• یکشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۷ / ۰۱:۱۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97070704206
  • خبرنگار : 71577

FATF ربطی به دلار ندارد

FATF ربطی به دلار ندارد

یک استاد دانشگاه با اشاره به بررسی FATF در مجلس شورای اسلامی، تصویب و اجرایی شدن این قانون را بی ارتباط با نرخ ارز در بازار آزاد توصیف کرد.

قدرت‌الله امام‌وردی - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که تصویب قانون FATF نمی‌تواند تاثیر جدی‌ بر کاهش نرخ ارز  داشته باشد، اظهار کرد: بسیاری از مسائل ما در داخل کشور به سبب سوء مدیریت در بازار ارز و همینطور تحریم‌ها است که در چنین شرایطی به نظر نمی‌رسد FATF بتواند به تنهایی گره‌ای از این مشکلات باز کند.

او با بیان این که قرارداد FATF مانند قواعدی است که زمانی که آن را پذیرفتیم باید یک سری قوانین دیگر را هم بپذیریم، اضافه کرد: هر چند اساسا تصویب FATF به خاطر شفافیتی که در سازوکارهای مالی می‌تواند ایجاد کند، ضروری به نظر می‌رسد، اما این که تصور کنیم صرفا با تصویب FATF مشکلات ارزی و بانکی اقتصاد ما حل می‌شود، بسیار بعید است.

این اقتصاددان همچنین با اشاره به توافقات اخیر کشورهای اروپایی با ایران در زمینه مراودات بانکی و تجاری اظهارکرد: معلوم نیست اگر FATF تصویب شود، بتواند روی این مراودات اثرگذار باشد، چرا که اینگونه مسائل از جنس مسائل سیاسی هستند که اروپایی‌ها به خاطر آن اصرار دارند ما FATF را بپذیریم؛ از این جهت تصویب FATF به اصرار اروپایی‌ها و به دلیل مسائل سیاسی است و لزوما نمی‌تواند صرفا اقتصادی باشد.

به گزارش ایسنا، FATF یک قرارداد نیست، بلکه یک سازمان بین دولتی است. «گروه ویژه اقدام مالی» (Financial Action Task Force – FATF) در سال ۱۹۸۹ به ابتکار کشورهای عضو گروه «جی ۷» تشکیل شد تا بررسی‌هایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پول‌شویی در بازارهای مختلف مالی را در سرتاسر جهان انجام دهد و نتیجه آن را در جلسات هر چهار ماه یک بار خود به اطلاع کشورهای عضو برساند تا این کشورها بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هدف را بررسی و احتیاط کنند. به همین سبب FATF  در مورد پولشویی ۴۰ توصیه و در مورد تامین مالی تروریسم ۹ توصیه دارد که بر اساس آن ها کشورهای مختلف را بررسی و رده‌بندی می‌کند. توصیه‌های این نهاد می‌تواند از طریق وضع قوانین داخلی توسط کشورها، به اجرا دربیاید و زمینه‌های پولشویی و تامین مالی تروریسم را کاهش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۰۷:۵۹

ماریگی در کفشمان نیست که،تصویبش می کنیم.

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۱:۳۴

با عرض سلام خدمت استاد عزیز. انگار از وجود سیستم زیرزمینی اما گسترده ارزی در کشورمان بی خبرید. افزایش میزان ریالی ارزهای خارجی نه به دلیل تحریم بلکه یک بخاطر شایعات و نبود امنیت و دوم تحرکات عده‌ای سودجو در بازار ارز بود. نبود یک قانون سراسری و سیستماتیکی راه را برای هرکسی آسان می‌کند که نه تنها در سیستم ارز بلکه دیگر موارد به راحتی یکشبه ره صد ساله بروند

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۲:۱۵

حالتون خوبه؟ با استادی مصاحبه کردین که به FATF میگه قرار داد، بعد زیرش نوشتین به گزارش ایسنا FATF قرارداد نیست! خب چه اصراریه که مصاحبه با چنین آدمی منتشر بشه؟