• سه‌شنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94052011458
  • خبرنگار : 71263

مذاکرات پاکستان برای افزایش 10 برابری واردات برق از ایران

مذاکرات پاکستان برای افزایش 10 برابری واردات برق از ایران

رویترز به نقل از یک سخنگوی دولت پاکستان گزارش داد این کشور در مراحل نهایی مذاکرات برای نهایی کردن توافقی به منظور افزایش 10 برابری واردات برق از ایران است.

رویترز به نقل از یک سخنگوی دولت پاکستان گزارش داد این کشور در مراحل نهایی مذاکرات برای نهایی کردن توافقی به منظور افزایش 10 برابری واردات برق از ایران است.

به گزارش ایسنا، ارزش تجارت پاکستان با ایران از 1.3 میلیارد دلار در سال مالی 2009-2008 به 217 میلیون دلار در سال مالی 2014-2013 کاهش پیدا کرد.

کاهش تجارت میان دو کشور در نتیجه تحریم‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل بر سر برنامه هسته ای ایران اتفاق افتاد اما با توافق هسته ای که ماه گذشته میان ایران و گروه 1+5 صورت گرفت و زمینه ساز برداشته شدن این تحریمها خواهد بود، پاکستان در تلاش برای افزایش تجارت با کشور همسایه اش برآمده است.

ایران در حال حاضر حدود 100 مگاوات برق به مناطق پاکستان که در مجاورت مرز دو کشور قرار دارند، صادر می‌کند. ظفر یاب خان، سخنگوی وزارت آب و نیروی پاکستان اظهار کرد که این کشور در مراحل نهایی مذاکرات برای توافقی قرار دارد که میزان واردات برق از ایران را به هزار مگاوات افزایش خواهد داد.

وی به رویترز گفت: این توافق احتمالا بزودی نهایی می‌شود و توافق خرید برق شامل یک خط انتقال خواهد بود با اینهمه وی از دادن جزییات بیشتر تا زمان امضای توافق خودداری کرد.

به گفته روبینا آتار، یکی از مقامات وزارت بازرگانی پاکستان، این کشور که با کمبود شدید نیرو دست و پنجه نرم می‌کند، روزانه حدود 12 ساعت قطعی برق دارد و مشتاق است نفت و گاز از ایران وارد کند.

با اینهمه بزرگترین مشکلی که در حال حاضر وجود دارد مکانیسم پرداخت پول است. بانکهای مرکزی دو کشور در ارتباط هستند و امیدوارند پیش از برداشته شدن تحریمها، مکانیسم لازم را ایجاد کنند.

وی همچنین عنوان کرد که پاکستان در حال ارتقای پست مرزی کنونی با ایران است و با پیش بینی افزایش تجارت، آماده می‌شود دومین پست را ایجاد کند.

ایران به منسوجات، کالاهای پزشکی، کالاهای ورزشی و محصولات کشاورزی پاکستان علاقمند است در حالیکه این کشور متقاضی محصولات انرژی، آهن و فولاد ایران است.

روبینا آتار اظهار کرد پاکستان در نواحی مرزی محروم پایگاههای صنعتی بویژه ذخایر پتروشیمی ایجاد خواهد کرد و این زیرساخت را به پروژه 46 میلیارد دلاری با چین موسوم به کوریدور اقتصادی چین-پاکستان متصل می‌کند.

به گفته مبین صولت، مدیر شرکت دولتی Inter State Gas Systems که بر شبکه خط لوله پاکستان نظارت دارد، برنامه‌ها برای یک خط لوله گازی میان ایران و پاکستان هم انگیزه جدیدی پیدا کرده اند. قسمت اعظم این خط لوله که از قلب صنعتی پاکستان در پنجاب به پایانه ای برای گاز طبیعی مایع در بندر گوادر واقع در جنوب این کشور امتداد پیدا می‌کند، به عنوان بخشی از پروژه چین ساخته خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha