• یکشنبه / ۶ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96120602844
  • خبرنگار : 71402

روسیه‌هراسی، عامل افزایش فروش تسلیحاتی آمریکا به اروپا

روسیه‌هراسی، عامل افزایش فروش تسلیحاتی آمریکا به اروپا

نگرانی‌ها درباره تخاصم روسیه منجر به فروش میلیاردها دلار تسلیحات آمریکایی به کشورهای اروپایی شده است. این انتقال تسلیحات همچنین بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر دولت ترامپ برای مقابله با روسیه در این منطقه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان، دولت ترامپ به تازگی اعلام کرد، وزارت خارجه آمریکا فروش بالقوه سامانه موشکی پاتریوت از جمله حدود ۱۰۰ موشک به سوئد را تایید کرده است. موشک‌های این سامانه قادر به رهگیری موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد و میان‌برد و نیز پهپادها هستند. مقام‌های آمریکایی و اروپایی ابراز نگرانی می‌کنند که روسیه اخیرا موشک‌های جدیدی در کالینینگراد مستقر کرده که در ساحل دریای بالتیک میان لهستان و لیتوانی واقع شده است.

یک مقام نظامی آمریکایی مستقر در اروپا می‌گوید، استقرار اخیر موشک‌های اسکندر مسکو در کالینینگراد به لحاظ نظامی‌سازی روسیه در بالتیک "بزرگترین حرکتی است که دیده‌ایم". این مقام نظامی به سی‌ان‌ان گفت: آنها همواره موشک‌های بالستیک در آنجا داشتند. آنها در واقع موشک‌های با برد بالاتر را به آنجا آوردند که قبلا نبود. این موشک‌ها که می‌توانند به کلاهک هسته‌ای هم مسلح شوند، به طور بالقوه بخش‌های زیادی از لهستان، استونی، لیتوانی، لتونی، آلمان و سوئد را تهدید می‌کنند.

مگنوس نوردنمن مدیر "نهاد امنیتی ترانس آتلانتیک" در "شورای آتلانتیک" مستقر در واشنگتن به سی‌ان‌ان گفت: این فروش‌ تسلیحاتی نه تنها واکنشی به افزایش فعالیت نظامی روسیه است بلکه واکنشی به این حقیقت است که روسیه در حال مدرن‌سازی نیروی هوایی و قابلیت‌های حمله دوربرد خود است. شاید روسیه نتواند به اندازه شوروی سابق در دوران جنگ سرد هواپیما و موشک دوربرد داشته باشد اما سامانه‌های امروزی روسیه بیش از سیستم‌های دوران جنگ سرد قابلیت دارند.  

متحدان آمریکا در این منطقه به دنبال قابلیت‌هایی هستند که به آنها اجازه مقابله با موشک‌های روسیه را بدهد. لهستان برای خرید سامانه موشکی پاتریوت آمریکا ابراز تمایل کرده و وزارت خارجه آمریکا هم فروش ۱۰ میلیارد دلاری از این سامانه به لهستان را در نوامبر ۲۰۱۷ تایید کرد.  

در حالی که مقام‌های لهستانی در ابتدا به قیمت هنگفت این سامانه‌ها اعتراض داشتند، وزیر دفاع لهستان ماه گذشته در پیامی توئیتری نوشت که دولت برای خرید این سامانه‌ها با قیمت پایین‌تر و زمان تحویل کمتر برنامه‌ریزی کرده است و انتظار می‌رود لهستان تا پایان سه ماهه نخست ۲۰۱۸ قرارداد نهایی را امضا کند.  

رومانی هم درباره فعالیت‌های نظامی روسیه در دریای سیاه نگران است و این مساله به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه از اوکراین به روسیه شدت یافت و این کشور هم به دنبال خرید این نوع سامانه‌های موشکی است. ریتون، شرکت سازنده این سامانه‌ها ماه گذشته اعلام کرد، رومانی رسما درخواست خرید سامانه پاتریوت امضا کرده است.

لهستان و رومانی دو کشور از شش کشور عضو ناتو هستند که پیشنهاد اختصاص دو درصد تولید ناخالص داخلی به امور نظامی را اجرا کرده‌اند. در حالی که سوئد عضو ناتو نیست، این کشور به دنبال تقویت موقعیت خود در این منطقه است و همکاری با متحدان غربی را افزایش داده و به جزیره سوئدی گاتلند که در یک موقعیت استراتژیک در دریای بالتیک قرار دارد، نیرو می‌فرستد.  

مدیر نهاد امنیتی ترانس آتلانتیک در شورای آتلانتیک همچنین گفت: یک نگرانی واقعی در این مناطق درباره حمله روسیه وجود دارد.

فنلاند هم از دیگر کشورهای غیر عضو در ناتو است که به دنبال مداخله مسلحانه مسکو در اوکراین نسبت به فعالیت نظامی روسیه ابراز نگرانی کرده و به دنبال ارتقای قابلیت‌های نظامی خود است. وزارت خارجه آمریکا این ماه اعلام کرد فروش صدها میلیون دلاری تسلیحات دریایی شامل موشک‌های هارپون و سی اسپرو را برای کمک به تقویت نیروی دریایی فنلاند تایید کرده است.   

در حالی که فنلاند و سوئد عضو ناتو نیستند، کارشناسان بر این باورند که خرید این تجهیزات موجب تقویت روابط آنها با ناتو و آمریکا می‌شود. مدیر نهاد امنیتی ترانس آتلانتیک گفت: فروش بزرگ ادوات نظامی راه خوبی برای سرمایه‌گذاری روی روابط دفاعی است. مساله فقط خرید تجهیزات نیست، بلکه شما روی آموزش‌، تمرین و برقراری ارتباط با آمریکا که ممکن است چند دهه ادامه داشته باشد، سرمایه‌گذاری می‌کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha