• شنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 95050104989
  • خبرنگار : 71480

یک فعال سیاسی :

فقدان هویت حزبی موجب پیدایش افراد سیال در عرصه سیاست می‌شود

فقدان هویت حزبی موجب پیدایش افراد سیال در عرصه سیاست می‌شود

رئیس کمیته سیاسی حزب اعتماد ملی، گفت: فقدان احزاب قوی و هویت‌ها و گفتمان‌های سیاسی موجب پیدایش افراد سیال در عرصه سیاسی می‌شود.

سیدرحیم ابوالحسنی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره علل پایبند نبودن برخی نمایندگان مجلس به تعهدات جناحی خود، اظهار کرد: وقتی برای مشارکت سیاسی موانعی به وجود آید، هویت و گفتمان‌های سیاسی شکل نمی‌گیرد. در این شرایط احزاب قوی هم به وجود نمی‌آید.

وی در ادامه افزود: وقتی احزاب قوی وجود نداشته و نیروهای خود را تربیت نکنند، هویت و تعلق حزبی هم به وجود نمی‌آید. در شرایط فقدان هویت حزبی و تشکیلاتی، کسانی که هویت سیاسی دارند از صحنه سیاست کنار می‌کشند، عده‌ای متناسب با شرایط عمل کرده و عده‌ای هم فرصت‌طلبی می‌کنند.

این فعال سیاسی تصریح کرد: در کشور، احزاب و هویت‌های سیاسی شکل نگرفته است و ما فقط گفتمان‌های کلی،‌ مبهم و جناحی داریم و حتی در درون جناح‌ها، دال‌های گفتمانی مشخص به وجود نیامده و این دال‌ها در تعامل با شرایط سیاسی، اجتماعی قرار نگرفته‌اند تا اصلاح شوند و به هواداران آن جناج آموزش داده شوند.

به گفته وی، جامعه فاقد فعالان سیاسی مشارکت‌جویی است که هویت گفتمانی و حزبی داشته باشند.

ابوالحسنی یکی دیگر از دلایل بی‌ثباتی مواضع سیاسی برخی فعالان سیاسی را قانون انتخابات دانست و اظهار کرد: قانون انتخابات ما شدیداً ضدحزبی است و امکان شکل‌گیری احزاب را نمی‌دهد. احزاب به ازای هزینه‌ای که می پردازند، دنبال سود و پاداش هستند. مهمترین پاداش یک حزب هم حضور در عرصه‌های قدرت از طریق پیروزی در انتخابات است. وقتی این امکان وجود نداشته باشد، احزاب قوی شکل نمی‌گیرند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: با اینکه در انتخابات 94، نیروهای  اصلاحات رد صلاحیت شدند اما باز هم این جریان عقب ننشست و افرادی را که گفتند حاضریم در گفتمان اصلاحات شرکت کنیم  معرفی کرد. حدود 30 تا 40 درصد این افراد انصافاً دارای هویت سیاسی اصلاح‌طلب بودند اما بقیه فاقد چنین هویتی بودند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه با اشاره به اینکه در جریان رقیب اصلاحات هم چنین اتفاقی رخ داد، افزود: مردم تلاش کردند به یک گفتمان رأی دهند، اما نیروهای وفادار به گفتمان‌ها شاید 50 درصد نبودند و اینگونه بود که افراد سیاسی وارد مجلس شدند.

ابوالحسنی در پایان گفت: فقدان احزاب قوی و گفتمان‌ها و هویت‌های سیاسی، ضعف قانون انتخابات،‌ رد صلاحیت‌های شورای نگهبان و وجود موانع برای مشارکت سیاسی موجب شد تا افراد سیال وارد عرصه سیاسی کشور شوند. تقویت احزاب، اصلاح رویه شورای نگهبان و اصلاح قانون انتخابات می‌تواند مانع بروز چنین اتفاقاتی در کشور باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha