• چهارشنبه / ۲۰ دی ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96102010513
  • خبرنگار : 71402

طبق برآورد تحلیلگران؛

پاکستان فعلا نگرانی بابت قطع کمک‌های آمریکا ندارد/ واشنگتن: برگه‌های دیگری برای رو کردن داریم

پاکستان فعلا نگرانی بابت قطع کمک‌های آمریکا ندارد/ واشنگتن: برگه‌های دیگری برای رو کردن داریم

ناظران معتقدند به لطف دوستی اسلام‌آباد با چین توقف میلیاردها دلار کمک نظامی واشنگتن به پاکستان برای اقتصاد این کشور اثر محدودی خواهد داشت اما اگر آمریکا طلب‌های خود را بخواهد شرایط مشکل‌آفرینی ایجاد می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که از سهل‌انگاری اسلام‌آباد در سرکوب شبه‌نظامیان به خشم آمده، هفته گذشته تعلیق کمک‌های مذکور را که همچنین بر بودجه ائتلاف افغانستان هم تاثیر می‌گذارد، به حالت تعلیق درآورد.

ترامپ آغاز سال نوی میلادی در توئیتی نوشت: آنها(پاکستان) پناهگاه امن به تروریست‌هایی می‌دهند که ما به دنبال شکار آنها در افغانستان هستیم و کمکی هم نمی‌کنند. دیگر کمکشان نمی‌کنیم!

یک مقام ارشد گفت این کمک‌ها حدود دو میلیارد دلار تجهیزات و اعتبار می‌شود که همگی به خطر می‌افتد. با این حال منابع مطلع با بیان اینکه اثرات چنین اقدامی در کوتاه مدت و میان مدت "ناچیز" است می‌گویند با توجه به اینکه کمک‌های آمریکا در سال‌های اخیر به صورت چشمگیری افت داشته است، اقتصاد پاکستان در حال رشد است و پکن در تماسی تلفنی با اسلام‌آباد اعلام همبستگی کرده است.  

یک دیپلمات مستقر در اسلام‌آباد می‌گوید: کمک بین‌المللی در مقایسه با حجم اقتصاد این کشور چندان هنگفت نیست. ابزارهای فشار محدود هستند.   

حافظ پاشا، وزیر دارایی پیشین پاکستان هم می‌گوید پس از حمله آمریکا به افغانستان در ۲۰۰۱ کمک‌ها اساسا افزایش یافت و به سالانه حدود ۳ تا چهار میلیارد دلار رسید و اوج کمک‌ها در ۲۰۱۰ بود.

او افزود: از آن به بعد، کمک‌ها کاهش شدیدی پیدا کرد. سال گذشته این کمک‌ها حدود ۷۵۰ میلیون دلار بود. این رقم در مقایسه با حجم اقتصاد پاکستان زیاد نیست.

اما مقام‌های واشنگتن به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که برگه‌های دیگری هم دارند که برای پاکستان رو کنند؛ از جمله پس گرفتن وام‌های حیاتی صندوق بین‌المللی پول.

به گفته محمد وحید، اقتصاددان ارشد بانک جهانی، اقتصاد پاکستان اکنون با ثبات و رو به رشد است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha