه دارد و برخی اظهارات خالد مشعل، گفت: موضع خالد مشعل موضع شخصی نبوده بلکه موضع جنبش حماس است که می‌توانید از طریق سایت رسمی این جنبش نیز این موضع را ببینید. موضع رسمی ما این است که با هر گامی که منجر به کوتاه آمدن از بخشی از حقوق مردم فلسطین شود موافق نیستیم.

قدومی با بیان اینکه در سازمان ملل، گروهی از کشورها همراه فلسطین هستند و گروه دیگری با آن مقابله می‌کنند، اضافه کرد: وقتی در سازمان ملل قرار باشد رای‌گیری صورت گیرد مشخص می‌شود که کدام کشورها رای بله و کدام رای خیر خواهند داد. در این رابطه فقط باید در کنار فلسطین باشیم اما از نقطه نظر شخصی باید گفت این گام هیچگونه تحول جدیدی را در صحنه مقاومت ایجاد نخواهد کرد.

نماینده جنبش حماس در تهران توضیح داد: امروز اولویت این نیست که بخواهیم مانور سیاسی دهیم. امروز مساله تمامیت ارضی و وحدت ملی مطرح است تا بتوانیم پروژه و طرح سیاسی خود را برای آینده تدوین کنیم و در تشکل‌ها و گروه‌های فلسطینی به طوری که در سال 2007 ایجاد کردیم تجدیدنظر کنیم.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر این که چرا مواضع مقاومت در مورد سوریه همراهی با مردم و مخالفت با دولت این کشور است اما در مورد سایر انقلاب‌ها در منطقه از جمله بحرین چنین موضعی نداشتید، گفت: ما در مورد سوریه از هیچ کدام از طرفین حمایت نکردیم. اندوخته ما مردم هستند، ما از خواسته‌های مشروع مردم حمایت می‌کنیم و دخالتی در این مسائل نداریم. اینها مسائل فلسطین نیستند.

خبرنگار مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین نیز پرسید با توجه به اینکه حماس صرفا یک جنبش نیست و رهبری دفاع از فلسطین را بر عهده دارد، تصمیم‌گیری حماس برای گسترده‌تر کردن روابط با کشورهایی که در آن بیداری اسلامی رخ داده است چیست که خالد قدومی پاسخ داد: ما در منطقه در شرایط انتقالی هستیم، این شرایط می‌تواند مثبت باشد. در گذشته تحت فشار دیکتاتورها به سر می‌بردیم امروز با دولت‌هایی تعامل داریم که برخواسته از اراده و خواست مردمش هستند.

وی اضافه کرد: آنچه که امروز مقاومت به دنبال آن است این است که باید برنامه سیاسی فراگیر با امت اسلامی داشته باشد. هدف اساسی ما، وحدت است تا بتوانیم کشورها و امت اسلامی و عرب را به جایگاه واقعی خود در صحنه بین‌الملل برسانیم تا از عزت برخوردار شویم و اولویت‌های خود را دنبال کنیم. مسلما نیازهای داخلی و خارجی خود را نیز باید در نظر می‌داشتیم و مسلما مساله قدس و فلسطین در راس و اولویت این برنامه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha