• پنجشنبه / ۲۱ دی ۱۳۹۶ / ۰۱:۳۶
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 96102011001
  • خبرنگار : 71424

یک کارشناس آموزش و پرورش:

محاسن طرح «تعطیلات زمستانی» بیشتر از معایبش است

محاسن طرح «تعطیلات زمستانی» بیشتر از معایبش است

یک کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه هیچ اصل و تابویی درباره‌ تعطیلات تابستانی نباید در ذهن تصمیم‌گیران وجود داشته باشد گفت: نه تنها شرایط کنونی با شرایط چند صد سال پیش تفاوت دارد، بلکه باید این ملاحظه را داشت که مناطق مختلف، شرایط جغرافیایی متفاوتی دارند. بوم یزد با بوم مازندران تفاوت دارد و ما باید در تصمیم‌گیری به این موضوع نیز توجه داشته باشیم.

 علی عبدالعالی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به معایب و مزایای طرح تعطیلات زمستانی گفت: در بسیاری از امور و از جمله در آموزش و پرورش، درگیر تابوهایی می‌شویم که برای خودمان درست کرده‌ایم و از این امر غافل می‌شویم که فلسفه و ریشه‌ اتفاقات چه بوده است و روی برخی از تصمیات پافشاری می‌کنیم.

وی افزود: یکی از این تصمیمات و تابوها، تعطیلات تابستانی است. از خودمان نمی‌پرسیم که تعطیل بودن مدارس در تابستان و جاری بودن آموزش پرورش در بهار و پاییز و زمستان در کجا ریشه دارد و چرا رخ داده است؟. این در واقع برمی‌گردد به تقویم کشاورزی که باید فرزندان خانواده در تابستان به علت کار زیاد مزارع، به خانواده‌های خود کمک می‌کرده‌اند. اکنون سال‌ها از این روزگار گذشته و جهان و مقتضیاتش عوض شده؛ اما هنوز که هنوز است تعطیلات تابستانی را به چشم وحی منزل نگاه می‌کنیم.

این کارشناس آموزش و پرورش ادامه داد: ابتدا باید بنای آموزش پرورش در بسیاری از حوزه‌ها و فضاها کاملا خراب و دوباره بازسازی شود. این همان تحول بنیادین است. باید با توجه به مقتضیات جدید درباره‌ تعطیلات تصمیم‌گیری شود. باید بنابر شرایط مکانی و زمانی امروز، درباره‌ توزیع تعطیلات در طول سال برنامه‌ریزی کنیم.

عبدالعالی با بیان اینکه هیچ اصل و تابویی درباره‌ تعطیلات تابستانی نباید در ذهن تصمیم‌گیران وجود داشته باشد گفت: نه تنها شرایط کنونی با شرایط چند صد سال پیش تفاوت دارد، بلکه باید این ملاحظه را داشت که مناطق مختلف، شرایط مختلفی دارند. بوم یزد با بوم مازندران تفاوت دارد. بوم سیستان با بوم آذربایجان تفاوت دارد و ما باید در تصمیم‌گیری به این موضوع نیز توجه داشته باشیم.

وی با توجه به شرایط موجود، جمع جبری محاسن طرح تعطیلات زمستانی را بیش‌تر از معایب آن ارزیابی کرد و آن را در راستای تحول آموزش و پرورش دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۱ ۰۲:۲۴

یکی از مهم ترین محاسن تعطیلات زمستانی توسعه کردشگری مناطق گرمسیر در فصل زمستان به واسطه سفر مردم در این فصل به مناطق گرمسیرمیباشد

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۱ ۰۸:۵۴

چرا تقویم دانشگاهها را عوض نمیکنید دانش اموزان دیگر چقدر استرس تغییر نظام و زمان اموزشی را متحمل شوند. دیواری کوتاهتر از اموزش و پرورش ندیدید که خراب کنید از اول بسازید ؟ بیایید ان چیزهایی که تا به حال خراب شده -منزلت معلم، ارزش علم، ارزش مدارک تحصیلی، اینده جوانان این مرزو بوم -درست کنین

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۱ ۱۰:۵۳

چرا تصور میشه تعطیلی مدارس می تونه آلودگی رو کم کنه؟ مردم که کار و کاسبی شون رو رها نمی کنند از شهر بیرون برن... فقط بچه ها احتمالا از خونه بیرون نمیان. یعنی بیرون نیومدن بچه ها می تونه این قدر مؤثر باشه در کاهش آلودگی هوا؟ از اون گذشته ...... بقیه شهرها و مناطق کشور هیچ مشکلی ندارن با تقویم آموزشی فعلی... مگر که اقتضائات آموزشی و تربیتی خاصی وجود داشته باشه.... البته برای مناطق مختلف هم باید اقلیم در نظر گرفته بشه ... شاید واقعا امکان این که دانش آموز توی شهریور پاشه بیاد مدرسه نباشه به خاطر گرمای زیاد هوا...

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۱ ۱۰:۵۵

راه رفع مشکل آلودگی هوا تقویت حمل و نقل عمومیه متناسب با جمعیت برای مثال اگه در خطوط ویژه اتوبوس در تهران هر یک دقیقه یک اتوبوس وارد ایستگاه شده و در نتیجه ازدحام داخل اتوبوس ها کم بشه بسیاری افراد به رفت و آمد با اتوبوس تمایل پیدا می کنند. البته لازمه به تمیزی و بهداشت اتوبوس ها هم توجه بشه. اگر هم تصور اینه که با تقویت حمل و نقل عمومی کار و کاسبی راننده های تاکسی خراب میشه، بالاخره باید اهم و مهم کرد و بر اساس اولویت یک راه رو برگزید.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۱ ۱۰:۵۹

بسیاری از مناطق کشور شرایطشون با تقویم فعلی آموزشی متناسبتره .. با توجه به این که اکثر مناطق کشور ما منطقه گرم محسوب میشه و در سال های اخیر گرما بیشتر هم شده ... علاوه بر این منطقه ای کردن تقویم آموزشی هم می تونه موجب ناهماهنگی هایی در سیستم آموزشی کشور بشه ... به عنوان مثال یک طرح میخواد اجرا بشه باید از این جهت که کدوم منطقه الان در چه فصلی از تقویم آموزشی کلی هماهنگی انجام بشه .. یا امتحانات هماهنگ کشوری گذشته از این که دو هفته یا یک ماه تعطیلی چیزی رو حل نمیکنه ... یک مدت ممکنه کمی تردد کم بشه و بعد از اون دوباره همون روال برمی گرده ... حتی در این دوره تعطیلی هم خیلی احتمالا تغییر محسوسی اتفاق نمی فته .. مردم که سفر نمیرن .. چون کار و کاسبی شون رو نمی تونند رها کنند برای این مدت ... طبعا فقط بچه ها از خونه بیرون نمیان.. پس لازمه فکر اصولی بشه برای آلودگی هوا

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۱ ۱۱:۰۵

اگر کسی باشه که پای حرف های معلمها بشینه متوجه میشه که اکثرا شکایت دارند که بعد از تعطیلات درازمدت برگردوندن بچه ها به حال و هوای درس بسیار سخته ... اگر تعطیلات زمستونی هم به تابستون و تعطیلات عید افزوده بشه، کاملا بیهوده یک نوبت دیگه به این گونه تلاش معلم ها هم اضافه میشه... نهایتا قرار باشه تعطیلی ای هم باشه خوبه که یک هفته بعد از امتحانات بچه ها تعطیل بشن .. تمام .. بد هم نبود اگر جناب وزیر این فرصت رو مغتنم می دانست و یک سامانه ای راه اندازی می کرد برای دریافت نظرات و نظرسنجی از معلمان در این گونه موارد ... ببینه معلمانش چی می گن.. این کار بسیار در نهادینه شدن دموکراسی مؤثر می بود.