• دوشنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92043118755
  • خبرنگار : 71457

حامیان مرسی امروز تظاهرات میلیونی برگزار می‌کنند/45 زخمی طی جدیدترین درگیری‌ها

حامیان مرسی امروز تظاهرات میلیونی برگزار می‌کنند/45 زخمی طی جدیدترین درگیری‌ها

حامیان محمد مرسی با برپایی راهپیمایی، موضع واشنگتن در حمایت از کودتای نظامی مصر را محکوم و از موضع رجب طیب اردوغان در مخالفت با این کودتا قدردانی کردند.

حامیان محمد مرسی با برپایی راهپیمایی، موضع واشنگتن در حمایت از کودتای نظامی مصر را محکوم و از موضع رجب طیب اردوغان در مخالفت با این کودتا قدردانی کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرنگار شبکه خبری الجزیره گزارش داد که حامیان محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر به اعتراض‌های خود ادامه می‌دهند و در تازه‌ترین مورد حامیان وی راهپیمایی از پیش اعلام نشده‌ای را از میدان رابعة العدویة تا مقر سازمان اطلاعات جنگی در قاهره برگزار کردند.

صدها زن نیز در محکوم کردن کشته شدن چند زن در حمله‌ای به راهپیمایی مسالمت آمیز حامیان رئیس جمهوری برکنار شده مصر در المنصوره تظاهرات برپا کردند.

زنان شعارهای برای سرنگون حکومت نظامی و بازگشت محمد مرسی به منصبش سر دادند.

راهپیمایی زنان از اطراف مسجد رابعة العدویة تا اطراف مقر وزارت دفاع در قاهره ادامه داشت و نیروهای ارتش و پلیس نیز در اطراف این وزارت خانه حصارهای امنیتی ایجاد کردند.

تظاهرکنندگان نیروهای ارتش را به حمایت از افرادی که چهار زن را در المنصورة به قتل رساندند، متهم کردند.

یک راهپیمایی دیگر نیز از میدان نهضت مصر تا مقر شورای ملی حقوق بشر برگزار شد که شرکت کنندگان در آن خواهان حمایت از زنان تظاهرکننده و پایان خشونت‌ها علیه آن‌ها شدند.

حامیان مرسی در راهپیمایی در خیابان‌های اصلی قاهره و الجیزة نیز مشارکت کردند.

طرفداران رئیس جمهوری برکنار شده مصر هم‌چنین راهپیمایی‌هایی به سمت منطقه "گاردن سیتی" که تعدادی از سفارت‌خانه‌های کشورهای عربی و خارجی در آن قرار دارد، برگزار کردند و خواهان اخراج سفیر آمریکا از مصر شده و نقش واشنگتن در برکناری مرسی را محکوم کردند. در استان الاسکندریه نیز حامیان مرسی سه راهپیمایی برگزار کرده و مخالفت خود را با "کودتای نظامی" در این کشور اعلام کردند. تظاهرکنندگان در منطقه "المنشیة" تجمع کرده و پرچم‌های مصر و عکس‌هایی از مرسی را برافراشته و شعارهای در محکوم کردن عبدالفتاح السیسی، فرمانده کل ارتش مصر سردادند.

هم‌چنین یک راهپیمایی به سمت کنسول گری آمریکا و همچنین کنسول گری عربستان برگزار شد. تظاهرکنندگان در مقابل کنسول گری آمریکا شعارهای علیه واشنگتن به دلیل حمایتش از کودتای نظامی در مصر سر داده و پرچم‌ آمریکا را آتش زدند.

در مقابل کنسولگری ترکیه در الاسکندریه نیز تظاهرکنندگان شعارهایی در حمایت از دولت ترکیه و رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این کشور سر داده و پلاکاردهایی در قدردانی از موضع مخالف آنکار با کودتای نظامی در مصر برافراشتند.

این تظاهرات در حالی برگزار شد که حامیان مرسی به تحصن خود در میدان رابعة العدویة و اطراف دانشگاه قاهره ادامه می‌دهند.

از سوی دیگر سخنگوی نظامی مصر آغاز بازجویی‌ها از محمد مرسی یا هر گونه دیدار بین وی و معاون اول وزیر دفاع را تکذیب کرد.

منابع خبری گزارش دادند که نیروهای پلیس مصر در اطراف شبرا در شمال قاهره توانستند درگیری‌های شدید میان حامیان محمد مرسی با ساکنان دو منطقه "منطی" و "أم بیومی" و خیابان "احمد عرابی" را متفرق کنند.

منابع تاکید کردند که در این درگیری از سلاح‌های گرم و سرد استفاده شده و چندین تن زخمی شدند.

از سوی دیگر، منابع پزشکی گزارش دادند که در درگیری‌ها میان طرفداران مرسی با ساکنان منطقه الاربعین در سوئز 45 تن زخمی شدنددر حالی که این درگیری‌ها تا امروز نیز ادامه داشت.

منابع عنوان داشتند که در این درگیری‌ها آتش گشوده شده و از سلاح‌های مکانیزه استفاده شد.

از سوی دیگر، ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت در بیانیه‌ای از تمام گروه‌های عضو این ائتلاف خواست تا امروز (دوشنبه) تجمع میلیونی، "بازگشت مشروعیت" برگزار کنند و به حضور خود در تمام میدان‌ها ادامه دهند.

این تجمع میلیونی قرار است در مقابل دفتر دادستان کل مصر نیز برگزار شود و شرکت کنندگان در تجمع اقدامات وی را در حمایت از کودتا و سیاسی کردن مسائل محکوم کنند.

از سوی دیگر، در پایگاه‌ رسمی جنبش تمرد مصر اعلام شد که محمود بدر، سخنگوی رسمی این جنبش از تمام جنبش‌های جوانان انقلابی، اخوان المسلمین و گروه‌های اسلامی خواست تا نماز وحدت بخوانند و باب مذاکرات ملی را باز کرده و به دو دستگی‌های سیاسی در کشور پایان دهند.

از سوی دیگر، سخنگوی نظامی نیروهای مسلح مصر اخبار منتشر شده مبنی بر صدور دستور 15 روز بازداشت موقت محمد مرسی جهت بازجویی را تکذیب کرد.

سخنگوی نظامی نیروهای مسلح در صفحه رسمی خود در فیس‌بوک تاکید کرد که این اخبار صحت ندارد و در انتشار آنها به اطلاعات موثقی استناد نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha