• جمعه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97112613284
  • خبرنگار : 71282

یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد

پیشنهاد پلکانی شدن افزایش دستمزد کارگران

پیشنهاد پلکانی شدن افزایش دستمزد کارگران

یک کارشناس اقتصادی معتقد است به جای منطقه‌ای شدن دستمزد باید به سمت یکسان‌سازی دستمزد و برقراری عدالت در مناطق روستایی و شهری رفت. وی پلکانی شدن حداقل دستمزد کارگران در سال آینده را پیشنهاد کرد.

حمید نجف در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پیشنهاد منطقه‌ای شدن دستمزد کارگران، اظهار کرد: منطقه‌ای شدن دستمزد را به صلاح نمی‌دانم و معتقدم هر چه به سمت یکسان سازی دستمزدها و برقراری توازن و عدالت در مناطق برویم بهتر است. اگر در مناطق محروم و روستاها دستمزد را کمتر و در کلان‌شهرها و مناطق شهرنشین بیشتر افزایش دهیم باعث مهاجرت از روستاها به شهرها می‌شود.

وی ادامه داد: کشورهای مختلفی مثل ژاپن، انگلیس و آلمان مسیر آزمون و خطا را طی کرده‌اند و هنگامی که با تورم شدیدی روبه‌رو شدند برای عبور از این بحران راهکارهایی را پیش‌بینی کردند، لذا وقتی تجربیات سایر کشورها در این زمینه را مطالعه نمی‌کنیم طرح‌هایی مثل مزد منطقه‌ای را پیشنهاد می‌دهیم.

این کارشناس اقتصادی درعین‌حال افزایش پلکانی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۸ را پیشنهاد کرد و گفت‌: افزایش پلکانی یعنی پایه حقوق کسی که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دستمزد می‌گیرد و حداقل بگیر است، برای سال آینده ۶۰ درصد افزایش بدهیم و کسی که بالای سه میلیون تومان حقوق می‌گیرد ۱۰ درصد و به این طریق حقوق کارگران را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: اگر چه در بخش کارکنان دولت هم افزایش پلکانی انجام می‌شود ولی معتقدم این کار صوری است و حقوق و پاداش کارکنان دولت در هر رده و پست و مقامی یکسان افزایش نمی‌یابد و با روش‌های مختلفی قانون دور زده می‌شود و قوانین بازدارنده‌ای هم وجود ندارد که از آن جلوگیری کند.

نجف با بیان اینکه راهکار حمایت از معیشت خانوارهای کارگری در توزیع بسته حمایتی نیست، اظهار کرد: برای تقویت معیشت کارگران باید به سمت افزایش دستمزد برویم ولی هر ساله دولت تنها مکانیسم کنترل تورم را در کنترل نقدینگی و حقوق و دستمزد می‌داند و از این ابزار برای کاهش تورم استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا، با وجود آنکه در قانون کار اشاره‌ای به تعیین مزد منطقه‌ای نشده است، ولی شرکای اجتماعی می‌توانند برای تعیین حداقل دستمزد به شکل ملی یا منطقه‌ای یا بر اساس نوع فعالیت و صنعت، به توافق جمعی روی بیاورند. بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار موظف است همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف بر اساس درصد تورم اعلامی بانک مرکزی و سبد معیشت خانوار تعیین کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۱-۲۶ ۱۱:۴۱

موقع تعیین کردن حداقل دستمزد یک فکری هم به حال آنهایی بکنید که کار ندارند اما بیمه خود اشتغالی هستند و مجبور هستند به هر طریقی پول بیمه خودشان را پرداخت کنند. این پول هم با درصد بالا یعنی 18 درصد است.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۴ ۲۱:۳۵

سلام به مسئولین محترم نمایندگان مجلس و ‌.... من کارگر ساده هستم با حقوق یک و ۲۳۰ هرماه ۴۰۰ تومان فقط پول پوشاک میدم کرایه خانه بمانده بابا لباس ولش کن نمیخریم غذا نمیتونیم بخوریم میوه ۳ ماهه زن و بچه ام نخوردن وقتی میهمان میاد روم نمیشه در رو روش باز کنم شما را بخدا قسم کمک به ما بدبخت های جامعه بکنید کسی هست خدا رو بشناسه کمک به ما بدبختها بکنه بابا این حقوق ارزش عرق ریختن نداره .