• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۳ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93070100666
  • خبرنگار : 71124

توضیح بانک مرکزی درباره کارمزد کارتخوانها

توضیح بانک مرکزی درباره کارمزد کارتخوانها

مدیر کل فناوری بانک مرکزی با اشاره به اینکه کار منطقی و کارشناسی در راستای دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانه‌های فروش انجام شده است، گفت: با توجه به این‌که 25 درصد تراکنش‌ها زیر 10 هزار تومان است، همین امر موجب فرسوده‌شدن شبکه خواهد شد، بنابراین با این طرح مشکلات تا حدودی حل می‌شود.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی با اشاره به اینکه کار منطقی و کارشناسی در راستای دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانه‌های فروش انجام شده است، گفت: با توجه به این‌که 25 درصد تراکنش‌ها زیر 10 هزار تومان است، همین امر موجب فرسوده‌شدن شبکه خواهد شد، بنابراین با این طرح مشکلات تا حدودی حل می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناصر حکیمی – مدیر کل فناوری بانک مرکزی _ درباره‌ی اعطای کارمزد از پایانه‌های فروش که از اول آبان‌ماه اجرایی خواهد شد، توضیح داد: دریافت کارمزد اجتناب ناپذیر بوده، بنابراین اگر مجبور نبودیم و احساس خطر نمی‌کردیم این کار انجام نمی‌شد.

حکیمی همچنین به هزینه تجهیزات پایانه‌های فروش اشاره کرد و گفت: 15 هزار نفر به صورت مستقیم و 30 تا 35 هزار نفر به صورت غیرمستقیم در حوزه پرداخت الکترونیک استخدام هستند، به‌طور متوسط 30 میلیون تومان هزینه این افراد در سال است، بنابراین 450 میلیارد تومان هزینه پرسنلی داریم که برای تجهیز این منابع باید تمهیداتی انجام شود.

وی با اشاره به این‌که پایانه‌های فروش، عمر مفید پنج ساله دارند گفت: قیمت هر پایانه 500 هزار تومان است که در مجموع 3 میلیون و 200 هزار پایانه داریم که هر سال 20 درصد استهلاک داشته یعنی 300 تا 400 میلیارد تومان هزینه استهلاک آنهاست.

حکیمی تصریح کرد: مجموع هزینه‌هایی که باید انجام شود 880 میلیارد تومان در سال است تا سیستم و شبکه پرداخت‌های الکترونیک سرپا بماند و این به شرطی که شرکت‌های خدمات پرداخت الکترونیک از تسهیلات بانکی با سود 25درصد استفاده نکرده باشند و اگر تسهیلات را محاسبه کنیم، مجموع هزینه‌ شرکت‌های psp به 1400میلیارد تومان در سال می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه در سال حول و حوش 140میلیارد تومان کارمزد از مانده‌گیری، قبوض و... دریافت می‌کنیم و 300 میلیارد تومان هم بانک‌ها یارانه می‌پردازند، گفت:مجموعاً بالغ بر 440میلیارد تومان می‌شود و تا 880 میلیارد تومان هزینه شرکت‌های خدمات پرداخت الکترونیک 440 میلیارد تومان کسری داریم.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی به جای خالی 440 میلیارد تومانی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته در فروردین‌ماه سال 1392، 139 میلیون تراکنش از سوی دستگاه‌های پوز انجام شده که این رقم در مرداد‌ماه امسال به 340 میلیون تومان رسیده است یعنی ما با 150 درصد رشد مواجه بودیم.

وی هزینه هر تراکنش برای پایانه‌های فروش را 110 تومان عنوان کرد و گفت: برای هر تراکنشی که از سوی این پایانه‌ها انجام می‌شود 110 تومان از پذیرنده کم خواهد شد.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی همچنین خاطر نشان کرد: خوشحال می‌شویم از این‌که مغازه‌داران دستگاه‌های پوز اضافی خود را باز پس دهند، زیرا با همین تعداد افرادی که این دستگاه‌ها را پس می‌دهند، می‌توانیم جاهای خالی را پر کنیم.

حکیمی در مورد استقبال از دریافت کارمزد از پایانه‌های فروش توضیح داد: با این کار سرعت گردش پول بالا رفته و به طور قطع کارایی نیز افزایش پیدا می‌کند.

مدیرکل فناوری بانک مرکزی به بخشنامه‌هایی که از سال 1385 برای اعمال این کارمزد‌ها ابلاغ شده بود اشاره کرد و گفت: در بهمن ماه سال 1385 کارمزد پنج درصد تا سقف 1500 تومان به ازای هر تراکنش ابلاغ شد، اما در آن سال بانک‌ها به این کار مبادرت نکردند و در بهمن‌ماه سال 1390 مجددا این بحث مطرح شده و به ازای هر تراکنش 200 تومان باید اجرایی می‌شد که باز هم بانک‌ها به دلیل رقابت این کار را انجام ندادند، یعنی بانک مرکزی در طول هشت سال گذشته دوبار این بحث را مطرح کرد و به بانک‌ها فرصت دادکه این تنظیم را انجام دهند. با توجه به عملی‌نشدن این کار از سوی بانک‌ها، مجدا بانک مرکزی خود ورود کرده تا به ساماندهی این بخش بپردازد.

حکیمی در پاسخ به این پرسش که اصناف، بانک‌ها و مردم هیچ یک از این کار خوشحال نیستند؟ تاکید کرد: هرچند که این خوشحالی از سوی این گروه‌ها وجود ندارد، اما باید بگوییم که این کار کاملا کارشناسی بوده و حرکت منطقی در این زمینه صورت گرفته است، زیرا هدف اصلی ما پایداری شبکه ست.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی همچنین خرید‌های خردی که زیر پنج هزار تومان انجام می‌شود را نیز یکی از معضلات عنوان کرد و گفت: با وجود اجرایی شدن این کار تراکنش‌های پایین دیگر صورت نگرفته و خرید‌های خرد با کارت انجام نمی‌شود، بنابراین شبکه خلوت خواهد شد.

وی به تمهیدات آینده بانک مرکزی در راستای تشویق مغازه‌داران به کم شدن کارمزد از پایانه‌های فروش اشاره کرد و گفت: در طول دو تا سه ماه آینده مغازه‌دارانی که از دستگاه‌های پوز خود ناراضی بوده می‌توانند به تعویض آنها پرداخته و همچنین درخواست پوز جدید آنها نیز در طول دو روز انجام خواهد شد. همچنین به هر بانکی که خواستند می‌توانند پول واریز کنند.

وی درباره مزایای بهره گیری پذیرندگان پایانه‌های فروش، عنوان کرد: وجوه هر دو ساعت یک بار به حساب آنها واریز می شود و از آنجا که این پایانه‌ها به حساب‌های کوتاه مدت متصل است، بانک ها به این وجوه سود پرداخت می کنند، در حالی که اگر این پول‌ها در مغازه باقی بماند سودی به آنها تعلق نمی گیرد.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی به برنامه‌های اصلی بانک برای پول‌های خرد نیز اشاره کرد و گفت: برنامه اصلی کیف پول است که باید برای آنها 500 میلیارد تومان هزینه کنیم که در آینده نیز این کار انجام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۰۳

پولو بگيريد!!! چيکار به منطقي و غير منطقي بودنش داريد؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۰۵

آقاي محترم اولا اينکه بعلت تورم شديد چيزي معمولي هست که تراکنش زير10000تومان باشدثانيااگراين تراکنشهاانجام نشه مردم مجبورندپول بدندوشما هم باهزينه بالا اسکناس چاپ کنيدحالا بگو کدام کم خرجترهزينه چاپ يا به قول شما فرسوده شدن شبکه!!!!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۰۶

فروشندگان بايد دستگاه‌هاي کارت‌خوانشان را کنار بگذارند و پولشان را مدتي در بانک نگذارند تا بانک ها بفهمند که چه سودي از ملت مي گيرند.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۲۷

خوشبحالشون 30 ميليون در سال يعني بيش از 2 ميليون حقوق ميگيرن !!!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۳۲

اين مسئله ابهام دارد. اگر بخواهيم از دستگاه کارتخوان براي پرداخت قبض آب و برق و خريد شارژ سيمکارت استفاده کنيم ببينيد چه پيش مي آيد.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۷:۵۲

آقاي محترم در عوض پرسنل بانک تون کمتر ميشه چون مشتري کمتري مياد تو صف.اگه کار مزد بگيريد مطمئن باشيد بانکها شلوغ ميشن و نياز به پرسنل جديد هستش.اينهمه با پول مردم داريد کار ميکنيد کارمزدم ميخوايد؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۹:۰۳

اصلا معاملات پاياپاي بايد صورت بگيرد که کلا بانکها راحت باشند. فرسوده شدن شبکه الکترونيکي ؟ الکترونها خسته مي شوند؟ اي بابا !

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۹:۰۷

من از اول آبان جمعش ميکنم پولو بدم بانک چرا ؟ زمين طلا و...

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۹:۳۰

پووووووول زووووور

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۹:۵۳

کاسه گدايي بانک مرکزي به اينجا رسيد که بانک مرکزي شده کميته امداد، تو رو به خدا تو جشنواره پوز شرکت کنيد ضمنا امروز از جلوي بانک هم عبور کردم چقدر بايد بپردازم؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۹:۵۳

بازگشت به قرون وسطي؟!!؟!!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۰:۵۵

مثل اينکه اين کارت خوانها هم اجاره ماهيانه داره و هم ساليانه ولي اون حساب نيست.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۱:۰۲

فدات شم يک ذره سيستم نظارت و بازرسي تون و تقويت کنين نگذارين سه هزار ميليارد و پنج هزار ميليارد و نميدونم چقدر هزار ميليارد کارمنداتون دزدي کنن . جاش همون پول و خرج بهينه سازي سيستمهاتون کنين . کافيه تو بازرسيهاتون جلوي يکي و دو نفر و بگيرين 880 ميليارد تومن خودش جور ميشه. چرا بايد تاوان ضعف مديريتتون رو مردم بدن ؟ ها چرا؟ اگه جواب براي اين حرفهام داري هرچي تو بگي ما قبول داريم . مرد حسابي مردم و ... فرض کردي

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۲:۲۶

مگر ما گفتيم برايمان كارت خوان بخريد و 15 هزار نفر كادر استخدام كنيد كارت خوان ارزونيتن پول نميديم بهتون

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۳:۳۱

چرا هيچ کدوم از اين کار هاي کارشناسي به نفع مردم نيست؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۲۳:۵۱

من يک سوال دارم! اگر ملت پولاشون رو از طريق پايانه ها به حساب بانک ها نريزن اين بانک ها وام هاي 30 درصديشون را کجا تامين اعتبار ميکنند؟ يعني اينا حساب نيست که الان ميخوان کارمزد هم بگيرن! اين بجاي سود دادن به سپرده بازاريان است؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۷:۲۳

فكر ميكنم با اين تصميم خريد هاى خرد از كارتخوان كمتر ميشود و بجاى ان پول بيشتر رد و بدل ميشود و هزينه جمع اورى و باز نشر اسكناس افزايش پيدا ميكند احتمالاً اين ايده و تصميم جامع نگر نبوده.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۷:۲۵

پول مفت از مردم بگيرين پاداشها چند صد ميليوني براي مديران ....حلاله...

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۷:۴۶

پس اين ماليات رو كه ميگيريد صرف چي ميكنيد؟ همه چي كه پوليه . والله ما نشنيده بوديم كه عابر بانك رو هم پولي كنن . اين طرحهارو كي ميده واقعا ؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۸:۰۰

ياد فيلم طنز برره بخير

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۳:۵۰

اين يعني تدبيييييييييييييييييييييررررررر!!!!!!!!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۴:۰۱

چرا بانکها اين هزينه را از محل سود خواب پول تقبل نميکنند؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۵:۱۷

اين آقاي نابغه چرا تا حالا توي ايران مونده و نرفته به بقيه نوابغ بپيونده؟ چرا نصف ماجرا را ميگي؟ زورت به دزدها نميرسه مردمي كه دو زار و ده‌شي را خرج ميكنند گير آوردي؟ اگر اين كار را كرديد مثل نه گفتن به يارانه ميشه اما مگر شما كارشناسان نابغه كه معلوم نيست سنگ چه كساني را به سينه ميزنيد اصلاح ميشيد؟ يكي نيست از اين آقا بپرسد كه راجع به كيفيت اين پوزها و صفايي كه با واردات اينها كردند چرا آمار و ارقام نميدهيد؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۷:۱۳

اول اينکه دوستاني که ميگن دستگاه پوزشون رو جمع ميکنند قطعا ميدونن که با اين کار فروششون کم خواهد شد. دوم اينکه وقتي شماي فروشنده 10000 تومن کسب ميکني و 110 تومنش رو بابت کارمزد ميدي و ميخواي به خاطر اين 110 تومان کارمزد، قيمت رو بالا ببري بايد به انصاف خودت شک کني. تازه بيشتر خريدها بيش از 10000 تومان هست. سوم هم اينکه اين 110 تومان رو قرار نيست مشتري بده، فروشنده بايد پرداخت کنه که کلي در وقت و هزينش صرفه جويي ميشه و ديگه نميخواد بره بانک يا ريسک نگهداري پول نقد در داخل مغازه رو به جون بخره يا دردسر پول‌هاي کثيف و احيانا پاره رو بکشه.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۸:۴۰

من به عنوان فروشنده خدمتي دريافت نميکنم که کارمزدش را بپردازم. خدمت را کسي دريافت ميکند که بجاي حمل پول نقد و تحويل اسکناس به فروشنده از کارت بانکي متعلق به خودش استفاده ميکند . مسئولين چرا هميشه مسائل را معکوس جلوه ميدهند و توپ را در زمين گروه اقليت ذينفع مي اندازند؟فروشنده از پول نقد بدش نمي آيد و آيا تا بحال شده براي خريد برويد و پول نقد بدهيد و فروشنده پول را پس بزند و پيشنهاد کندکه کارت بکشيد ؟ دوما : من با استفاده از دستگاه پز سپرده در بانک ميگذارم ومنافعش نصيب بانک ميشود حال بايد دستمزد هم بپردازيم براي پولي که دربانک ميگذاريم و گناهمان اين است که از حجم مراجعه به بانک و کاغذبازي هاو مشغله کارمند بانک و ترافيک و مشکلات حمل پول نقد توسط مشتري کاسته ايم ! اين است مشتري مداري و نتيجه تبليغات شبانه روزي استفاده از خدمات دولت الکترونيک!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۹:۱۰

به اعتراض من وتو نيست. يک سر به قيمت بليط قطار از پارسال تا امسال بزن بدتر ازان اينکه از عنواني بنام خدمات ايستگاهي که معلوم نيست چي هست مردم را سر کيسه مي کنندونفري 4000تومان مي گيرند وقيمت بليز از پارسال تا الان 120درصد گران شده اين معني شيب ملايم .

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۲۱:۱۸

پول وده. ياد شبهاي برره بخير

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۱۱:۳۹

3000000000000 بردن احساس خطر نکرديد حالا براي خرابي دستگاههاي درجه دهم چيني احساس خطر ميکنيد؟ ما رو چي فرض کردي عمو؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۵۵

هزينه چاپ اسکناس که در گذشته انجام ميشد و در حال حاضر بسيار کمتر شده کجا محاسبه ميگردد که حالا ميخواهند کارمزد آن را از مردم بگيرند؟