• یکشنبه / ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95031609095
  • خبرنگار : 71530

خلاء رسیدگی به کودکان‌ مجهول‌الهویه در بیمارستانها

اعتیاد، «رویا»ی 4 ماهه را به خواب ابدی برد

اعتیاد، «رویا»ی 4 ماهه را به خواب ابدی برد

دو سال پیش، درهمین ایام بود که عرشیای 4 ماهه به علت اوردوز درگذشت و امروز بعد از گذشت حدود 2 سال، اعتیاد بازهم جان نوزاد 4 ماهه دیگری را گرفت؛ این بار نوزادی فاقد هویت؛ «رویا» هم نامی بود که پرستاران بیمارستان لقمان تهران برایش انتخاب کرده بودند.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، 4 ماهه و دچار سوءتغذیه بود که بعد از اوردوز ناشی از اعتیاد احتمالا توسط والدینش در بیمارستانی در ورامین رها شده بود و پس از تشخیص اعتیادش به بیمارستان لقمان تهران منتقل شد.

سارا رضایی، فعال اجتماعی و عضو جمعیت دانشجویی مردمی امام علی (ع) با اعلام این خبر به ایسنا، گفت: نزدیک سه هفته پیش بود که مددکاران جمعیت امام علی در منطقه بومهن کودک 4 ماهه‌ای به نام "علی" را که حالت جسمانی مناسبی نداشت، شناسایی و به کلینیکی در همان منطقه ارجاع دادند و پس از تشخیص مبنی بر اعتیاد کودک، وی به بیمارستان لقمان در تهران انتقال داده شد.

وی در ادامه ضمن بیان اینکه بیمارستان لقمان از معدود بیمارستانهایی است که موارد اعتیاد و اوردوز کودکان را پذیرش می‌کند، گفت: زمانی که روند ترک اعتیاد "علی" در بیمارستان پیگیری می‌شد، در اتاق بغل او، دختر 4 ماهه و مجهول‌الهویه‌ای بستری شد که پرستاران بیمارستان نام «رویا» را برای او انتخاب کرده بودند.

رضایی ضمن بیان اینکه رویا به سوءتغذیه شدید مبتلا بود ادامه داد: پس از رها شدن رویا در بیمارستانی در ورامین، بعد از تشخیص به اعتیاد، اوردوز و سوءتغذیه شدید، به بیمارستان لقمان تهران منتقل و مجهول‌الهویه بود.

این فعال اجتماعی و عضو جمعیت دانشجویی مردمی امام علی (ع) در ادامه با بیان اینکه در تمام مدت زمان بستری این کودک وی از شدت درد و خماری به شدت گریه می‌کرده و داروهای مسکن نیز اثر چندانی بر روی او نداشتند، گفت: قرار بود "رویا" ، روز یکشنبه 16 خردادماه از بیمارستان مرخص و مانند "علی" به بهزیستی منتقل شود؛ اما متاسفانه روز جمعه 14 خردادماه ساعت 5 صبح فوت کرد.

وی در ادامه عنوان کرد: علت اصلی فوت رویا هنوز به طور رسمی به ما اعلام نشده اما گفته شده که سوءتغذیه شدید و اعتیاد علت فوت وی بوده است.

رضایی در ادامه به مرگ دردناک «عرشیا» 4 ماهه در سال 93 نیز اشاره کرد و گفت: 2 سال پیش بود که عرشیا 4 ماهه هم به علت اوردوز درگذشت و این بار باز هم رویای چهار ماهه، قربانی اعتیاد شد.

این عضو جمعیت امام علی(ع) در ادامه ضمن بیان آنکه خانواده عرشیا از ساکنان منطقه لب خط شوش بودند، گفت: به علت فعالیت منظم جمعیت امام علی در این منطقه شاهد چندین مورد اوردوز نوزادان در آن منطقه بودیم و بعد از شناسایی خانواده عرشیا، متوجه شدیم که خانواده وی دچار اعتیاد شدید هستند و با وجود تمام اقداماتی که انجام شد، عرشیا پس از 20 روز که با اتصال دستگاه‌های آی‌سی‌یو زنده نگه داشته شده بود، در بیمارستان شهید رجایی تهران در گذشت.

رضایی همچنین به اعتیاد «یاسین» یکی دیگر از کودکانی که توسط جمعیت شناسایی شده بود، اشاره کرد و گفت: سه سال پیش هم شاهد اعتیاد "یاسین" نوزادی 6 ماهه در منطقه لب خط شوش بودیم، که خوشبختانه به علت مداخله سریع جمعیت و انتقال وی به بیمارستان لقمان ترک و به بهزیستی ارجاع داده شد.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از تولد یاسین‌ها، رویاها و علی های دیگر نیاز است تا روند سلامت، بهداشت و درمان خانواده‌های معضل خیز پیگیری و اصلاح شود.

این فعال اجتماعی و عضو جمعیت دانشجویی مردمی امام علی (ع) تصریح کرد: در حال حاضر هیچ ساز و کاری برای پیشگیری از بارداری خانواده‌های دچار معضلات شدید همچون اعتیاد و بی‌خانمانی در کشور وجود ندارد این در حالیست که این افراد درگیر اعتیاد بوده و اکثرشان موادمخدر صنعتی مصرف می‌کنند به همین دلیل در معرض رفتارهای جنسی پرخطر قرار می‌گیرند لذا تا زمانی که اقدامات پیشگیرانه برای آنها انجام نشود، شاهد بارداری‌های مکرر آنها و تولد نوزادان معتاد خواهیم بود.

رضایی ادامه داد: تا زمانی که ساز و کاری برای پیشگیری از بارداری این زنان وجود نداشته باشد، این روند ادامه خواهد یافت و ما نمی‌دانیم چند کودک دیگر باید جلوی چشمانمان پرپر شوند تا مسوولان در این زمینه اقدامی کنند.

وی افزود: نیاز است کمیته‌ای متشکل از سازمان بهزیستی کشور و وزارت بهداشت برای شناسایی این خانواده‌ها و ارائه طرح ها و خدمات پیشگیری از بارداری آنان در کشور ایجاد شود؛ زیرا این خانواده‌ها درک صحیحی از اعتیاد خود ندارند و به علت مصرف شیشه و یا هر مخدر صنعتی دیگری دچار بارداری‌های مکرر می‌شوند.

این فعال اجتماعی و عضو جمعیت دانشجویی مردمی امام علی (ع) در ادامه به یکی از مشکلات اساسی درخصوص حضور کودکان مجهول‌الهویه در بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: این کودکان هیچ همراهی نداشته و بیمارستان‌ها نیز هیچ ساز و کاری برای رسیدگی به آنان ندارند. برای مثال ساعت‌ها می‌شد که پوشک روی بدن رویا می‌ماند، عرق‌سوز می‌شد و مشکلات بهداشتی دیگری پیدا می‌کرد.

رضایی در ادامه تصریح کرد: زمانی هم که از پرستاران بیمارستان می‌پرسیدیم که آیا بیمارستان دستورالعملی برای مراقبت و رسیدگی بیشتر به این کودکان دارد، جواب آنها منفی بود؛ این در حالیست که پرستاران در حد توانشان از این کودکان مراقبت می‌کنند و نمی‌توانند به طور دائم به مسائل آنها رسیدگی کنند.

وی ادامه داد: زمانی که کودک مجهول‌الهویه‌ای مانند رویا در بیمارستان‌ها بستری می‌شود هیچ همراه و سرپرستی از طرف نهادهای حمایتی برای وی فرستاده نمی‌شود؛ این در حالیست که وقتی ما مساله رویا را به بهزیستی اطلاع دادیم و عنوان کردیم که این کودک بی سرپرست بوده و نیاز است که فردی برای مراقبت بیشتر از آن به بیمارستان فرستاده شود، مدعی شدند که تا زمانی که مراحل درمان طی می‌شود، تمامی اقدامات تحت نظارت بیمارستان بوده و بهزیستی هیچ‌گونه مسوولیتی ندارد.

این فعال اجتماعی و عضو جمعیت دانشجویی مردمی امام علی (ع) افزود: وقتی این مساله را به بیمارستان اطلاع دادیم هم مدعی شدند که هیچ شرح وظایفی در این خصوص برای آنها تعریف نشده است و تنها رسیدگی‌های پزشکی از وظایف آنان بوده و پرستاران هم به علت حجم بالای مسوولیت‌هایشان توان رسیدگی به این موارد را ندارند.

به گزارش ایسنا، این تمام ماجرا نیست؛ لب خط، شوش، دروازه‌غار، دره فرحزاد پر است از آلونک‌هایی با مادران معتاد، نوزادان معتاد، کودکان و نوجوانان معتاد؛ این در حالیست که وجود کمپ‌های ترک اعتیاد نوجوانان و کودکان در کشور به شدت احساس شده و مرجع رسمی برای مداخله در امور کودکان مورد آزار قرار گرفته ناشی از اعتیاد در کشور وجود ندارد.

علاوه بر لزوم اتخاذ تدابیر عملی برای پیشگیری از بارداری زنان مبتلا به اعتیاد، در یک نگاه کلی تر، پس از وقوع چنین فجایع انسانی در گوشه و کنار کشور به نظر می‌رسد نیازی فوری برای اقدام نمایندگان مجلس دهم نسبت به تصویب "لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان " که چند سالی است در مجلس شورای اسلامی بلاتکلیف مانده است، احساس می‌شود.

شایان ذکر است جمعیت مردمی دانشجویی امام علی (ع) تصمیم دارد مراسم سوگواری رویا را به منظور وضعیت هشداردهنده امنیت و سلامت کودکان ساکن در محلات حاشیه‌ای روز سه شنبه (18 خرداد ماه) ساعت 18 در محل باشگاه هواداران این جمعیت به آدرس: میدان انقلاب، ابتدای کارگر جنوبی، کوچه مهدیزاده پلاک 24 - برگزار می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۴۶

دنيا چي داره همون بهتر كه نموند

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۴:۴۴

روحش شاد....ايشاا..که بتونيم دست به دست هم بديم تا ديگه هيچ کودکي تو اين شرايط ديده نشه.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۰۱

خبر مرگ روياها رو بايد فرياد کرد.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۲۷

کاش همه ادم ها صداي رويا رو بشنون و در مراسم بيان و صدايي بشيم از درد روياها و قدمي برداريم براي نجات روياهاي ديگه

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۱

به کدامين گناه؟ به کدامين گناه کودکي بايد قرباني فقر موجود در جامعه گردد تا عده اي هر روز بالاتر روند؟

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۳

واقعا جاي تاسف داره ،واقعا متاسفم براي جامعه و اين جماعت خواب زده . بيدار شيد جماعت ،بيدار شيد . اميدوارم خواب رويا خيلي هارو بيدار کنه

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۵۲

به اميد اينکه روزي به جايي برسيم که ديگه "مرگ رويا"يي نباشه...، دوستان تک تک ما در زمينه معضلات کشورمون سهيم هستيم و بايد وظيفه مون رو در قبال اونها انجام بديم، خيلي از سازمان هاي مردم نهاد در اين زمينه مشغول فعاليت هستن...

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۵۶

چند تا ديگه دنيا بايد بره تا مسؤولين به خودشون بيان

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۱۳

روياي ما به کابوس بدل شد ،بياييد دست ازاين بي تفاوتيها بکشيم و کاري براي. کودکانمان بکنيم که اين مرگ نه مرگ رويا که مرگه انسانيت است

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۲۶

اين کودک گواهي خواهد شددر روز قيامت بر تمام انسانهاي غافل جامعه

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۴۰

آدم واقعا ناراحت ميشه اين بچه معصوم چه گناهي داشت ميتونست زنده بمونه اگه فقط يه نفر اونقدر که بايد به فکرش بود يعني انقدر سخته به فکر اين بچه ها بودن؟ پس اين بچه ها به کي رو بيارن؟

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۴۳

روحش قرين ارامش, اميدوارم تعدادشون کمتر بشن ....

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۵۷

اميدوارم زودتر يك ساز و كار براى نجات فرزندان مادران معتاد اتخاذ شه

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۰۷

و به کدامين گناه کشته شده ايد.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۲۹

اول و آخر بايد براي مسئولين بي مسئوليت متاسف بود

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۳۵

خواستم بپرسم بايد چکار کرد که اين اتفاق تکرار نشه؟! ديدم متن کامل هست و جواب هاي زيادي به اين سوال داده شده! فقط مونده که مسئولين تلاششون رو آغاز کنن و بنظرم از مردم هم هر کمکي بخوان مردم هستن...

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۴۳

واي بر ما و واي بر جامعه ما

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۵۱

زنجيره ي بي انتهايي از بي مسئوليتي .... رويا اولين قرباني اين موضوع نبود ، و چقدر تلخه که آخرينش هم نخواهد بود اگر به اين خبر هم مثل هر خبر تلخ ديگه نگاه کنيم ، نيمچه تاسفي بخوريم و بعد هم فراموش کنيم.. تک تک ما تو مرگ رويا مقصريم. ناآگاهي و بي مسئوليتي ما نسبت به اتفاقات تلخي که تو جامعممون داره اتفاق مي افته. اميدوارم که صداي ما به گوش مسئولاي بي تعهد و بي مسئوليت اين جامعه برسه. و شما اهل رسانه هم وجودانتقال اين موضوع رو داشته باشيد .

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۵۴

رويا گرچه معصومانه از اين دنيا رفت ولي اين زمين در روياي خودش بايد لبخند کودکان را باور کند و اينقدر مظلومانه مرگ را نبوسد...

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۰:۳۹

متاسفم بابت اين اتفاق ..عزيزان خيليا دارن تو اين زمينه فعاليت ميکنن بلکه يه اقدام جدي صورت بگيره..هرکي هرچقد ميتونه بايد کاري در حق بچه هاي بيگناهمون بکنه..ايشالا تو مراسم اين نوزادم شرکت کنيم که تو خيابون کارگر ..کوچه مهديزاده ..پلاک 24.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۰:۴۲

خيلي بي‌رحميه اين حرفو بزنم ولي راحت شد تا آخر عمر لحظه لحظه آرزوي مرگ بکنه اين دنيای کثيف ارزش داشتن اين روياي کوچولو رو نداشت. از 4 ماه درد راحت شد رويايي که حتي پدر و مادرش هم نخواستنش . حس نخواسته بودن لحظه لحظه‌شو تلخ ميکنه . رويا رها شدي از يک دنيا درد و تلخي و زجر . رويا رهايي مبارکت باد

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۰:۴۶

باي ذنب قتلت. هرچقدر ميتونيم بايد کارکنيم وکمک کنيم تا ديگه شاهد اين اتفاقات نباشيييم...اي کاش ديگه شاهد مرگ رويايي نباشييم..

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۰:۵۱

رويا دست رد به سينه اين دنيا زد چون مارو لايق همزيستي نديد. كاش بفهميم يكم

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۲:۰۳

واقعا متاسف و متاثرم.. کجاييد مسيولين؟ فقط موقع انتخابات حضور فعال داريد و خوب شعار ميديد.. اين کودک چه گناهي داشت؟ اين نمونه جامعه اسلامي هست؟

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۸:۵۶

خدا را خدا را چ

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۴:۵۷

جا داره يک ماه عزاي عمومي اعلام بشه. ما اگه اسم خودمون رو ميذاريم شيعه علي، بايد از خودمون شرم کنيم که يه بچه اين طوري شکنجه بشه و از بين بره. مردم ما خوابن. مسئولين بدتر... مجلس جديد بايد اقدام کنه. بايد درک کنه که امنيت کودکان يه اولويته. حتي اگه مطالبه مردم نباشه، مطالبه دين ما و خداي ما و مولاي ما هست. شايد هنوز جامعه اون فهم رو نداره که اينو مطالبه کنه و با تمام وجود براش بجنگه. قرآن و دين رو پس بايد بوسيد گذاشت کنار؟؟؟؟ همه جاي دين ما با عدالت اجتماعي آميخته است.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۷:۴۷

مسئولين محترم رسيدگى كنند لطفاً! :(