• یکشنبه / ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95112416944
  • منبع : وزارت ورزش و جوانان

معاون وزارت ورزش و جوانان:

تصویر ذهنی جامعه به خانواده روانشناسی منفی است

تصویر ذهنی جامعه به خانواده روانشناسی منفی است

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تصویر ذهنی جامعه ایران در مورد خانواده روان شناسی و مشاوره متاسفانه به دلایلی منفی است و شاید دلیل این امر مسایلی همچون عدم رعایت اخلاق حرفه‌ای، میزان توانمندی مشاوران و روان‌شناسان در حل مشکلات مردم، سوء استفاده‌هایی که از نام روان‌شناسان و مشاوران در زمینه‌هایی متعدد صورت می گیرد، باشد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا رستمی در مراسم اهدای پروانه اشتغال تخصصی به ۱۰۵ نفر از روان‌شناسان و مشاوران که امروز در سازمان ملی روان‌شناسی و مشاوره برگزار شد، افزود: اگر سازمان نظام روان شناسی و مشاوره بتواند نقش خود را  در هدف گذاری‌ها، برنامه ریزی‌ها، صدور پروانه و نظارت بر عملکرد به سمت توسعه سلامت فردی و اجتماعی سوق دهد کارکرد این سازمان تا حد زیادی می‌تواند محقق شود و جهت گیری درست خود را پیدا کند.

رستمی در ادامه گفت: امروزه روان‌شناسی و مشاوره در جامعه ایران بیشتر از آنکه رویکرد سلامت‌محور و پیشگیرانه داشته باشد، رویکرد درمانی دارد. معمولا مدیران و متخصصان مراکز روان شناسی و مشاوره در مراکز خود منتظر می‌نشینند تا افرادی با انواع اختلالات و امراض در جهت درمان به آنان مراجعه کنند. اگر قرار باشد سازمان نظام روانشناسی و اعضای آن چنین روندی را در پیش بگیرند به نظر می رسد جامعیت سازمان زیر سوال می‌رود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه گفت: سازمان نظام روان‌شناسی باید یک برنامه جدی ارتباطی با هدف تقویت جایگاه روان‌شناسان و مشاوران و در جهت تصحیح تصویر ذهنی مردم در مورد این قشر و ارتقای این تصویر تدوین کند تا جامعه گریزان از مشورت، نسبتا خودمحور و فرد گرای ما بتواند به مصالح جمعی‌تر و مشورتی‌تر اقبال پیدا کند.

وی افزود میزان فعالیت گروهی و کارهای مشارکتی در بین روان شناسان و مشاوران ضعیف است البته اگر قرار باشد در این حوزه کارهای ماندگار و اثر گذار صورت بگیرید باید ما از الگوی اشتراک منابع استفاده کنیم؛ الگویی که اکنون در تمام صنعت‌ها بخصوص در صنایع فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا کرده است.

رستمی پیشنهاد کرد: ما از این الگو و مدل برای اشتراک‌گذاری و مشارکتی کردن ارائه خدمات و محصولات روان شناسی و مشاوره استفاده کنیم و این جمع‌سپاری را در فرهنگ روان‌شناسی و مشاوره ایران وارد و این کار را به عنوان یک مساله کلیدی در سازمان نظام روان‌شناسی دنبال کنیم.

وی افزود: با توجه به خلاء موجود در بازار محصولات روان‌شناسی و استقبال عمومی که از این محصولات وجود دارد، پیشنهاد می‌شود رئیس سازمان نظام روان‌شناسی با کمک همکاران و دانشمندان این سازمان، برنامه‌ای تدوین کنند که محصولات روان شناسی کاربردی در تراز جهانی توسط اعضای این سازمان تولید و به بازار ایران، منطقه جهان عرضه شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: این کار باعث می‌شود هم توانمندی این قشر به حوزه اجتماعی کشانده شود و هم در عرصه جهانی، منافع اجتماعی و منافع اقتصادی ایجاد کند تا از این طریق بتوانیم در راستای منافع ملی، فرهنگ ایرانی و اسلامی را - که مورد نیاز و تایید همه اقشار  جامعه است- را به همه بشناسانیم.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ورزش و جوانان رستمی در پایان گفت: با توجه به مرجع بودن سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در امر سلامت روان، به نظر می‌رسد این سازمان باید نقش پررنگ‌تری را در ساماندهی خدمات روان‌شناسی و مشاوره در حوزه‌هایی مانند روان شناسی صنعتی و سازمانی، روان شناسی اجتماعی، روان شناسی رسانه و فضای مجازی- به عنوان یک موضوع کلیدی که در آینده ما به شدت به آنها احتیاج خواهیم داشت، روان شناسی شهری که ساحت زندگی فردی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده و در عین حال مورد غفلت قرار گرفته است، روان شناسی حوزه سیاست و قانون و در حوزه  روان شناسی ورزش داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha