• دوشنبه / ۴ آبان ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 94080401653
  • خبرنگار : 71049

آخرین تحولات مربوط به راکتور اراک؛

صالحی: رییس‌جمهور منتظر امضای سند راکتور اراک با 1+5 است

صالحی: رییس‌جمهور منتظر امضای سند راکتور اراک با 1+5 است

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: بعد از امضای سند مربوط به راکتور اراک میان ایران و گروه 1+5 و بعد از دستور رییس‌جمهور اقدام به خارج کردن "کالندریا" (مخزن قلب راکتور) از راکتور می‌کنیم.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: بعد از امضای سند مربوط به راکتور اراک میان ایران و گروه 1+5 و بعد از دستور رییس‌جمهور اقدام به خارج کردن "کالندریا" (مخزن قلب راکتور) از راکتور می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌اکبر صالحی در جمع خبرنگاران درباره آخرین تحولات مربوط به راکتور اراک در چارچوب برجام، گفت: بررسی سند رسمی مربوط به راکتور اراک در مراحل پایانی خود قرار دارد و امیدواریم ظرف چند روز آینده وزیران خارجه گروه 1+5 این سند را امضا کنند. چنان چه این سند امضا شود رسمیت یافته و تعهدات آن که متقابل است می‌تواند اجرا شود.

او گفت: بعد از امضای سند اراک ایران اقداماتش در رابطه با این راکتور را بعد از آن که رییس‌جمهور دستور خارج کردن "کالندریا" از راکتور را صادر کرد انجام می‌دهد.

رییس سازمان انرژی اتمی در رابطه با موضوع PMD (ابعاد احتمالی نظامی) گفت: آژانس طبق نقشه راه اقداماتش را انجام داده و رضایتش را هم اظهار کرده است. امیدواریم 15 دسامبر موضوع فعالیت‌های گذشته و حال ایران برای همیشه بسته شود.

صالحی در پاسخ به ایسنا مبنی بر این که رییس‌جمهور چه زمان دستور اجرای اقدامات هسته‌ای برای ایران را صادر می‌کند؟ گفت: ما منتظریم سند رسمی مربوط به اراک امضا شود و وقتی آن امضا شد آقای روحانی می‌تواند دستور اجرای اقدامات را صادر کند.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره بیمارستان تخصصی هسته‌ای و چگونگی تأمین تجهیزات آن که تفاهم‌نامه ساخت آن امروز بین سازمان انرژی اتمی، شهرداری تهران و وزارت بهداشت امضا شد گفت: پیش‌بینی شده هزینه تجهیزات این بیمارستان نزدیک به 250 میلیون یورو باشد. برخی از این تجهیزات برای اولین‌بار به کشور وارد می‌شوند از جمله پروتون تراپی که برآورد شده است 50 میلیون یورو هزینه در بردارد. هم‌چنین انواع شتاب دهنده‌های خطی، دستگاه‌های MRI، سایبر نایف (جدیدترین روش درمان تومورهای سرطانی)، هد اسکن و سایر تجهیزاتی که با پرتو سروکار دارند.

وی گفت ایران در زمینه نیروی انسانی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و آمادگی بهره‌برداری از این تجهیزات را داریم. ما امیدواریم امسال افرادی را به منظور فراگیری چگونگی کار با تجهیزات پزشکی هسته‌ای پیشرفته به چند کشور خارجی بفرستیم چرا که آموزش آن حدود دو سال به طول می‌انجامد.

معاون رییس‌جمهور در خصوص زمان راه‌اندازی بیمارستان هسته‌ای گفت: اگر بتوانیم ظرف دو سه ماه آینده مجموعه ترتیبات اجرایی آغاز احداث را فراهم کنیم می‌توانیم در سال جاری با حضور دکتر روحانی شاهد کلنگ‌زنی این بیمارستان باشیم.

او ادامه داد: در خصوص تأمین مالی این بیمارستان خوشخبتانه بحث ریالی آن تضمین شده است، اما در بعد دلاری ما امیدواریم در سفرهای آقای روحانی به چند کشور خارجی و مذاکراتی که با آن‌ها خواهند داشت هماهنگی‌ها برای دریافت این تجهیزات به صورت فاینانس صورت گیرد که در این صورت پروژه تسریع می‌شود.

صالحی با اشاره به زمان 48 ماهه اشاره شده در تفاهم‌نامه برای ساخت این بیمارستان گفت: ان‌شاءالله ظرف 4 الی 5 سال می‌توانیم شاهد راه‌اندازی این بیمارستان باشیم.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: در بیمارستان پزشکی هسته‌ای بحث GMP را دنبال خواهیم کرد که مربوط به تولید رادیوداروها به طور استاندارد شده است و این پروژه نیز حدود 50 تا 60 میلیارد تومان هزینه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha