• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96120803854
  • خبرنگار : 71402

رئیس جمهوری جدید آفریقای جنوبی متحدان زوما را پاکسازی کرد

رئیس جمهوری جدید آفریقای جنوبی متحدان زوما را پاکسازی کرد
رامافوسا، رئیس جمهوری جدید آفریقای جنوبی

رئیس‌جمهوری جدید آفریقای جنوبی در جریان ترمیم کابینه، دو وزیر اخراجی در دوره جاکوب زوما را مجددا منصوب کرد و مقام متحدان زوما را یا کاهش داده یا آنها را کنار گذاشت. این اقدام "متوازن"، تلاشی برای جلب رضایت بسیاری از جناح‌های شریک در حزب حاکم آفریقای جنوبی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه‌وله، سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهوری جدید آفریقای جنوبی کابینه خود را اعلام کرد و تغییرات اساسی در پست‌های وزارتی به وجود آورد. او مجددا "نهلانهلا ننه" (Nhlanhla Nene) را به عنوان وزیر دارایی منصوب کرد و به اخراج او به دست جاکوب زوما، رئیس‌جمهوری سابق آفریقای جنوبی پایان داد.

در واقع یکی از اصلی‌ترین خبرها در ترمیم کابینه، انتصاب نهلانهلا ننه در وزارت دارایی است زیرا او دسامبر ۲۰۱۵ اخراج شده بود. این اقدام در آن زمان هدف انتقادات گسترده‌ای قرار گرفت و در میان سرمایه گذاران تنش ایجاد کرد و موجب شد تا ارزش "راند"، واحد پول آفریقای جنوبی به پایین‌ترین میزان مقابل دلار برسد.  

زوما که با اتهامات متعدد فساد روبروست، اوایل این ماه از سوی حزبش مجبور به کناره گیری شد. ۹ سال ریاست زوما بر آفریقای جنوبی با اتهامات گسترده‌ای همراه شد و این در حالی بود که این کشور با بدهی ملی رو به رشد و بالاترین سطح بیکاری روبرو بود. پس از آن، رامافوسا جای او را گرفت و وعده داد موضع سرسختانه‌ای علیه فساد اتخاذ کرده و کشورش را وارد دوره‌ای جدید کند. رامافوسا دوشنبه شب حین اعلام انتصاب‌ها گفت: من در ایجاد این تغییرات، نیاز به تعادل و ثبات پایدار و نیاز به تجدید، بهبود اقتصادی و تحول شتابان را مد نظر داشتم.

او تعدادی از وزیرانی که در دوره پیشین منصوب شده بودند نگه داشت اما سایر متحدین سابق رئیس‌جمهوری سابق یا تنزل رتبه یافتند یا وارد کابینه نشدند. دیوید مابوزا (David Mabuzza) معاون حزب حاکم کنگره ملی آفریقا به عنوان معاون رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی معرفی شد. انکوسازانا دلامینی-زوما (Nkosazana Dlamini-Zuma) همسر سابق زوما هم که رامافوسا توانست او را در انتخابات دسامبر برای رهبری حزب شکست دهد، به عنوان معاون رئیس‌جمهور در امور برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی منصوب شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha