• سه‌شنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۹:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97050201347
  • خبرنگار : 71589

شناخت رفتار مغز با کمک تصویر مغز مگس میوه

شناخت رفتار مغز با کمک تصویر مغز مگس میوه

دانشمندان برای اولین بار تصویری کامل با وضوح بالا از مغز یک مگس میوه گرفته‌اند که به آنها اجازه می‌دهد ارتباطات نورونی را در سراسر مغز مگس دنبال کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، دانشمندان یک تصویر کامل با وضوح بالا از مغز یک مگس میوه ایجاد کرده‌اند که باعث می‌شود محققان ارتباطات نورون‌ها را در مغز این حیوان دنبال کنند تا در آینده به شناخت بیشتر مغز انسان برسند.

یک تیم از موسسه پزشکی "هاوارد هیوز"(Howard Hughes) این کار را انجام داده است.

"داوی باک"، محقق اصلی این پروژه می‌گوید که این سطح از وضوح پیش از این به دست نیامده بود و این تصویر به دانشمندان اجازه می‌دهد به خوبی درک کنند که کدام نورون‌ها در رفتارهای مگس میوه نقش ایفا می‌کنند.

اگرچه مغز یک مگس، کوچک و به اندازه یک دانه خشخاش است، اما ایجاد یک نقشه دقیق از 100 هزار نورون، خودش یک چالش بزرگ است و این نوع از تصویربرداری با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نبود.

محققان مجموعه وسیعی از ابزارها را توسعه دادند که شامل دوربین‌های پرسرعت، سیستم‌های سفارشی‌سازی شده که می‌توانند به سرعت نمونه‌های بافت مغزی را پردازش کنند و پردازشگر رباتیک که می‌تواند نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده و آنها را در جای خود قرار دهد، است.

انجام این کار به شکل انسانی و بدون کمک از فناوری‌های به‌ روز، نیازمند فعالیت چندین ساله تعداد زیادی از دانشمندان، مهندسان و توسعه دهندگان نرم‌افزار است.

اما با سیستم جدید و دو میکروسکوپ الکترونی، تیم توانست 21 میلیون تصویر از 7062 قطعه مغزی بگیرد و آنها را به یک تصویر کامل تبدیل کند.

نتیجه یک تصویر کامل و با جزئیات دقیق از مغز یک مگس میوه بالغ شد که در حال حاضر منجر به یافته‌های شگفت‌انگیزی در مورد نحوه عملکرد مغز مگس میوه، از جمله کشف یک نوع سلولی جدید شده است.

"باک" گفت: هر زمان که به تصاویری کامل‌تر با وضوح بالاتر نگاه می‌کنید، می‌توانید چیزهای جدیدی کشف کنید.

این تیم مجموعه داده‌های خود را در اختیار سایر دانشمندان قرار داده است و این داده‌ها می‌تواند به پژوهشگران کمک کند تا درک کنند که چگونه رفتارهایی مانند یادگیری، معاشقه، حافظه و پرواز توسط مغز هدایت می‌شود.

موسسه پزشکی "هاوارد هیوز" می‌گوید در حال حاضر بیش از 20 گروه آزمایشگاهی از این داده‌ها استفاده می‌کنند و این داده‌ها یک ابزار دیگر را به ابزارهایی که ما برای درک این حیوان استفاده می‌کنیم، اضافه می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha