• جمعه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 96031910260
  • خبرنگار : 71530

در گفت‌وگو با یک روانشناس مطرح شد

چگونه مواجهه با حوادث تروریستی

چگونه مواجهه با حوادث تروریستی

یک روانشناس نحوه بیان کردن حوادث تروریستی از جمله حادثه تروریستی تهران را برای کودکان قبل از سن دبستان و بعد از سن دبستان و همچنین بزرگسالان مطرح کرد.

مهدی بیاتی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص نحوه بیان حادثه تروریستی دو روز گذشته تهران برای کودکان پیش از سن دبستان گفت: کودکان قبل از سن دبستان به لحاظ سنی و شناختی قادر به درک این حادثه نیستند و به همین دلیل نباید آنها را با این مسئله مواجه کرد زیرا باعث ایجاد فضای منفی در ذهن کودک می‌شود. برای کودکان قبل از سن دبستان باید حوادث تروریستی یا هر حادثه‌ای از این دست را به عنوان یک بازی مطرح کرد.

این روانشناس در ادامه در خصوص نحوه توضیح حادثه تروریستی دو روز گذشته تهران برای کودکان بعد از سن دبستان نیز گفت: پس از وقوع چنین حوادثی کودکان بعد از سن دبستان را باید به صورت حقیقی با واقعیت مواجه کرد. باید به این کودکان گفته شود که امکان وقوع چنین حوادثی در تمام دنیا وجود دارد و باید از طرح مسائل دور از واقع، دروغگویی و داستان جلوه دادن این حوادث برای کودکان بعد از سن دبستان جلوگیری شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر به علت آنکه کودکان حضور گسترده‌ای در فضای مجازی دارند از بسیاری واقعیت‌ها آگاه می‌شوند. به همین دلیل طرح مسائل دور از واقع در چنین شرایطی برای آنها موجب بی‌اعتمادی در آنان می‌شود. به همین دلیل باید حوادثی از این دست را به عنوان یک واقعیت قابل رویداد برای کودکان بعد از سن دبستان مطرح کنیم.

این روانشناس در ادامه در خصوص بحران‌هایی که بزرگسالان بعد از وقوع چنین حوادثی به آن دچار می‌شوند، گفت:‌ ایران در منطقه‌ای قرار دارد که مردم همواره پیش بینی وقوع چنین مسائلی را می‌کنند و به دلیل آتش افروزی‌های منطقه خاورمیانه وقوع این حوادث دور از انتظار نیست، اما به علت آنکه هیچ گاه احتمال وقوع چنین حوادثی از سوی مسئولان در کشور مطرح نشده، در صورت وقوع چنین حوادثی مردم دچار شوک می‌شوند. اگر امکان وقوع این حوادث توسط مسئولان در کشور طرح موضوع شود، مردم پس از این حوادث بهتر می‌توانند با مسئله کنار بیایند و کمتر دچار ترس می‌شوند.

این روانشناس تاکید کرد که مردم باید بدانند با وجود آنکه امنیت در کشور وجود دارد، وقوع چنین حوادثی امکان دارد، تا پس از وقوع این حوادث دچار شوک نشوند؛ گرچه به گفته وی هم اکنون شاهد آن هستیم چون کمی حادثه دور از انتظار بوده و همواره از امنیتی بسیار بالا صحبت شده و واقعا هم وجود داشته، پس از وقوع این حادثه ممکن است مردم در شوک باشند.

این روانشناس ادامه داد: مردم باید بدانند در کشورهای بسیار توسعه یافته با سیستم‌های امنیتی قوی نیز چنین مسائلی رخ داده است. در عین حال توصیه می‌کنیم اطلاع‌رسانی‌های  دقیقی در این حوزه برای مردم انجام شود.

بیاتی ادامه داد: مطرح کردن این موارد باعث می‌شود مردم در مقابل این حوادث مقاوم شوند و در زمان وقوع حادثه راحت‌تر با مسئله کنار بیایند.

وی در پایان گفت: باید موقعیت منطقه خاورمیانه را به مردم خاطرنشان کنیم و به آنها آمادگی وقوع حوادث را با اطلاع رسانی‌های دقیق بدهیم تا پس از وقوع حوادث شاهد ایجاد بحران‌های روحی روانی کمتری باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha