• پنجشنبه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۰:۳۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97031507116
  • خبرنگار : 71282

دلیل پایین بودن اشتغال در حوزه کشاورزی

دلیل پایین بودن اشتغال در حوزه کشاورزی

یک فعال حوزه کار می‌گوید بالا بودن اجاره زمین کشاورزی و نبود آب موجب شده تا اشتغال در بخش کشاورزی پایین بیاید. به اعتقاد وی باید مشوق‌هایی برای حمایت از فارغ‌التحصیلان درنظر گرفته شود تا رغبت بیش‌تری برای ورود به این بخش پیدا کنند.

هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی کاهش آمار اشتغال در بخش کشاورزی گفت: یکی از علل مهم پایین بودن سطح اشتغال در بخش کشاورزی این است که زمین متعلق به مالک و دانش فنی آن متعلق به فردی دیگر است.

وی افزود: متاسفانه در دوران‌های مختلف به کشاورزی به چشم یک بخش تجاری نگاه شده است، در صورتی که اگر دانش و مالک در کنار هم قرار گیرند، نتیجه خوبی به دست می‌آید.

این مقام مسئول کارگری متذکر شد: وقتی تولید برخی محصولات مثل هندوانه پرهزینه است و آب زیادی می‌خواهد و ما در داخل با کمبود شدید آب مواجهیم، طبیعی است که برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست که تولید کنند و این امر به تدریج تمایل به کار در بخش کشاورزی را کاهش می‌دهد.

ابوی با بیان اینکه بخش کشاورزی ریسک بالایی دارد، ‌ اظهار کرد: در حال حاضر اجاره یک زمین کشاورزی بسیار زیاد است و بهره‌برداری از زمین گران تمام می‌شود و این مساله یکی دیگر از علل کاهش سطح اشتغال در بخش کشاورزی است.

به گفته وی اگر همانطور که حقوق مالکانه اراضی را در نظر می‌گیریم برای فارغ‌التحصیلان کشاورزی و کسانی که دانش خود را در زمین به کار می‌گیرند، حمایت‌هایی در نظر بگیریم، افراد با انگیزه و رغبت بیشتری به این بخش وارد می‌شوند.

دبیر اتاق تعاون استان خراسان رضوی کشاورزی را پایه اقتصاد کشور دانست و گفت: در حال حاضر برای حمایت از دانش فنی و فارغ‌التحصیلان کشاورزی قانون بسیار کم داریم لذا باید زیرساخت‌های لازم را در این زمینه فراهم و مشوق‌هایی برای ورود افراد به بخش کشاورزی پیش‌بینی کنیم.

به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر تعداد فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی بیش از نیاز بازار اعلام شده است. کارشناسان دلیل بیکاری این دسته از فارغ‌التحصیلان را عدم آشنایی با فعالیت‌های کشاورزی، نبود زیرساخت‌ها و مکانیسم‌های لازم و نداشتن مهارت برای ورود به بازار کار عنوان می‌کنند. بخش کشاورزی در توسعه اقتصاد ملی، افزایش تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال سهم بسزایی دارد و بر همین اساس در برنامه ششم توسعه، رشد ۸ درصدی بخش کشاورزی پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۳-۱۷ ۰۶:۵۰

ای بابا راه حل مشکل توسعه مکانیزاسیون و بومی سازی فناوری همه مراحل تولید و‌فراوری محصول در روستاه‌ا است هی ما بگیم و شما بیتفاوت !!!