• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 97100402053
  • خبرنگار : 71624

ستاری:

پژوهشی که در آن پول بخش خصوصی نیاید محکوم به فناست/1100 نفر را به ایران بازگرداندم

پژوهشی که در آن پول بخش خصوصی نیاید محکوم به فناست/1100 نفر را به ایران بازگرداندم

معاون علمی فناوری رییس جمهور با بیان این که ساختار اقتصاد کشور به پول نفت آلوده است، گفت: پول نفت یعنی بروکراسی، دولت بزرگ و قوانین ضد توسعه.این‌ها مواردی است که محیطی را درست می‌کند که کارآفرین نمی‌تواند در آن کار کند.این چیزی نیست که دولت به تنهایی بتواند آن را تغییر دهد چرا که یک فرهنگ عمومی است.

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری در شانزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری و معاونان علمی دانشگاه آزاد اسلامی و ششمین جشنواره فرهیختگان گفت: ما در چهار پنج سال گذشته توانستیم محیطی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کنیم و در حال حاضر بیش از پنج‌، شش هزار استارتاپ داریم‌.بعضی از این استارتاپ‌ها چندهزار میلیاردی هستند و الان می‌بینیم که یک حرکت اجتماعی شکل گرفته است.نسل جدیدی از کارآفرینان در حال تزریق به محیط اقتصادی کشور است.در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان عمده مدیرعاملان جوان هستند و نقش زنان هم در مدیریت شرکت‌های دانش بنیان پررنگ است؛مدیران عامل بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان خانم‌ها هستند.

ستاری افزود: این نسل می‌تواند محیط را تغییر دهد.چرا الان نمی‌توانیم ابن‌سینا،ابن هیثم و فارابی داشته باشیم؟مشکل پول نیست.در حال حاضر ۷۵ هزار میلیارد تومان از بودجه دولت صرف آموزش و اندکی هم پژوهش می‌شود.ما محیط حاکم بر دوره ابن‌سینا و فارابی را فراموش کردیم و فکر میکنیم مشکل پول است.

وی با بیان اینکه اکوسیستم‌ کارآفرینی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان حال حاضر ایران قطعا در منطقه اول است گفت: ما نیازمند نگاه جدیدی در حوزه پژوهش هستیم.ما نیروی انسانی فوق‌العاده‌ای داریم.در شاخص (GII)global innovation index طی چهارسال از رتبه ۱۲۰ جهانی به ۶۵ رسیده‌ایم و در برخی شاخص ‌های مربوط به نیروی‌ انسانی رتبه دو یا سه را داریم اما در محیط‌های مربوط به کسب‌وکار رتبه‌های بالای ۱۰۰ را دارا هستیم این یعنی داریم افراد را برای محیط‌های تربیت میکنیم که آن‌ محیط‌ها این افراد را نمی‌خواهند.

معاون علمی رییس جمهور با طرح این سوال که چرا دانشجویان را طوری تربیت میکنیم که آمال و آرزویشان استخدام باشد گفت: دانشگاهی که آلوده‌ی پول نفت باشد دانشجو را این چنین تربیت میکند و عمده‌ی پولی هم که از دولت میگیرد صرف پرداخت دستمزد هیئت‌علمی می‌شود. پژوهشی که در آن پول خصوصی نیاید محکوم به فناست‌.نوع نگاهمان به پژوهش باید متحول شود.دولت هم باید در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری کند ولی تا وقتی که اکوسیستم را ایجاد نکنیم پیشرفتی اتفاق نخواهد افتاد.

ستاری در ادامه با اشاره به این که در حال حرکت به سمت ایجاد این اکوسیستم هستیم گفت: ما استارتاپ‌هایی داریم که در همین شرایط بد اقتصادی هم در حال پیشرفت هستند.اگر می‌خواهیم نخبگان را جذب کنیم باید این اکوسیستم‌ را ایجاد کنیم.من ۱۱۰۰ نفر را از بیست دانشگاه اول به ایران بازگرداندم و اگر میخواهیم دانش‌آموختگان دانشگاه‌های استنفورد و هاروارد و... به ایران بازگردانیم ایجاد اکوسیستم متناسب ضروری است.

ستاری در پایان با اشاره به این که دانشگاه آزاد هم باید به سمت ایجاد این اکوسیستم حرکت کند خاطرنشان کرد: حرکت جدیدی که در دانشگاه آزاد شکل گرفته حرکت بزرگی است.ایجاد تغییر در سیستم سخت است؛ تغییر جهت‌گیری‌ها دشوار است.دانشگاه آزاد می‌تواند بخشی از جامعه شود.اگر مردم خروجی‌های ما را نبینند، اگر دولت خروجی ما را در اقتصاد حس نکند به ما به شکل یک بخشی هزینه‌ای نگاه می‌شود.تمام تلاش خود را میکنیم که امکانات خود را در اختیار دانشگاه آزاد قرار دهیم و بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که دانشجویان دانشگاه آزاد بتوانند در دوران تحصیلات خود شرکت‌های دانش بنیان خود را داشته باشند.

در ادامه این‌مراسم تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه آزاد و معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری امضا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۴ ۱۱:۴۵

مثل هميشه بيان درست صورت مسأله ى دانشگاه هاى دولتى ما از آقاى دكتر ستارى، اما راهكارهاى در حال پيگيرى براى ايجاد تغيير در اين سيستم پر اينرسى هرگز كافى و جوابگو نيست. يك پيشنهاد ، آزادسازى نسبى دست دانشگاه هاى خصوصى است. مشكل همان هيأت علمى هاى دانشگاه هاى دولتى هستند كه همواره زمام آموزش عالى دولتى و غيردولتى را در دست دارند و از نظر آنها، دانشگاه غيردولتى خوب، يك كپى كمرنگ از دانشگاه دولتى موجود است. تا زمانى‌ كه دانشگاه هاى غيردولتى‌ موظف به رعايت تمام جزئيات و راهكارهاى ابلاغ شده از حقوق بگيران وزارت علوم باشند، دانشگاه هاى‌خصوصى هم كارآفرين نمى شوند، چه برسد به دانشگاه هاى دولتى.

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۴ ۱۵:۰۹

فعلا که شما و دوستان در معاونت علمی فن آوری افتادید توی پول های بیت المال مردم بدبخت ایران! و با بهانه های مختلف کنفرانس و دعوت از دوستان و .... و هزینه های میلیاردی!