• چهارشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 93110100606

قتل‌عام ادامه دارد!

کم می‌شوند، نه یکی یکی، نه 10 تا 10 تا، در دسته‌های صدتایی و بلکه هزارتایی. این پرنده‌ها در اینجا محکومند به مرگ. نوع و نژادشان هم فرقی نمی‌کند. اتفاقاً هرچه کمیاب‌تر، گران‌بهاتر. چه اهمیتی دارد که قرار است چه بر سر برخی گونه‌های کمیاب بیاید؟! برای آنها که «پول» همه‌چیز است، سخن گفتن از ضرورت حمایت از پرندگان در حال انقراض، طنز مسخره‌ای است.

کم می‌شوند، نه یکی یکی، نه 10 تا 10 تا، در دسته‌های صدتایی و بلکه هزارتایی. این پرنده‌ها در اینجا محکومند به مرگ. نوع و نژادشان هم فرقی نمی‌کند. اتفاقاً هرچه کمیاب‌تر، گران‌بهاتر. چه اهمیتی دارد که قرار است چه بر سر برخی گونه‌های کمیاب بیاید؟! برای آنها که «پول» همه‌چیز است، سخن گفتن از ضرورت حمایت از پرندگان در حال انقراض، طنز مسخره‌ای است.

صید غیرمجاز و قاچاق در فریدون‌کنار صدای همه را درآورده و باندها و مافیای قدرتمند و شکار قاچاق پرندگان و حیوانات و شرایط خاص محیطی این استان سازمان محیط زیست را از برخورد و نظارت ناتوان کرده است.

در حالی که همه امیدوار بودند مسئولان استانی فکری برای این زیاده‌روی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها بکنند، فرماندار فریدون‌کنار در اظهارنظری عجیب این قتل عام را صید سنتی در این منطقه دانسته و گفته باید از ظرفیت مهاجرت پرندگان زمستان گذران به این منطقه برای جذب گردشگر استفاده کرد.

اردک‌های «چشم طلایی» و «مرگوس»
جمعیت این دو گونه در دنیا بسیار کم است

فرماندار فریدون‌کنار صید پرندگان در این خطه را سنتی خوانده که نمی‌توان با برخورد چکشی حذفش کرد و گفته صید پرندگان از دیرباز‌ منبع درآمدی برای خانواده‌های فریدون‌کناری بوده و به یک سنت تبدیل شده و نمی‌توان با برخوردهای چکشی این مقوله را حذف کرد، بلکه نیازمند فرهنگ‌سازی است.

چراغ سبز فرماندار، مجوزی به این شکارچیان داد و ناظران محلی محیط زیست می‌گویند هفته گذشته میزان شکار این پرنده‌ها رکوردی تازه ثبت کرده است.

«محمدعلی الله‌قلی» کارشناس محیط زیست در این باره می‌گوید: شکار قوها در چند روز گذشته بسیار بیشتر شده و امسال سالی بی‌سابقه در شکار قوها بوده است. واکنش برخی مسئولان استانی، راه را برای صیادان هموار کرده است.

نحوه شکار پرنده‌ها، کشتار وسیع و از بین بردن گونه‌های نادر و کمیاب این مهمانان زمستانی فریدون‌کنار، آنچنان بقای این پرنده‌ها را تحت تأثیر قرار داده، که دیگر نمی‌توان این اقدامات را صید سنتی نام نهاد و با این نام از آنها دفاع کرد.

اردک بلوطی
از نادرترین پرندگان جهان که جسد 16 بال آنها روی میز قرار داده شده

فعالان محیط زیست و بسیاری از ساکنان این منطقه که نگران وضعیت آینده تالاب و پرندگان آن هستند، انتظار روزهای بهتری را برای این منطقه داشتند. می‌خواستند اراده مقامات انتظامی استان را در برخورد با شکارچیان غیرمجاز و صیادانی که برای سودهای کلانشان، گاه تهدید می‌کنند و زمانی دیگر آدم می‌خرند و لشکرکشی می‌کنند، ببینند.

آنهایی که وضعیت کشتار پرندگان را در این منطقه دنبال می‌کنند، بارها و بارها گونه‌های حفاظت شده و درمعرض انقراض را که صید شده و در بازار پرنده فروش‌ها فروخته می‌شوند را دیده‌اند. پرندگانی که سال‌هاست در لیست گونه‌های حفاظت شده قرار گرفته‌اند و از بعضی‌هاشان تعداد کمی باقی مانده است.

صیادان برای بلند کردن پرنده‌ها از روی آب، گازوئیل در آن می‌ریزند

شکارچیان غیرمجاز و قاچاقی‌ها، دو روز پیش 40 لیتر گازوئیل را در تالاب ریخته‌اند تا پرنده‌ها و بویژه قوها نتوانند بر آب بنشینند، پرواز کنند و در دام‌های هوایی و زمینی گرفتار شوند. با اینکه پس از پیگیری مسئولان محیط زیست، فردی که گازوئیل را در تالاب ریخته بود دستگیر شد، اما در نهایت بدون برخورد جدی آزاد شد.

تورها و دامگاه‌ها آنقدر وسیع و گسترده کار گذاشته شده‌اند که حیوانات هم در آن اسیر می‌شوند قاچاقچی‌ها آنها را با چوب آنقدر می‌زنند که حیوان می‌میرد یا به او سم می‌خورانند تا بتوانند آن را «تاکسیدرمی» کنند و از این راه بر سودهای کلان خود بیفزایند. عقاب‌ها، جغدها، گورکن‌ها و سمورها هم قربانی صید پرندگان هستند، چراکه آنها که بطور طبیعی شکارچی پرندگان به حساب می‌آیند باید حذف شوند تا از این پرندگان تغذیه نکنند. اینجا، «طبیعت» معنای خود را از دست داده است.

چه ساده خودخواهی و خودپسندی سودجویان، عرصه را برای حیات این پرنده‌ها تنگ کرده است. چه بی‌صدا تالاب که قرار است پرندگان مهاجر چندماهی را در آن زمستان گذرانی کنند، قتلگاه می‌شود.

اردک سرسفید، سمبل پرندگان کمیاب در مرغابی‌ها

دور نیست آن زمان که اثری از درنای سیبری، عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک، غاز پا زرد، اردک مرمری، اردک بلوطی، اردک سرسفید، بوتیمار بزرگ، آنقوت، طاووسک، پلیکان خاکستری، تنجه، اکراس، خودکا ابروسفید، خروس کولی دم سفید و پاشلک بزرگ و انواع دیگر پرندگان شکاری نماند. دیگر صدای پرنده‌ها که دسته دسته به تالاب بیایند شنیده نخواهد شد، دیگر پاییز که شود، «قوی فریادکش»ی نیست که بال برای سفر به تالاب‌های ایران بگشاید. دیگر کسی ما را که پنجه در شاهرگ حیاتی پرنده‌های رو به انقراض انداخته‌ایم، به «مهمانی گنجشک‌ها» دعوت نخواهد کرد.

تصاویر مربوط به این گزارش را که مربوط به وضعیت تالاب فریدون‌کنار در پاییز و زمستان امسال است، محمدعلی الله‌قلی، کارشناس محیط زیست، در اختیار ایسنا قرار داده است. پیشتر نیز ایسنا در پنجم و شانزدهم دی‌ماه، گزارش‌هایی را درباره فاجعه‌ای که در این منطقه در حال رخ دادن است، در قالب گزارش تصویری و داستان عکس منتشر کرده بود.

نمایی از تجمع پرندگان در داخل دامگاه

جغد شاخدار که در تور هوایی خفه شده

گربه جنگلی، گونه‌ای از گربه‌های حمایت شده

حواصیل خاکستری، با وجود حرام بودن گوشت آن به فروش می‌رسد یا تاکسیدرمی می‌شود

بوتیمار، از پرنده‌های حمایت شده ملی و بین‌المللی

صید غیرمجاز پرندگان در فریدون‌کنار

تنها روش سنتی شکار در منطقه که لطمه‌ای به پرنده‌های مهاجر نمی‌زند و منسوخ شده

صید غیرمجاز پرندگان در فریدون‌کنار

صید غیرمجاز پرندگان در فریدون‌کنار

صید غیرمجاز پرندگان در فریدون‌کنار

جغد تالابی اسیر شده در تور هوایی، تاکسیدرمی می‌شود

پرنده‌های کنار آب زی

اردک سرسفید که از 40 سال پیش طرح حفاظتی از آنها در دنیا اعمال می‌شود

قرقی، به دنبال شکار پرنده‌های کوچک در تور هوایی اسیر و تاکسیدرمی می‌شود

اردک بلوطی، از پرندگان نادر دنیا که بیشترین تجمع تورهای هوایی روی زیستگاه آنهاست

ایسنا - حمیده صفامنش

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۹:۱۴

ديگه همه چي از حد گذشته. معلوم نيست چه خبره؟ مسئولين مشغول چه کاري هستند که عده اي وحشي گري بي حدي را به اجرا مي گذارند؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۰:۵۶

اين توحشه اقاي فرماندار و اين کار فرزندان ما و شما را نابود خواهد کرد.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۷:۴۰

درد آور است. بايد مجازات جرايم عليه محيط زيست و گونه هاي جانوري جنبه ي ارعابي بيشتري داشته باشد و به طور کلي در اين حوزه قوانين کارآمدي تصويب و با جديت به اجرا برسد. ديگر اينکه افرادي که چنين اعمال شرم آوري را انجام مي دهند بايد متوجه اين امر باشند که در برابر اين اقدام چيزي جز خيانت به طبيعت نصيبشان نمي شود و يقين بدانند که نيروهاي موجود در طبيعت کيفري سخت به خيانت آنها خواهند داد .

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۸:۲۶

پس کي ميخوان جلوي اين از خدا بي خبرا رو بگيرن؟؟ خواب شيرين مسوولين که تلخ به کام ماست تا کي ادامه داره؟؟

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۲۰:۱۸

از سنگ و خاک و درخت و انسان و همه چي گذشته و حالا به پرندگان بي گناه چوب حراج زدند

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۱۸

خيلي دردآوره اين سنتهاي مزخرف !!!! متاسفم براي مسئولين بي درد !!!

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۳:۲۲

ترکمنستان شکار را ممنوع کرده يک کلام ختم کلام

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۱۹

با سلام. ايسنا با تشکر از اينکه به اين مسئله مهم توجه کرده ايد. ايا مي شود اين متن يا پيام را براي مسئوليني ارسال کنيد که کاري انجام نمي دهند و فقط پشت ميزشان نشسته و مصاحبه ميکنند ؟ آخر اين جنايت و رفتارهاي غير انساني تا کي ادامه خواهد داشت؟ باور کنيم که اگر نظارتي صحيح وجود داشت و فرهنگ سازي در عمل انجام ميشد نه در شعار از اين دسته مشکلات به شدت کاسته ميشد

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۰۱:۴۲

تکثير و پرورش انواع پرندگان اموزش داده شود تا گونه هاي نادر منقرض نشوند و شکارهم نياز نباشد..

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۱ ۱۹:۵۹

سازمان محيط زيست کارهاي مهم تري مثل پرونده آشوراده داره، نمي تونه کاري انجام بده، گرد و غبار خوزستان و کشتار پرندگان فريدونکنار و آلودگي هواي تهران و ... که مهم نيست! بنزين وارداتي رو بچسب.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۲ ۱۶:۱۲

شرم بر شما شکارچيان و مشتريانتان!!!