• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۷ / ۰۵:۵۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97091808520
  • خبرنگار : 71498

طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان ازسر گرفته شد

طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان ازسر گرفته شد

با وجود این‌که اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان با تاخیر طولانی مدت روبه رو شد، اما رییس جمهوری در آخرین سخنان خود از حل مشکلات موجود برای اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش ایسنا، طرح انتقال آب خزر به سمنان در کارگروه بررسی تأمین آب استان سمنان در سال ۱۳۸۴ به تصویب رسید و در پی آن، مصوبه هیات دولت در سال ۱۳۸۹ به وزارت نیرو، ابلاغ شد و سرانجام این طرح در سال ۱۳۹۱، به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به‌عنوان مجری ابلاغ شد.

اما این طرح که با هدف نمک‌زدایی و تصفیه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای خزر در سال و انتقال آن به شهرهای فلات مرکزی در استان سمنان، برای مصرف  شرب و صنعت طراحی شد، طی این سال‌ها با محدودیت عدم اخذ مجوز از سوی سازمان محیط زیست روبرو شد که همین مساله نیز اجرای این طرح را به تاخیر انداخت.

تا اینکه اخیرا رییس جمهور در سفر استانی خود به استان سمنان اعلام کرد که از نظر دولت مشکلات انتقال آب از شمال ایران به استان  سمنان برطرف شده و کارهای مطالعاتی مربوطه نیز انجام شده است و اگر سرمایه‌داری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکزیت کشور از جمله سمنان اقدام کند، دولت این آمادگی را دارد تا امکانات لازم را در اختیار او قرار دهد.

هم‌چنین ایرج حیدریان -  مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان - در این باره اعلام کرد که تدوین و نهایی شدن سند توسعه آب استان سمنان عاملی شد که طرح‌های انتقال بین حوزه‌ای آب در استان، از جمله انتقال آب دریای خزر توجیه پذیری داشته باشد، اقداماتی که در راستای سند توسعه آب استان انجام و منجر به این شد که سند آمایش آب محور نیز تهیه و تدوین شود و این پشتوانه محکمی برای انتقال آب دریای خزر است.

به‌گفته وی سند توسعه آب استان سمنان، در جلسات شورای سازگاری با منابع آبی استان تهیه و تدوین و در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان ارائه شد و گزارش آن به وزیر نیرو نیز ابلاغ شد و وزیر نیرو بیان کرد که گام بلندی برای انتقال آب دریای خزر در استان سمنان برداشته شده است.

این موضوع اگرچه مخالفت‌های نمایندگان شهرهای شمالی کشور در مجلس را در پی داشته اما به‌نظر می‌رسد که عزم دولت برای اجرای این طرح جزم شده است و در آینده نزدیک این طرح وارد مرحله اجرا خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۱۲:۳۵

بحران زیست محیطی مجدد دوباره توسط دولت کلید خورد.... بدون مطالعه کافی بدون دید یکپارچه بدون ملاحظات زیست محیطی بلندمدت متاسفم

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۲۳:۴۵

مردم از تشنگی دارن تلف میشن .دم از محیط زیس میزنی

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۱۴:۲۶

این هم داغون کنید اصلا به فکر آینده ایران نباشید

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۶:۲۴

دریای کاسپین دریاچه بسته است با این کار علاوه بر شورتر و گرم تر کردن و کاهش سطح اب دریا و ازبین بردن جنگل های هیرکانی در مسیر لوله و خطرات جبران ناپذیر محیط زیست فقط ارومیه دوم درست میکنیم و اینکه چرا شهر های دیگر کشور که مشکلات کم ابی بیشتر دارند مورد توجه نیستند؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۱ ۱۳:۴۹

روحانی با بیان اینکه در شمال باید همانند دیگر همسایگان از دریای خزر استفاده کنیم، گفت: درحالی که دیگران در حال بهره گیری از آب دریای خزر هستند اما ما معطل مانده ایم و تماشا می‌کنیم.کشورهای همسایه در دریای خزر این همه آلودگی درست می‌کنند به گونه ای که در ساحل خزر در مازندران ، گیلان و گلستان لایه نفتی روی آب بسته شده است و ما استفاده مشروع‌مان از این دریا را به بهانه‌های بسیار جزیی که نادرست و ناصحیح است، انجام نمی‌دهیم.

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۸ ۰۸:۵۰

به نظر من انتقال آب از درياي خزر بسيار مفيد (براي كشاورزي و صنعت كشور) است و ما نبايد براي توسعه ، خودمان را معطل اختلافات قبيله اي كنيم و آبي كه براي اينكار مصرف مي شود خيلي خيلي كمتر از آبي است كه به آن وارد مي گردد ، لذا اين آب متعلق به تمام ايران است و بايد با كمترين تخريب زيست محيطي (جلوگيري از ريختن نمك به دريا و كمترين برش درخت و ....) اجرايي گردد. با تشكر فراوان شهروندي از شيراز

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۰ ۱۰:۵۵

این طرح هم مثل طرح های دیگر توسعه کوره که به نابودی جنگل های شمالی و شور شدن خاک ها می انجامه. کارشناسان مخالفند و مفت خورهای دولتی فقط حمایت می کنن.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۰ ۲۲:۵۳

مازندران و گیلان نمی گذارند خیالتان راحت