به گزارش ایسنا و به نقل از سیانان، در حال حاضر، جمعیت چین و هند حدود ۳۷ درصد از جمعیت جهان (حدود ۷.۷ میلیارد نفر) را تشکیل میدهد؛ چین، نزدیک به ۱.۴۳ میلیارد نفر و هند حدود ۱.۳۷ میلیارد نفر جمعیت دارد.
سازمان ملل متحد گزارش داد که جمعیت هند در حال پیشی گرفتن از پرجمعیتترین کشور جهان، یعنی چین است.
نتایج این گزارش نشان داد که چین با ۱.۴۳ میلیارد نفر و هند با ۱.۳۷ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۹ دو کشور پرجمعیت هستند که به ترتیب ۱۹ و ۱۸ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند.
محققان در این بررسی عنوان کردند: جمعیت جهان، به علت عواملی همچون افزایش امید به زندگی در حال افزایش است. تا سال ۲۰۵۰، یک ششم جمعیت جهان بیش از ۶۵ سال سن دارند. تعداد افراد ۸۰ ساله و بیشتر نیز در سال ۲۰۱۹ به ۱۴۳ میلیون نفر میرسد و تا سال ۲۰۵۰ این رقم به ۴۲۶ میلیون نفر خواهد رسید.
در حال حاضر، کشورهایی که میزان باروری در آنها پایین است، چین، ایالات متحده، برزیل، بنگلادش، روسیه، ژاپن و ویتنام هستند.
محققان اظهار کردند: بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۵۰ انتظار میرود که ۵۵ کشور یا منطقه در جهان، با کاهش یک درصدی جمعیت مواجه میشوند که اغلب مرتبط با کاهش نرخ باروری و افزایش مهاجرت است.
چین سالها تلاش کرده تا به کاهش جمعیت کمک کند. با توجه به پیری جمعیت و کاهش میزان تولد، سیاستهای فرزندآوری تغییر کرده تا زوجین تشویق به داشتن فرزند شوند، اما با توجه به افزایش هزینههای زندگی، تلاش برای افزایش میزان تولد با شکست مواجه شده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، علاوه بر هند که از چین در افزایش جمعیت، پیشی میگیرد، جمعیت نیجریه سومین کشور پرجمعیت جهان نیز تا سال ۲۰۵۰ به ۷۳۳ میلیون نفر خواهد رسید که از جمعیت امریکا عبور میکند. پاکستان، به عنوان پنجمین کشور پرجمعیت جهان نیز باقی خواهد ماند.
کارشناسان افزودند: میانگین امید به زندگی هنگام تولد در جهان از ۶۴.۲ در سال ۱۹۹۰ به ۷۲.۶ در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است و انتظار میرود که تا سال ۲۰۵۰ به ۷۷.۱ سال برسد.
محققان اظهار کردند: رشد جمعیت در کشورهای فقیر بسیار بیشتر است البته در این کشورها، افراد معمولاً هفت سال کمتر از میانگین جهانی عمر میکنند.
بیش از نیمی از جمعیت پیشبینی شده جهان تا سال ۲۰۵۰ در ۹ کشور هند، نیجریه، پاکستان، کنگو، اتیوپی، تانزانیا، اندونزی، مصر و ایالات متحده هستند.
طبق گزارش سازمان ملل، کشور هند با افزایش جمعیت حدود ۲۷۳ میلیون نفر در بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۵۰ قرار است پرجمعیتترین کشور جهان باشد.
نرخ باروری جهانی از ۳.۲ تولد در سال ۱۹۹۰ به ۲.۵ تولد در سال ۲۰۱۹ و به ۲.۲ تولد در سال ۲۰۵۰ کاهش مییابد. میزان باروری فعلی در هند، ۲.۲ تولد برای هر زن است.
سازمان ملل متحد این گزارش را با استفاده از روند جمعیت شناختی و الگوهای مربوط به باروری، مرگ و میر و مهاجرت جمعآوری کرده و هدف آن است که این اطلاعات در اختیار دولتها قرار گیرد تا به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد دست یابند.
انتهای پیام
نظرات