• سه‌شنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95031106613
  • منبع : ستاد مبارزه با مواد مخدر

یک روانشناس به خانواده‌ها توصیه کرد

روش‌های پیشگیری از اعتیاد را بشناسید

روش‌های پیشگیری از اعتیاد را بشناسید

یک روانشناس با اشاره به اینکه تحکیم روابط خانوادگی مانع از اعتیاد در فرزندان می‌شود، گفت: آموزش خانواده‌ها در مورد روش‌های پیشگیری از اعتیاد ضرورت دارد.

به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، مریم محمدی با اشاره به اینکه اعتیاد به مواد مخدر یکی از معضلات بهداشتی، روانی و اجتماعی جهان امروز به شمار می‌رود، اظهارکرد: بسیاری از افرادی که برای درمان اعتیادبه مراکز مربوطه مراجعه می‌کنند دچار عوارض جسمی، روانی واجتماعی جدی شده اند که برطرف کردن آن هزینه و انرژی زیادی صرف می‌کند و نتیجه آن نیز ممکن است مطلوب نباشد؛ لذا امر پیشگیری مقدم بر درمان بوده و با استفاده از علم روانشناسی و مشاوره می‌توان در این زمینه به موفقیت‌های موثری دست یافت.

وی با اشاره به اینکه به دلیل پیچیدگی مشکلات اعتیاد، ساختار درمانی پیچیده ای برای آن مورد نیاز است تا همه ابعاد زندگی و الگوی رفتار مختلف معتادان را دربرگیرد، افزود: برهمین اساس پیشگیری بر درمان اعتیاد در اولویت قرار دارد و پیشگیری عبارت است از مداخله‌ای مثبت و اندیشمندانه برای مقابله با شرایط مضر قبل از اینکه منجر به اختلال یا ناتوانی شود.

این روانشناس در مورد روش‌های پیشگیری از اعتیاد گفت: از بین بردن علل اعتیاد، کاهش عوامل مخاطره آمیز، افزایش مقاومت فرد و جلوگیری از سرایت اعتیاد از جمله روش‌های پیشگیری بوده که لازم است مورد توجه خانواده‌ها و مسئولان قرار گیرد.

محمدی ادامه داد: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که توسط وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شده است، در پیشگیری از اعتیاد بسیار موثر بوده و نتایج خوب و ماندگاری را به همراه دارد در این میان از آنجایی که رسانه‌ها در شکل دادن و تقویت هنجارهای اجتماعی بسیار اهمیت دارند در این رویکرد باید بیش از بیش مد نظر قرار گیرند.

وی افزود: از این میان ‌رادیو و تلویزیون نفوذ بیشتری دارند ولی نقش روزنامه‌ها و مجلات، پوسترها و آگهی‌های تبلیغاتی را در ایجاد نگرش‌ها و ارزش‌ها نباید نادیده گرفت.

برنامه‌های پیشگیری که از ساختار رسانه‌ها استفاده می‌کنند، هنگامی موفقیت بیشتری خواهند داشت که با استراتژی‌های دیگری همچون ساخت سریال و فیلم سینمایی همراه شوند، زیرا مطالعاتی که بر تاثیر رسانه‌ها شده، نشان داده‌اند که اگرچه رسانه‌ها موجب افزایش آگاهی جمعیت هدف می‌شوند، اما به تنهائی نمی‌توانند تغییر محسوسی در رفتار آنان ایجاد کنند.

این روانشناس در ادامه با تأکید بر اینکه آشنایی با عوامل زمینه ساز مستعد کننده در مقابل اعتیاد از دو جهت ضرورت دارد، گفت: شناسایی افراد در معرض خطر اعتیاد و اقدام‌های پیشگیرانه لازم برای آنان و انتخاب نوع درمان و اقدام‌های خدماتی، حمایتی و مشاوره‌ای لازم برای معتادان از ضرورت‌های آشنایی با عوامل زمینه ساز مستعد کننده در مقابل اعتیاد است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ محمدی در مورد عوامل مخاطره آمیز اعتیاد افزود: عوامل مخاطره آمیز مصرف مواد شامل عوامل فردی، عوامل محیطی و عوامل اجتماعی است که عوامل مخاطره آمیز فردی شامل دوره نوجوانی و استعداد ارثی است همچنین اختلال‌های روانی همچون افسردگی اساسی، فوبی، نگرش مثبت به مواد در بروز اعتیاد دخیل‌اند لذا برای درمان و پیشگیری از اعتیاد باید به همه این عوامل توجه داشت.

وی از خانواده‌ها خواست با فرزندان خود دوست باشند و با تحکیم روابط خانوادگی مانع از اعتیاد در فرزندان خود شوند. همچنین ارتقاء دانش خود نسبت به روش‌های پیشگیری از اعتیاد را مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha