• یکشنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97060401311
  • خبرنگار : 71577

یک استاد دانشگاه مطرح کرد

برنامه ۵ تا ۱۰ ساله برای حذف یارانه‌ها/حذف ناگهانی آسیب‌زاست

برنامه ۵ تا ۱۰ ساله برای حذف یارانه‌ها/حذف ناگهانی آسیب‌زاست

یک استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه ما باید یک برنامه پنج تا ۱۰ ساله برای حذف یارانه‌ها داشته باشیم، حذف ناگهانی و شوک‌آور یارانه‌ها را باعث موجب آسیب‌های بیشتر ارزیابی کرد.

لطف‌علی بخشی - عضو بازنشسته هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی- در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه روشی که ما در یارانه ارز پیش گرفته بودیم باعث گمراهی مسیر تولید می‌شود، اظهار کرد: مثلا یارانه سوخت باعث می‌شود تا صنعت به سمت استفاده از ماشین‌آلات سوخت‌بر سوق پیدا کند و عملا اتلاف سرمایه اتفاق بیفتد. ضمن اینکه کاهش رقابت‌پذیری صنایع را هم به وجود بیاورد.

او با بیان اینکه اگر بتوانیم یارانه‌ها را به تدریج حذف کنیم، می‌توانیم رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی را به تدریج بیشتر کنیم، گفت: اینکه سوخت و برق را در قیمتی پایین‌تر از قیمت واقعی آن نگه داریم، این باعث می‌شود تا تولید در یک مسیر مصنوعی قرار بگیرد در حالی که اگر بتوانیم قیمت‌ها را واقعی کنیم، صنایع تولیدی تکلیف‌شان را با خود و دنیا می‌دانند.

بخشی با تاکید بر اینکه ما در ایران یارانه‌ها را درست مصرف نمی‌کنیم، گفت که مثلا در همه جای دنیا به شیر یارانه می‌دهند اما به شکر یارانه نمی‌دهند در حالی که در کشور ما عکس این قضیه عمل می‌شود.

گفتنی است در ماه‌های گذشته و همزمان با اعلام تک نرخی کردن دلار توسط دولت و شکافی که بین دلار بازار آزاد و دلار دولتی به وجود آمد فضا برای سواستفاده از این وضعیت فراهم شد و بسیاری با گرفتن ارزهای دولتی کالاهایشان را به قیمت دلار بازار آزاد به فروش می‌رساندند و از طرفی برخی‌ها حتی یا با برگشت کالاهای خریداری شده به شرکت خارجی مبدا با کسر مبلغی اصل پول را پس می‌گرفتند یا کالای خریداری شده را از این سوی مرزها به عنوان صادرکننده صادر می کردند و ارز حاصله را دریافت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۱:۰۱

ممنون. با این نظر موافقم و در کنارش باید فرهنگسازی و قانونگذاری هم درست بشود. چون به نوشته خودتان (پاراگراف آخر) هنر نزد ایرانیان است و بس.

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۲۲:۵۳

البته من برداشتم از مقاله یارانه پرداختی به اجناس/شرکتها است. یارانه به قشر نیازمند باید با استناد به درآمد آنها بر اساس پرداخت مالیات و اسناد موجود در اداره مالیات هدفمند شود!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۱:۰۷

بدون زیر ساخت مناسب معیشتی برای اکثریت مردم وبجای افزایش یارانه ها دنبال حذف آن هستند این یعنی شدت یافتن کاهش رفاه عمومی و نسبی که منجر به تعداد بیشماری از مسائل دیگر خواهد شد از جمله کاهش میزان ازدواج.کاهش رشدجمعیت کشور .کاهش قدرت خرید مردم ..نارضایتی عمومی..دو قطبی شدن جامعه..

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۲:۱۳

سلام استاد شما درس می دهید می فرمایید که یارانه باید به اقشار اسیب پذیر آن هم هدف مند ارایه بشه بعد الان می فرمایید برنامه ۵ تا ۱۰ ساله برای حذف یارانه‌ها/حذف ناگهانی آسیب‌زاست این چه گفتاری است