• شنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۲ / ۰۱:۰۸
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 92050502166
  • خبرنگار : 90136

چگونه امنیت را در شبکه‌های بیسیم حفظ کنیم؟

چگونه امنیت را در شبکه‌های بیسیم حفظ کنیم؟

امروزه کمتر خانه‌ای را می توان یافت که به اینترنت مجهز نباشد. حتی اماکن عمومی نظیر رستوران ا، کافی شاپ ها، فرودگاه ها و... اینترنت را در شبکه بی سیم ارائه می کنند و کافی است با تبلت و یا گوشی هوشمند خود از هر جایی به اینترنت متصل شوید.

امروزه کمتر خانه‌ای را می توان یافت که به اینترنت مجهز نباشد. حتی اماکن عمومی نظیر رستوران ا، کافی شاپ ها، فرودگاه ها و... اینترنت را در شبکه بی سیم ارائه می کنند و کافی است با تبلت و یا گوشی هوشمند خود از هر جایی به اینترنت متصل شوید.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اما نکته مهم در هر بار اتصال به شبکه وای فای و یا هر شبکه عمومی دیگر، حفظ امنیت در بستر اینترنت است. چراکه بسیاری از شبکه‌های اینترنت بی سیم، رمزنگاری نشده‌اند و شما میتوانید بدون استفاده از نام و کلمه عبور به این شبکه‌ها متصل شوید. نکته مهم این است که ما بدانیم هنگام استفاده از این شبکه‌ها چه اقداماتی را به منظور حفظ امنیت خودمان بکار بگیریم.

تغییر دادن تنظیمات وای فای خود

درهسته بیشتر شبکه‌های وای‌فای خانگی، یک نقطه دسترسی (Access Point) قرار گرفته است. برای‌ راه‌اندازی این تجهیزات، تولیدکنندگان، صفحات وبی را تأمین می‌کنند که به کاربر این امکان را می‌دهد تا آدرس شبکه و اطلاعات حساب کاربری خود را وارد کند.

این ابزارهای وب با یک صفحه Login (با نام کاربری و کلمه عبور) محافظت می‌شوند تا فقط دارندگان قانونی این اطلاعات بتوانند به این تنظیمات دسترسی داشته باشند. با این‌حال، اطلاعات Login پیش‌فرض بیشتر تجهیزات شبکه،‌ بسیار ساده بوده و هکرهای اینترنتی به آنها آگاهی کامل دارند. بنابراین، بهتر است به محض راه‌اندازی شبکه خود، این تنظیمات را تغییر دهید.

راه اندازی شبکه مهمان(Guest)

اگرچه داشتن نام و رمزعبوری که همیشه در ذهن شما باقی بماند خوب است اما بهتر است یک شبکه مهمان خصوصی هم راه اندازی کنید. شبکه مهمان به کاربران اجازه دسترسی کامل به اینترنت را بدون دسترسی به منابع شبکه مانند پرینترها، کامپیوترها، فایلها و... میدهد. در واقع شبکه مهمان به سادگی یک لایه امنیتی دیگر به شبکه وای فای شما اضافه میکند.

به خاطر داشته باشید رمزعبوری که برای شبکهguest انتخاب می کنید حتما باید با رمزعبور شبکه primary شما متفاوت باشد.

مخفی کردن نام شبکه

اکثر روترها به شما این امکان را میدهند تا نام شبکه را مخفی کنید.

فیلترکردن آدرس های MAC

هر دستگاهی دارای یک شناسه منحصر به فرد است که با عنوان Mac Address شناخته میشود. روتر شما می تواند فهرستی از مک آدرسهای متصل شده به آن را نمایش دهد. همچنین روترها به شما این امکان را میدهند تا مک آدرسها را فیلتر کنید. برای مثال به یک یا چند دستگاه اجازه دسترسی به شبکه را ندهید. بدون مک فیلترینگ هر کاربری با دانستن نام شبکه و رمز عبور میتواند به شبکه متصل شود.

تغییر دادن نام شبکه وای فای

بر اساس اعلام نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، تمام روترها و نقاط دسترسی، از یک نام شبکه استفاده می‌کنند که تحت عنوان SSID شناخته می‌شود. تولیدکنندگان، معمولاً محصولات خود را با مجموعه SSID مشابهی ارائه می‌کنند. به عنوان مثال، SSID ابزارهایLinksys معمولاً «linksys» است. البته، آگاهی از SSID به همسایگان شما این اجازه را نمی‌دهد که به شبکه‌تان نفوذ کنند اما این نخستین‌قدم در مسیر هک یک شبکه است.

مهم‌تر اینکه وقتی یک هکر بتواند یک SSID پیش‌فرض را پیدا کند، متوجه خواهد شد که شبکه مورد نظر پیکربندی ضعیفی دارد و به همین دلیل، انگیزه بیشتری برای حمله به آن پیدا خواهد کرد. به همین منظور خیلی سریع در زمان تنظیمات امنیت بی‌سیم روی شبکه‌تان،SSID پیش‌فرض را تغییر دهید.

• از نام، آدرس، تاریخ تولد خود و عزیزانتان استفاده نکنید

• از هیچ کدام از رمزعبورهای ویندوزی و اینترنتی خود استفاده نکنید

• SSID که انتخاب میکنید حتما شامل چندین کاراکتر حروف و اعداد باشد

• حداقل هر چند ماه یکبار SSID خود را تغییر دهید

چکونه یک پسورد مناسب برای شبکه وای فای انتخاب کنیم؟

کاربران همه میدانند که استفاده از کلمات عبور ساده و قابل حدس بسیار خطرناک است. پس اگرچه همیشه قوی و غیر قابل حدس بودن، با به خاطر سپاری آسان و قابل تایپ بودن در دستگاه های کوچک موبایل در تضاد قرار دارد، اما سعی کنید کلمه عبور شبکه بی سیم تان، بین 15 تا 20 کاراکتر و ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نشانه‌ها باشد تا حدس زدن آن را برای نفوذگران تقریبا غیرممکن کنید.

با همه این اوصاف اگر کلیه اقداماتی که در بالا ذکر شد را انجام دهید شاید بتوان گفت مطمئن خواهید بود که اجازه دسترسی نفوذگران و سوءاستفاده از شبکه وای فای خود را گرفته اید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha