• دوشنبه / ۶ آذر ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96090602879
  • خبرنگار : 71060

/اختصاصی ایسنا/

دستور توقف قیمت‌گذاری کالا در اتحادیه‌ها/ تعیین قیمت در واحدها

دستور توقف قیمت‌گذاری کالا در اتحادیه‌ها/ تعیین قیمت در واحدها

یکصد و چهاردهمین جلسه هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور که رییس آن وزیر صنعت، معدن و تجارت است، مصوبه‌ای ابلاغ کرده که طبق آن قیمت‌گذاری برای گروه‌های کالایی و خدماتی از اتحادیه‌ها به واحدها منتقل می‌شود.

به گزارش ایسنا، در قالب این مصوبه اعلام شده است " بنابر اعلام مصوبه صدوچهاردهمین جلسه هیات عالی نظارت بر ساسزمان‌های صنفی درخصوص نرخ‌گذاری کالا و خدمات واحدهای صنفی به پیوست ایفاد و به اطلاع می‌رساند حسب مصوبه فوق‌الذکر و تا زمان تصمیم‌گیری شورای اقتصاد، گروه‌های کالایی و خدماتی حذف شده از اولویت قیمت‌گذاری گروه اول و دوم دستورالعمل به استثنای پنج مورد (۱- خدمات مشاوران املاک، ۲- توقفگاه، ۳- نان حجیم و صنعتی، ۴- خدمات نمایشگاه‌های خودرو، ۵- خدمات آموزشگاه رانندگی) به گروه سوم اضافه شده و مطابق دستورالعمل نرخ‌گذاری کالا و خدمات صنفی مصوب ۱۳۹۱.۶.۲۷ کمیسیون عالی نظارت، قیمت کالا و خدمات صنفی در این گروه توسط واحدهای صنفی با رعایت مقررات ذکر شده در دستورالعمل تعیین می‌شود و مسئولیت عدم رعایت مقررات مربوطه برعهده واحد صنفی بوده و اتحادیه‌های صنفی مجاز به اعلام قیمت نیستند.

همچنین حسب اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران طی نامه مورخ ۱۳۹۶.۶.۲۵ نظر به اینکه واحدهای صنفی نان حجیم که از آرد آزاد استفاده می‌کنند از شمول قیمت‌گذاری مستثنی هستند و از آنجاکه کلیه واحدهای صنفی نان حجیم از اسفندماه ۹۳ از آرد آزاد استفاده می‌کنند و این موضوع از مرکز اصناف استعلام شده لذا تا حصول نتیجه هیچ‌گونه قیمت‌گذاری در این خصوص انجام نشود".

مسئولان اتاق اصناف در گفت‌وگو با ایسنا ان موضوع را نیز تایید کردند.

پیش از این نیز در آخرین روزهای وزارت محمدرضا نعمت‌زاده مصوبه‌ای ابلاغ شد که طبق آن اعلام شده بود برچسب قیمت از برخی کالاهای غیرضروری حذف شود. این مصوبه در روزهای اول وزارت محمد شریعتمداری تشدید شده و بر لیست این اقلام افزوده شد و شمار آنها به ۱۳ مورد رسید. اما پس از مدتی به دنبال انتقادات صورت گرفته اجرای آن تا آینده‌ای نامعلوم به تعویق افتاد.

حال بدون اعلام رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی کافی، چنین مصوبه‌ای خطاب به اتاق اصناف صادر شده که تبعا ابلاغ چنین مصوباتی می‌تواند مردم را با مشکلات عدیده مواجه کند، چراکه بر این اساس قیمت‌گذاری کالاها و خدمات مختلف به واحدهای صنفی واگذار شده و هر واحد می‌تواند قیمت دلخواه خود را اعمال کرده و نیازی به پیروی از نرخ‌های مصوبی که از سوی اتحادیه‌ها اعلام می‌شود، نداشته باشد. در چنین شرایطی اصلاً مشخص نیست که چه هنگام می‌توان گفت که واحدهای صنفی تخلف و گران‌فروشی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، ‌ طبق ماده ۵۳ قانون نظام صنفی هیأت عالی نظارت با ترکیبی متشکل از شش  وزیر تشکیل می‌شود. اعضای این هیات عبارتند از وزیر صنعت، معدن و تجارت (رئیس هیأت)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر کشور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر دادگستری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس شورای عالی استان‌ها، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، دبیرکل اتاق تعاون ایران، نماینده بسیج اصناف کشور و دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس به عنوان عضو ناظر بدون حق رای.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۶ ۱۳:۵۸

تورا خدافقط روقبضهای خانگی حساب نکنید ماراضی نیستیم مگه قبض برق ما مردم عادی میاد میبخشن مگه اینو بگو به اتحادیه وستاد تنظیم بازر دررابطه بیمه نانوا ها نگین به ته خط رسیدیم ما بیشتر به ته خط رسیدیم جدی گفتم خبرنگار محترم که رفتی مصاحبه کنی از جانبه مردم هم حرف بزن بگونمیشه جلوی گرانی برنج وچای راهم بگیریدمنتشر کنید

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۶ ۱۷:۲۹

خدایا به ما صبر عطا بفرما واقعأ از ماست که بر ماست

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۶ ۱۹:۴۹

در کشورهای اروپائی هر تولیدی وظیفه دارد قیمت تمام شده محصول تولید شده را دقیق محاسبه کند و سود متعارف را اضافه و کالا را عرضه کند . قیمت گذاری گلوبال و دلبخواه در هیچ کشور پیشرفته ای معمول نمیباشد .