• جمعه / ۵ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98070503499
  • خبرنگار : 71368

در تهران‌گردی یک عضو شورای شهر تهران انجام شد

رونمایی اولین از بیمارستان ریلی جنگ و اطلس دفاع مقدس

رونمایی اولین از بیمارستان ریلی جنگ و اطلس دفاع مقدس

یک عضو شورای شهر تهران از لزوم ثبت اسناد دستگاه‌های دولتی در جنگ تحمیلی خبر داد و گفت: قرار است قطاری که به عنوان بیمارستان مجروحان جنگی را منتقل می‌کرد تحت عنوان اولین بیمارستان ریلی به باغ موزه دفاع مقدس منتقل شود.

به گزارش ایسنا، صبح امروز احمد مسجد جامعی به مناسبت هفته دفاع مقدس از باغ موزه دفاع مقدس بازدید کرد و با بیان این‌که تپه‌های عباس آباد یک مکان تفریحی و گردشگری است که در اسناد بالادستی آن نیز این نقش برای آن دیده شده بود، گفت: در مورد ساخت‌ و ساز در اراضی عباس‌آباد حساسیت زیادی وجود دارد به‌گونه‌ای که حتی در زمان کرباسچی - شهردار اسبق تهران - مطالعات برای ساخت نمایشگاه کتاب انجام شد اما در نهایت به دلیل حساسیت ساخت‌ و ساز مسکوت ماند.

وی با بیان این‌که در این اراضی ساخت مجموعه بهم پیوسته هنر اعم از خانه شعر، خانه معمار، خانه موسیقی و غیره پیش‌بینی شده بود و حتی در اسناد بالادستی نیز به این مهم توجه شد، اظهار کرد: به تازگی شهرداری باغ هنر که با الهام از چهارباغ اصفهان است را در این مجموعه ساخته و قرار است در این باغ هنر مجموعه‌های مختلف هنری گردآوری شود.

به گزارش ایسنا، سید محمدحسین حجازی - مدیرعامل اراضی عباس‌آباد - نیز با بیان این‌که تالار شهر با ظرفیت ۵۰۰۰ نفر در مجموعه اراضی عباس‌آباد و باغ هنر دیده شده بود اما آن را به بوستان ولایت منتقل کردند، گفت: پارکینگی که در مجاورت کتابخانه ملی قرار دارد و موجب خسارت به دیواره‌های کتابخانه شده بود در این مدت ایمن‌سازی شد اما هنوز در مورد این پارکینگ - که در پهنه غربی اراضی عباس‌آباد قرار دارد - تصمیم‌گیری نشده است.

وی با اشاره به اینکه کوشک هنر - که در مجموع باغ هنر قرار دارد - با این‌که ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، به دلیل مشکلات مالی متوقف شده است، اظهار کرد: شهردار تهران در بازدید از این منطقه قول همکاری داد.

به گزارش ایسنا، مسجدجامعی در ادامه تهرانگردی خود که به مناسبت هفته دفاع مقدس از باغ موزه دفاع مقدس آغاز شد به نمایشگاه پهپادهای غنیمتی رفت و از پهپادهایی که توسط نیروهای نظامی کشور غنیمت گرفته شده است، بازدید کرد.

وی همچنین در بازدید از نمایشگاه نقش وزارت راه و شهرسازی در جنگ تحمیلی با بیان این‌که تهران ۱۹۰ بار مورد حمله هوایی قرار گرفت و اولین مکانی که مورد حمله قرار گرفت، فرودگاه مهرآباد بود، گفت: مردم تهران نقش ممتازی در دفاع از پایتخت داشتند.

مسجدجامعی با اشاره به چاپ عکس‌های خاص وزارت راه و مسکن از اقداماتشان در جنگ تحمیلی تصریح کرد: این عکس‌ها برای اولین‌بار است که منتشر می‌شوند و می‌بایست شناسنامه عکس و عکاس آن نیز ثبت شود.

این عضو شورای شهر تهران افزود: در سال‌های اخیر از سایر وجوه جنگ غفلت شده است. در این نمایشگاه قطاری به نمایش گذاشته شده است که چهار واگن آخر آن اتاق عمل بود و اولین بیمارستان ریلی است. به گفته مسئولان وزارت راه و شهرسازی در پی رایزنی با مسئولان باغ موزه قرار است به این مکان منتقل شود.

وی با بیان این‌که جنگ قسمت‌های ناشناخته زیادی دارد، با اشاره به رونمایی از اطلس بمباران شهر تهران، ادامه داد: وزارت راه اسنادی را منتشر کرده است که مختص گلوله‌باران و حمله موشکی به تهران است. براساس این اسناد بیشترین حملات موشکی متعلق به اسفندماه سال ۶۶ و فروردین‌ماه ۶۷ است که آثار انفجار موشکی در مناطق مسکونی در ماه‌های پایانی جنگ به وضوح قابل مشاهده بود. لازم است اسناد و آثار این وجوه جنگ نیز حفظ شود.

این عضو شورای شهر تهران افزود: راه‌آهن ایران در زمان جنگ هشت میلیون مسافر و چهار میلیون تن تجهیزات جابه‌جا کرد و پنج واگن ۱۰۰ تختخوابی به عنوان اتاق عمل مورد استفاده قرار گرفت بنابراین لازم است این وجوه جنگ نیز حفظ شود.

وی با بیان این‌که یکی از برنامه‌های باغ موزه دفاع مقدس تهیه اطلس گردشگری دفاع مقدس است،گفت: بر این اساس نقاطی که در تهران مورد حمله قرار گرفت شناسایی و تا پایان سال هم نقشه و هم سامانه آن رونمایی می‌شود. مسئولان شهرداری عنوان کرده‌اند که می‌خواهند آن حادثه‌ای را که در یک محل رخ داده با تابلو به اطلاع عموم برسانند اما به نظرم نصب تابلو ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند و به همین دلیل باید چاره‌اندیشی شود و راه‌حل‌های بهتر را بیابیم.

مسجدجامعی در ادامه به نمایشگاه بین‌المللی «هنر برای صلح» بازدید کرد و از نزدیک از تابلوهای این نمایشگاه که عصر امروز آغاز به کار می‌کند، بازدید کرد و گقت: نمایشگاه هنر برای صلح در عرصه جهانی توانسته جایگاه خود را پیدا کند و امسال نیز با موضوع زنان – کودکان و اقوام صلح کار خود را در سه حوزه عکس، نقاشی و فیلم آغاز می‌کند.

این عضو شورای شهر تهران با بیان این‌که مجموعه ارزشمندی در این نمایشگاه عرضه شده است، اظهار کرد: در این نمایشگاه تابلویی از تصویر زنان قربانی خشونت وجود داشت که هنرمند این کار عکس زنان قربانی خشونت را در یک تابلو گردهم آورده بود و به نظرم اگر از این الگو الهام گرفته شود و عکس زنان شهید را تهیه کنیم بسیار مناسب است چرا که این زنان قربانی خشونت و جنگ شده‌اند و در راستای دفاع از کشور به شهادت رسیده‌اند .

وی همچنین در ادامه به مناسبت سالگرد روز جلال آل‌احمد از خانه موزه سیمین و جلال بازدید کرد و با اشاره به تابلوهای نصب شده در این خانه گفت: خوب است که شناسنامه این تابلوها نیز در کنار آن‌ها نصب شود.

مسجدجامعی همچنین از خانه نیمایوشیج که در مجاورت خانه سیمین – جلال قرار دارد، بازدید و اظهارکرد:‌ از زمان قالیباف شهرداری تهران به دنبال تملک خانه نیما یوشیج بود و در تهرانگردی قبل نیز ما از این خانه بازدید کردیم و مالک تنها اجازه داد که من از این خانه بازدید کنم و حتی پروسه اخذ پروانه را نیز گذرانده بود که نهایتا شهرداری تهران به مبلغ ۲۱ میلیارد تومان این خانه را تملک کرد.

این عضو شورای شهر تهران با بیان این‌که این خانه دارای سقف شیروانی است و به سبک خانه‌های شمالی ساخته شده است،اظهارکرد: به دلیل وجود نیما شاعران زیادی به خانه رفت و آمد می‌کردند و از آنجایی که سیمین دانشور روحیه مهمان‌دوستی داشت شاعران و بزرگان عرصه نویسندگی جلسات ادبی‌شان را بیشتر در خانه سیمین و جلال برگزار می‌کردند اما به خانه نیما نیز رفت و آمد داشتند.

وی با بیان این‌که نیما را پدر شعر نو فارسی می‌نامند، گفت: از شهرداری تشکر می‌کنم که نسبت به حفظ این خانه اقدام کرده است اما باید هرچه زودتر این خانه مرمت و به بهره‌برداری برسد. به نظر می‌رسد تعمیر و نگهداری خانه نیمایوشیج حتی از خانه جلال و سیمین نیز کمتر است و به نظر می‌رسد هرچه زودتر می‌بایست طرح مرمت خانه نیما ارائه شود.

مسجدجامعی با اشاره به این‌که در بین خانه نیما و جلال یک خانه قدیمی دیگر وجود دارد که به نظر می‌رسد آن نیز باید حفظ شود، اظهار کرد: مسئولان این خانه معتقدند که پناهگاه شهید اندرزگو نیز در این راسته است که باید بررسی بیشتری صورت گیرد.

وی با بیان این‌که شورای شهر ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای نگهداری خانه سیمین و جلال بودجه در نظر گرفته اما با این‌که شش ماه از سال گذشته هنوز این اعتبارات تخصیص داده نشده است، افزود: می‌بایست هرچه سریع‌تر این اعتبارات را بدهند و دلیلی ندارد که اعتبارات این مکان فرهنگی در یک جای دیگر هزینه شود.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این‌که منطقه ۱ خانه نیما را خریداری کرده و حالا در اختیار سازمان زیباسازی است تا آن را مرمت کند، گفت: در این میان شرکت توسعه فضای فرهنگی نیز آمادگی لازم را برای بازسازی دارد و باید دستگاهی که پول می‌دهد با دستگاهی که طرح را اجرا می‌کند به یک تفاهم برسند و دلیلی ندارد که مثال معروف قیر و قیف در شهرداری نیز کاربرد داشته باشد و باید دستگاه‌ها همکاری کنند تا مسائل سامان یابد.

مسجدجامعی با بیان این‌که یکی از مشکلات مرمت خانه نیمایوشیج این است که هیچ وسیله‌ای از آن دوران باقی نمانده است، اظهارکرد: هنگامی که وارد خانه سیمین و جلال می‌شوید همه وسائل مربوط به خودشان است اما برای خانه نیمایوشیج هیچ وسیله‌ای نداریم. هر چند که مدیران شرکت توسعه فضای فرهنگی از تشکیل یک کارگروه جمع‌آوری آثار فاخر هنرمندان خبر داده‌اند اما به نظر می‌رسد که در عرصه بین‌المللی باید تلاش کنیم تا آثار و وسائل هنرمندان‌مان گردآوری شود.

به گزارش ایسنا، مسجدجامعی همچنین در ادامه از موزه صلح و نمایشگاه عکس ایثار و شهادت خانه هنرمندان نیز بازدید کرد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha