• دوشنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98032712644
  • خبرنگار : 71593

تهدید سازمان ملل به قطع کمک به راخین به دلیل اعمال "سیاست آپارتاید" علیه روهینجاها

تهدید سازمان ملل به قطع کمک به راخین به دلیل اعمال "سیاست آپارتاید" علیه روهینجاها

دفتر سازمان ملل در میانمار هشدار داده است که برای جلوگیری از همکاری راخین در "سیاست آپارتاید" دولت علیه مسلمانان روهینجا، حمایت خود را از این استان قطع خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، هماهنگ کننده سازمان ملل در میانمار در نامه‌ای که برای دولت میانمار نوشته و از سوی روزنامه گاردین رؤیت شده، تصمیم سازمان ملل و شرکای فعال در زمینه حقوق بشر را برای قطع حمایت‌ از این استان به جز در زمینه "امدادهای حیاتی" در اردوگاه‌های آوارگان ابلاغ و خاطرنشان کرده است که تنها در صورتی که تغییراتی اساسی در راخین صورت گیرد، این تصمیم لغو خواهد شد.

این نامه که در تاریخ ششم ژوئن نوشته شده، بیانگر آن است که کمک‌های سازمان ملل از هم‌اکنون ممکن است تنها در صورتی ارائه شوند که "پیشرفت محسوسی در مسائل اساسی مربوط به آزادی عمل" صورت گیرد.

کنوت اوستبی، هماهنگ‌کننده سازمان ملل در میانمار در این نامه اظهار کرده است، در حال حاضر سیاست دولت میانمار به "تبعیض نژادی" نزدیک می‌شود.

این نامه که خطاب به وین میات آیه، وزیر رفاه اجتماعی، امدادرسانی میانمار نوشته شده، اشاره کرده است، افرادی که در اردوگاه‌های آوارگان میانمار به سر می‌برند همچنان از هتک حرمت رنج می‌برند و به "امکانات ابتدایی" یا "فرصت‌های معیشتی" دسترسی ندارند و حتی مکان این اردوگاه‌ها هم تغییر نکرده است.

یک مقام ارشد سازمان ملل که نخواسته نامش فاش شود، درباره این تصمیم توضیح داد: برنامه دولت برای ساخت مسکن دائم در محل اردوگاه‌ها یا در نزدیکی آن‌ها کاملاً این مساله را روشن کرده است که جدایی برخاسته از آپارتاید در این منطقه دائمی خواهد بود و بنابراین از خط قرمز ادامه حمایت از این اردوگاه‌ها عبور می‌کند.

این نخستین اقدام از سوی سازمان ملل برای اتخاذ سیاست سختگیرانه‌تر علیه راخین است.

گاردین پی برده است که دولت میانمار ماه‌ها برگزاری نشستی با هماهنگ کننده سازمان ملل را رد کرده و به همین دلیل اوستبی در ماه‌های پیش رو از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد و اولاً آلمگرن که هم‌اکنون هماهنگ کننده سازمان ملل در فیلیپین است، جانشین او خواهد شد.

سو آنگ، معاون وزیر رفاه اجتماعی میانمار اظهار کرده است، دولت نامه اوتسبی را هشدار سازمان ملل برای قطع کمک‌ها نمی‌داند، بلکه بر این باور است که این نامه "تمایل و آمادگی نهادهای سازمان ملل و شرکای حاضر در زمینه فعالیت‌های بشردوستانه را برای حمایت از دولت میانمار در اقدامات اسکان مجدد در اردوگاه‌های بسته شده" نشان می‌دهد.

وی افزود: نهادهای سازمان ملل در میانمار و وزارتخانه ما ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارند و درباره همکاری در زمینه امدادهای بشردوستانه، صلح، ثبات و توسعه با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha