• پنجشنبه / ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97122312455
  • خبرنگار : 71089

واکنش آنکارا به درخواست پارلمان اروپا برای تعلیق مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا

واکنش آنکارا به درخواست پارلمان اروپا برای تعلیق مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا

در پی درخواست پارلمان اروپا مبنی بر تعلیق رسمی مذاکرات برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا، وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد: این اقدام پارلمان اروپا مغایر با ارزش‌های بنیادین اتحادیه اروپا است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، عبدالله حمید گل، وزارت دادگستری ترکیه با اشاره به اقدام اخیر پارلمان اروپا درباره درخواست لغو روند مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا، گفت: گزارش اخیر این پارلمان علیه ترکیه یک گزارش جانب‌دارانه بوده و مغایر با ارزش‌های بنیادین اتحادیه اروپا است.

وی ادامه داد: از یک سو اروپا خود را طرفدار دموکراسی و حقوق بشر می‌داند اما از سوی دیگر، از کسانی که علیه آزادی‌ها و حقوق افراد وارد دشمنی می‌شوند، حمایت می‌کند.

همچنین ابراهیم کالین، سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه درباره گزارش اخیر پارلمان اروپا، اظهار کرد: این گزارش به هیچ وجه الزام‌آور نبوده و یک گزارش یک‌طرفه و جانب‌دارانه است و التزامی برای ما ندارد.

وی ادامه داد: در این گزارش به ادعاهای بی‌پایه و اساس اشاره شده است. افراط‌گرایی راستی در اروپا گسترش یافته و در این گزارش این رویکرد کاملاً مشهد است. اقدام توصیه‌ای پارلمان اروپا مبنی بر پایان مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا نشان‌دهنده موضع پوپولیستی و غیرصمیمی برخی از سیاست‌مداران اروپایی است. چنین سیاست‌هایی نگران‌کننده است.

همچنین عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه با اشاره به اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه ترکیه در پیامی در توئیتر نوشت: این تصمیم یک تصمیم بی‌اعتبار، غیرالزام‌آور و بی‌ارزش است. این تصمیم نشان می‌دهد که پارلمان اروپا اسیر رویکردهای افراطی راستی شده است. پارلمان اروپا از اصول دموکراتیک دور شده است.

به تازگی ۳۷۰ قانونگذار اروپایی به تعلیق مذاکرات با ترکیه رأی مثبت دادند. این در حالی بود که ۱۰۹ نماینده با تعلیق این مذاکرات مخالفت کردند. ۱۴۳ نماینده نیز رأی ممتنع دادند.

این مصوبه غیرالزام‌آور بوده و تصمیم نهایی در این خصوص بر عهده کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.

نمایندگان پارلمان اروپا در گزارش خود رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه را به نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان متهم می‌کنند.

مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۵ آغاز شد اما این مذاکرات عملاً به طور کامل به بن‌بست رسیده است.

طبق این گزارش، اتحادیه اروپا می‌گوید، اقدامات ترکیه پس از کودتای نافرجام تابستان ۲۰۱۶ در سرکوب مخالفان و ایجاد محدودیت برای آزادی‌های فردی و مدنی باعث دور شدن ترکیه از عضویت در اتحادیه اروپا شده است.

دخالت نظامی ترکیه در سوریه یکی دیگر از موارد اختلاف بین اتحادیه اروپا و آنکارا است.

در این گزارش از سیاست ترکیه در قبال بخش یونانی‌نشین قبرس انتقاد و خواسته شده به حضور نظامی خود در این جزیره پایان دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha