• جمعه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 96121809770
  • منبع : صدا و سیما

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی:

هر هکتار جنگل، اکسیژن یکساله 10 نفر را تامین می‌کند

هر هکتار جنگل، اکسیژن یکساله 10 نفر را تامین می‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با یادآوری خدمتی که درخت به انسان و اکوسیستم می‌کند،گفت: هر هکتار جنگل حدود ۲.۵ تن اکسیژن تولید می‌کند که این معادل مصرف اکسیژن ۱۰ نفر طی یکسال است.

به گزارش ایسنا امید نوری در یک برنامه رادیویی با ارائه مثالی به اهمیت درخت به لحاظ کمی و عددی نسبت به تولید اکسیژن و حدف دی اکسیدکربن پرداخت و گفت: در دانشگاه نیوکاسل تحقیقی انجام شده که عمدتا روی درختان سدر در سنین مختلف است. در این تحقیق مشخص کرده‌اند که حدود ۹ کیلوگرم اکسیژن برابر با ۵۴ دلار است و آن را به مول تبدیل کرده و گفته‌اند هر مول از اکسیژن معادل یک دلار یا به نرخ امروز در حدود ۴۵۰۰ تومان است.

وی ادامه داد: از طرفی حساب کرده‌اند که به‌صورت کلی این اعداد در مورد گونه‌های مختلف گیاهی و حتی در سنین مختلف درختان می تواند متفاوت باشد. هر متر مربع از برگ چنین درختانی در هر روز معادل پنج مول اکسیژن تولید می‌کند که نصف این مقدار را بطورکلی به مصرف خودش می‌رساند و نصف این مقدار را می‌تواند به محیط خودش به عنوان خدمت پس بدهد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: اگر یک درخت سدر پنج ساله را در نظر بگیریم و این درخت در حدود هفت متر تاج داشته باشد، بر اساس محاسبات خاص انجام شده سطح این درخت از نظر سطح برگ می‌تواند در حدود ۵۶ متر مربع باشد. در نهایت به این نتیجه رسیده‌اند که در حدود ۲۸ دلار در روز و در حدود ۱۰ هزار دلار طی سال می تواند برای ما اکسیژن تولید کند و این نتیجه به دست آمد که اگر قرار بود، ما اکسیژن را خریداری کنیم، چقدر به ما خدمت می دهد و چقدر این خدمت به لحاظ اقتصادی و عدد و رقم مهم است.

وی با یادآوری خدمتی که درخت به انسان و اکوسیستم ارایه می‌دهد، به اهمیت درختان اشاره کرد و گفت: هر هکتار جنگل که حدود ۱۰۰ اصله درخت در آن وجود دارد، ۷.۵ تا ۸.۵ تن دی اکسید کربن را طی سال جذب می‌کند.

نوری با بیان اینکه باید درخت را از درختکاری جدا کنیم، تصریح کرد: در حوزه درخت مباحث کاشت درخت، گونه مناسب گیاه و مکان مناسب برای آن گونه خاص مطرح است ولی منظور از درختکاری، حوزه دیگری است حتی حوزه درخت داخل محیط های شهری، با محیط طبیعی متفاوت است.

وی به مهمترین معضلاتی که برای درخت در محیط‌های شهری وجود دارد، پرداخت و گفت: امروزه ناگفته پیداست با وضعیتی که در محیط های شهری داریم از نظر تغییر اقلیم، تبدیل شدن شهرها به معضل جزایر گرمایی مخصوصا کلانشهرها و آلودگی‌هایی که در سطح شهرها وجود دارد، نگهداری درخت در سطح شهر یک معضل بزرگ است و از طرفی چون متولیان مختلفی در زمینه کاشت و نگهداری از درختان فعالیت می‌کنند، معلوم نیست باید با کجا برخورد و مذاکره کرد.

نوری در پایان اظهارکرد: از طرفی شهرداری و از سوی دیگر سازمان‌هایی مثل آب و فاضلاب در این زمینه مسوولیت دارند. این وضعیت کلاف سردرگمی برای درخت و درختکاری در شهر درست کرده و معلوم نیست از کدام زاویه باید نگاه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha