• جمعه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97112613474
  • خبرنگار : 71610

بررسی کاندیداتوری عمر البشیر در انتخابات ۲۰۲۰ بر روی میز پارلمان سودان

بررسی کاندیداتوری عمر البشیر در انتخابات ۲۰۲۰ بر روی میز پارلمان سودان

منابع آگاه اعلام کردند که پارلمان سودان روز یکشنبه نشستی را برای بررسی اصلاح قانون اساسی این کشور برگزار می‌کند که این اصلاحات به رئیس جمهوری سودان اجازه کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ را می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، کمیته فوق العاده بررسی اصلاحات قانون اساسی سودان اعلام کرد که پارلمان این کشور یک‌شنبه نشستی را برای بررسی امکان إعمال اصلاحات در قانون اساسی سودان برگزار می‌کند که بر اساس این اصلاحات، عمر البشیر، رئیس جمهوری این کشور مجدداً می‌تواند در انتخابات ۲۰۲۰ کاندید شود.

طبق این گزارش، نشست روز یکشنبه پارلمان با مشارکت اعضای کمیته‌های دائمی در شورای ملی و شورای ایالت‌های سودان برگزار خواهد شد.

این در حالی است که معترضان سودانی هفته‌هاست که هر روز در خیابان‌ها هستند و نسبت به کمبود نان و سیاست‌های دولت اعتراض دارند و خواستار برکناری البشیر هستند. ناآرامی‌ها علیه نظام حاکم از زمانی که این حزب تصمیم به تغییر قانون اساسی برای ابقای بشیر در قدرت گرفت، شدت یافته است.

البشیر در سال ۱۹۸۹ با یک کودتای نظامی به قدرت رسید و تا سال ۲۰۱۰ هیچ انتخاباتی در این سودان برگزار نشد و وی تا این سال همچنان قدرت را در دست داشت. بشیر در انتخابات ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ نیز پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری شد و حالا حامیان وی قصد دارند که او را برای انتخابات ۲۰۲۰ نامزد کنند.

عمر البشیر با دو مشکل اساسی برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری مواجه است؛ نخست، اساسنامه حزب کنگره ملی سودان که بر اساس آن، هر فرد تنها دو بار مجوز نامزدی برای انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی این حزب را دارد و دومین مانع، قانون اساسی این کشور است که بر اساس آن نیز یک رئیس جمهوری بیش از دو دوره متوالی نمی‌تواند بر کرسی قدرت تکیه بزند.

تارنمای "سودان تریبون" پیشتر نوشته بود که مجلس شورای حزب کنگره ملی با اتفاق آرا، با پیشنهاد تغییر اساسنامه این حزب و نامزد کردن البشیر برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ موافقت کرد.

با این اقدام، البشیر نخستین مانع در مسیر نامزدی‌اش را برای انتخابات ریاست‌جمهوری از پیش رو برداشته است اما او همچنان با مشکل قانون اساسی این کشور رو به رو است که اجازه بیش از دو بار رئیس جمهوری شدن را به کسی نمی‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha