• سه‌شنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97092713781
  • خبرنگار : 99999

پوتین:به ماموریت حفظ صلح در سوریه ادامه می‌دهیم/آمریکا آی‌ان اف را ترک کند مجبور به اقدام هستیم

پوتین:به ماموریت حفظ صلح در سوریه ادامه می‌دهیم/آمریکا آی‌ان اف را ترک کند مجبور به اقدام هستیم

ولادیمیر پوتین امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد افزایش ظرفیت‌های دفاعی و حفاظت قابل اطمینان در برابر تهدیدهای خارجی از وظایف اساسی فعلی روسیه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در نشستی در وزارت دفاع این کشور گفت: تقویت ظرفیت دفاعی و امنیت روسیه و محافظت قابل اطمینان در برابر تهدیدهای خارجی از اولویت‌ها و وظایف اساسی ما بوده و باقی می‌ماند. من همچنین تاکید می‌کنم که رهبران سیاسی و حکومتی ما، جامعه و تمام شهروندان روسیه به خوبی اهمیت زیاد و حیاتی این وظایف را می‌دانند.

پوتین در ادامه درباره سوریه گفت، اوضاع سوریه به تدریج رو به آرامش است اما گروهک‌های تروریستی سعی در نابودی آن دارند.

وی خاطرنشان کرد، نظامیان روس به ماموریت خود در زمینه حفظ صلح، کمک رسانی انسانی به سوریه، برقراری صلح و ثبات و حفظ تمامیت ارضی سوریه و جنگ بی‌امان علیه تروریسم در این کشور ادامه می‌دهند.

پوتین همچنین درباره تسلیحات هسته‌ای کشورش نیز گفت که ظرفیت سه گانه نظامی هسته‌ای روسیه ( ساختار هسته‌ای نظامی متشکل از موشک‌های هسته‌ای شلیک از زمین، زیردریایی‌ها و جنگنده‌های استراتژیک با قابلیت حمل موشک‌ها و بمب‌های هسته‌ای)  افزایش قابل توجهی داشته است که ۸۲ درصد از این افزایش سهم تسلیحات مدرن هسته‌ای است.

رئیس جمهوری روسیه گفت: سه گانه نظامی هسته‌ای روسیه که نقش کلیدی در ابرقدرتی جهان ایفا می‌کند، بصورت قابل توجهی تقویت شده است. سهم تسلیحات مدرن در این بخش ۸۲ درصد است. همانطور که در نشست مجمع فدرال در مارس سال جاری عنوان شد، پیشرفت‌های جدی در روند توسعه آخرین تسلیحات بدون رقابت روسیه صورت گرفته است.

او همچنین افزود: این تسلیحات بصورت گسترده‌ای ظرفیت‌های ارتش و نیروی دریایی را افزایش می‌دهند و در نتیجه در طی دهه‌های آتی امنیت روسیه را بدون شرط و بااطمینان کامل تامین و تعادل قدرت راکه باعث ثبات در جهان میشود، تقویت می‌کند.

به گفته رئیس جمهور روسیه، اگر آمریکا معاهده موشک‌های هسته‌ای میان برد( آی ان اف)  را رها کند مسکو مجبور به برداشتن گام‌های دیگر می‌شود.

پیش از این در ماه دسامبر مایک پاپمئو، وزیر امور خارجه آمریکا، برای روسیه یک ضرب‌الجل ۶۰ روزه برای عمل به تعهداتش براساس آی ان اف تعیین کرد و تهدید کرد در غیر این صورت آمریکا از این معاهده خارج می‌شود.

پوتین گفت: از آنجایی که معاهده توسط آمریکا نقض شده است، قبلا هم علنا گفتم  و فکر میکنم لازم است بار دیگر این را مستقیم بگویم که ما برای تقویت امنیت کشورمان مجبور به اقدامات جانبی خواهیم شد.

روئیس جمهور روسیه افزود که قصد آمریکا برای خروج از این معاهده باعث افزایش جدی نگرانیها شده است.

ولادیمیر پوتین گفت: چنین اقدامی نتایج منفی زیادی را به همراه خواهد داشت و بطور قابل ملاحظه‌ای امنیت منطقه‌ای و جهانی را تضعیف می‌کند. در حقیقت در آینده شاید به معنی کاهش یا حتی نابودی کل سیستم نظارت و کنترل بر عدم تولید و گسترش تسلیحات کشتار جمعی شود. این معاهده در حال حاضر سطح معینی از پیش‌بینی‌ها و احتیاط در مورد فعالیت‌های نظامی ارائه می کند.

در همان حال پوتین به  برخی پیچیدگی‌ها در این معاهده اشاره کرد و گفت کشورهای دیگر که موشک های میان برد یا کوتاه برد دارند در این معاهده شرکت نمی‌کنند. اما چه چیزی مانع پیوستن آنها به این صحبتها یا گفت و گو در مورد معاهده جدید می‌شود؟

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه گفت: معلوم نیست که چرا رهبری اتحاد شوروی پس از عقد معاهده نابودی موشک‌های هسته‌ای میانبرد(آی ان اف) بطور یک جانبه اقدام به خلع سلاح کرد. بگذارید خاطرنشان کنم که معاهده آی ان اف در سال ۱۹۸۷ امضا شد اما هدف این معاهده؟ نابودی موشک های کوتاه برد و میان برد هسته‌ای که شامل موشک‌هایی با برد ۵۰۰ کیلومتر تا ۵۰۰۰ کیلومتر. موشک‌هایی که از زمین شلیک می‌شوند، نابود شدند و اتحاد جماهیر شوروی دیگر از این موشک‌ها ندارد اما آمریکا هم موشک‌های قابل شلیک از هوا و هم دریا را در اختیار دارد در حالیکه ما نداریم. بنابراین از دید اتحاد جماهیر شوروی این یک خلع سلاح یک جانبه بوده است. فقط خدا می‌داند چرا رهبری اتحاد شوروی با این خلع سلاح یک جانبه موافقت کرد و این کار را انجام داد اما شرکای ما همچنان به توسعه این سیستم‌ها ادامه دادند.  تکرار می کنم، موشک‌های قابل شلیک از دریا و هوا. 

پوتین تاکید کرد: روسیه هیچ مشکلی برای ساخت موشک های قابل شلیک از زمین به عنوان پاسخی برای خروج آمریکا از این معاهده ندارد. اگر واشنگتن خارج شود ما پاسخ خواهیم داد. ما سیستم‌های قابل شلیک از هوا و دریا داریم بنابراین تولید موشک‌های قابل شلیک از زمین در صورت لزوم چندان مشکل نخواهد بود. موشک‌های جدید روسیه نقض آی ان اف نیست. شرکای خارجی می‌توانستند نگران موشک‌های قابل شلیک از هوا و دریای ما باشند. ما سلاح‌های دیگر هم داریم موشک‌های قابل شلیک از هوا Kh-۱۰۱ . در اصل می‌توان آنها را به عنوان سلاح‌های استراتژیک دسته بندی کرد چرا که Tu-۱۶۰ یک بمب‌افکن مافوق صوت است اما با برد ۴۵۰۰ کیلومتر در زمره موشک‌های میان برد قرار می گیرد. شاید این مساله مورد نگرانی شرکای ما شده است اما این نقض آی ان اف نیست.

رئیس‌جمهور روسیه گفت:آمریکا شاید نگران این حقیقت است که روسیه موشک‌های کوتاه برد و میان برد قابل شلیک از هوا و دریا دارد.  این موشک‌ها شناخته شده هستند موشک‌های کالیبر که در دریای خزر و دریای مدیترانه استفاده شدند و با موفقیت کارشان را انجام دادند. از آنها علیه تروریست‌ها در سوریه استفاده شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha