• دوشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۱:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98020100223
  • خبرنگار : 71604

پژوهشگران سنگاپور انجام دادند

افزایش روغن دانه‌های گیاهان با روش اصلاح ژنتیکی

افزایش روغن دانه‌های گیاهان با روش اصلاح ژنتیکی

پژوهشگران سنگاپور در بررسی جدیدی توانستند روغن دانه‌های گیاهان را با روش اصلاح ژنتیکی افزایش دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ای‌ساینس نیوز، پژوهشگران "دانشگاه صنعتی نانیانگ"(NTU) سنگاپور، روش جدیدی ابداع کرده‌اند که نشان می‌دهد اصلاح ژنتیکی می‌تواند روغن طبیعی دانه‌ها را در شرایط آزمایشگاهی، تا ۱۵ درصد افزایش دهد.

این روش جدید را می‌توان برای افزایش روغن محصولاتی مانند کانولا، سویا و آفتابگردان به کار گرفت تا تقاضا برای این گونه روغن‌ها، در سطح جهانی پاسخ داده شود.

این پژوهش جدید، به سرپرستی "وی ما"(Wei Ma)، استادیار علوم زیستی این دانشگاه صورت گرفته است. وی ما و گروهش در پژوهش خود، اصلاح یک پروتئین خاص موسوم به "رینکلد 1" (WRI1) را پیشنهاد می‌کنند که پروتئینی اصلی در گیاهانی است که روغن تولید می‌کنند و موجب می‌شود ذخیره روغن در دانه‌های گیاه افزایش یابد.

دانه‌های اصلاح شده توانستند افزایش روغن را با موفقیت در آزمایشگاه نشان دهند و ۱۵ درصد بیش از میزان طبیعی، روغن تولید کنند.

وی ما در این باره گفت: روغن دانه گیاه، یک ترکیب ضروری در رژیم غذایی روزانه به شمار می‌رود و صنعت کشاورزی در جستجوی یافتن راه‌هایی برای افزایش محصولات گیاهی و کاهش عوارض محیطی کاشت محصول است. پژوهش ما می‌تواند روشی پایدار و کم‌هزینه برای افزایش تولید روغن دانه‌ها ارائه دهد و فرصت‌های جدیدی برای پژوهش در زمینه کشاورزی فراهم کند.

قابلیت افزایش روغن با یک روش پایدار، می‌تواند نتایج اقتصادی برتری به همراه داشته باشد. پژوهش دیگری که پیشتر انجام شد، نشان داده است افزایش ۱.۵ درصدی روغن سویا می‌تواند سودی برابر با ۱.۲۶ میلیارد دلار به همراه داشته باشد.

افزایش روغن دانه‌ها می‌تواند برای تولید سوخت‌های زیستی هم سودمند باشد. سوخت‌های زیستی، نوعی از سوخت‌های پاک هستند که از منابع آلی مانند روغن سبزیجات تولید می‌شوند. این سوخت‌ها، کاربردهای گوناگونی دارند و می‌توان از آنها برای تأمین نیروی خودرو، کشتی و حتی هواپیما نیز استفاده کرد.

وی ما افزود: تقاضای جهانی برای سوخت سبز، به سرعت در حال گسترش است و تخمین زده می‌شود که میزان تقاضا در سال ۲۰۳۰ دو برابر شود. پژوهش ما علاوه بر افزایش کاربرد این سوخت‌ها، می‌تواند منبع پاک‌تر و پایدارتری به جای سوخت‌های کنونی ارائه دهد. افزایش تولید روغن محصولاتی مانند سویا، آفتابگردان و کانولا، برای داشتن آینده‌ای سبزتر ضروری است.

پژوهشگران در حال حاضر در جستجوی شرکای تجاری هستند تا کار با این روش جدید را آغاز کنند.

این پژوهش، در مجله "Plant Signaling & Behavior" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha