به گزارش ایسنا، محمد صادقزاده امروز در سومین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران با اشاره به حمایت دولت ارز بخش خصوصی در حوزه تجدیدپذیرها، اظهار کرد: هدف این است تا بدون قید و شرط پروانه احداث، صادر شود که این کار بهصورت الکترونیکی انجام میشود و کمتر از یک هفته قراردادها را تامین میکنیم و شبکه برق را در اختیار آنها قرار میدهیم.
وی با اشاره به حق ترانزیت دریافت شده توسط وزارت نیرو ابراز کرد: دریافت حق ترانزیت ۱۵ درصد سبد صادراتی برق در سال ماقبل تنها نقطه اتصال ما با بخش خصوصی است. هزینه تولید برای ما کمتر است و صادرات با نرخ بالا انجام خواهد شد و حاشیه سود بالایی برای بخش خصوصی خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر گفت: خطوط اتصال را تا مرزهای کشور خواهیم برد اما خطوط انتقال در خارج از مرزها بر عهده شرکت خارجی است. علاوه بر این تسهیلات تا سقف ۳۰ درصد هم تا ماههای آینده انجام خواهد شد که امیدواریم از این طریق کارها شتاب گیرد.
صادقزاده در رابطه با سیاستهای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهایی که وزارت نیرو در سه ماه گذشته اتخاذ کرده، برای اینکه سرمایهگذارها و مردم به فکر برنامهریزی بلندمدت باشند و شرکتها برای ۱۰ تا ۲۰ سال آینده برنامهریزی کنند، این است که در روششناسیهای خود تنوع ایجاد کنند.
وی افزود: در ماده ۲۱ اصلاح الگوی مصرف خرید تضمینی برق الزام شده بود اما پنج سال راکد ماند و سه سال پیش توسط وزارت نیرو راهاندازی شد که در سال ۱۳۹۶ رشد ۴۰ درصدی را داشت که با نرخ بالایی همراه بود که امیدواریم این نرخ در سال ۱۳۹۷ هم حفظ شود.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: وزارت نیرو دو ابتکار جدید را ابلاغ کرده که یکی از آنها الگوی مناسب و برنامهریزی شرکتهای فعال در حوزه خرید تضمینی است و دیگری اجازه برای صادرات برق است، ما جزو کشورهای غنی دنیا برای منابع تجدیدپذیر هستیم، چراکه راحتی میتوانیم به جز تامین برق خود به اروپا نیز برق صادر کنیم و مستعد جهش در این زمینه هستیم.
انتهای پیام
نظرات